Dvojica Sketch Bros:
Ako je to v skutočnosti s ich varením?

Nora Krchňáková, TV Varecha, 18. novembra 2020     4 minúty čítania

Kuchár Marcello a jeho pomocník Olivo! Tak sa v TV Varecha predstavila youtuberská dvojica Sketch Bros, ktorú tvoria Oliver Oswald a Samo Procházka. Ako sú na tom s varením v bežnom živote?



Sketch Bros. Oliver Oswald (vľavo) hrá v seriáli Oteckovia, Samuel Procházka pochádza z umeleckej rodiny a venuje sa videotvorbe na internete.
Foto: Nora Krchňáková, TV Varecha


Vo Vareche ste sa predstavili ako kuchár Marcello a jeho pomocník Olivo. Ako je to v skutočnosti s vaším varením?

Samo Procházka (SP): Varím rád, väčšinou sú to počas týždňa rýchle jedlá, pretože stále nemám čas. Ale cez víkend je času viac, a tak si vyváram. Mojimi kuchárskymi idolmi sú mamka a oco. Môj otec v kuchyni improvizuje a varí si všetko, čo mu napadne. Zmieša suroviny, ktoré by žiadny človek neskombinoval. Dokáže urobiť perfektného lososa a úžasnú čínu, ktorú vymyslel sám. Aj ja takto experimentujem a chcem vymýšľať vlastné recepty.
Oliver Oswald (OO): V našej dvojici som pomocníkom kuchára, ale v súkromí vzťah k vareniu nemám. Nebaví ma variť, len rád pomáham. Milujem sviečkovicu na smotane, pečené mäso, knedľu a kapustu. A také tie klasiky, ako je vyprážaný rezeň s poriadnym zemiakovým šalátom. Milujem jesť dobré jedlá, pokojne aj trikrát denne. Moja mamina je úžasná kuchárka, varí každý deň, som na ňu extrémne pyšný.

Kto sú vlastne Sketch Bros a ako dlho tvoria?

OO: Dva roky tvoríme spoločne zábavné a šialené videá, kde sa snažíme preniesť poriadnu dávku energie, ktorú máme v sebe. Sme kamaráti, stretli sme sa úplne náhodou na jednom veľtrhu, kde sme boli obaja pracovne. Náhodou sme sa dali do reči a zistili sme, že máme obaja rovnaké ciele a sny. Snažíme sa zabávať ľudí, ale každý na inej platforme. Povedali sme si, tak spojme sily a skúsme vytvoriť niečo vlastné.
SP: Venujeme sa videotvorbe na internete pre mladých ľudí, sú to také vtipné a hrané videá. Okrem toho najnovšie moderujeme v rádiu a veľmi nás to baví. Plánujeme dokonca spoločný vlastný seriál, uvidíme, kedy sa nám to podarí.

Stihnete sa počas práce najesť? Ako to vyzerá „na pľaci“ pri nakrúcaní alebo pri moderovaní v rádiu?

OO: V Oteckoch máme takú kulisu, ktorá má obývačku aj kuchyňu. V tej kuchyni stále raňajkujeme, obedujeme a večeriame. Takže pri nakrúcaní stále jeme. Väčšinou teda chodím na natáčanie hladný a odchádzam s plným žalúdkom.
SP: Posledné dni mám problém jesť pravidelne. Niekedy sa pristihnem pri tom, že moje prvé jedlo je až o ôsmej večer. Denne v rádiu moderujeme tri hodiny v kuse a sme vlastne o hlade. Ale väčšinou si tam spoločne pripravíme improvizované švédske stoly.

Pozrite si videorecept, ktorý Sketch Bros nakrútili v štúdiu TV Varecha:




Textovú verziu videoreceptu nájdete TU:









Diskusia k článku







 



TOPlist