Do kuchyne aj pre vtáčiky:
6 kreatívnych nápadov, čo vyrobiť z krabice od mlieka

Jana Klimanová, dnes 06:00     3 minúty čítania

Recyklovať obaly je in. Tie od mlieka sa môžu stať základom pre výrobky, ktoré potešia drobizg, zvieratá či gazdinky.



Foto: Shutterstock

Autíčko

Na výrobu autíčka alebo obytného prívesu budete okrem tetrapakového obalu potrebovať už len nožnice. Stačí vystrihnúť zopár otvorov na okná, prípadne dvere a v spodnej časti štyri polkruhy - kolesá, ktoré jednoducho vyklopíte.

Domčeky

Obaly môžete natrieť celé jednou farbou a potom z nich vytvoriť aj domy či celé mestečko. Predlohou vám môžu byť skutočné budovy, ktoré si odfotíte napríklad na niektorej z prechádzok s deťmi.



Foto: Shutterstock

Búdka pre vtáčiky

Čo tak urobiť aj niečo pre prírodu, respektíve pre vtáčiky? Onedlho prídu chladné dni a zrnká tekvice či ľanu, ktoré na nich budú čakať v takejto krásnej búdke zavesenej na strome alebo na kríku, ich určite potešia, aj zasýtia.



Foto: Shutterstock

Obaly na kvetináče

Z kartónových krabíc na mlieko sa dajú vyrobiť aj originálne obaly na kvetináče. Potrebujete k tomu len nožnice, farby a fixky.



Zdroj: YouTube, Skautský Institut

Dávkovač tabletiek

Potešiť môžete aj svojich starých rodičov - dávkovačom tabletiek, ktorý si jednoducho vložia do kabelky alebo do vrecka. Návod na jeho výrobu nájdete vo videu:



Zdroj: YouTube, Chris Notap

Uzáver na potraviny

Pre gazdinky, ktoré neustále zápasia s nedostatkom uzatvárateľných štipcov na rôzne vrecúška s potravinami je tu nápad, ako využiť šraubovací plastový uzáver z tetrapakovej krabice či plastovej nádoby. Stačí ho len odstrihnúť, cez otvor prevliecť vrch vrecka s potravinami a nasadiť vrchnák.



Zdroj: YouTube, Clever Hacks





ANKETA: Recyklujete plastové a tetrapakové fľaše od mlieka?

100,0%



0,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist