V poradí už druhá kniha známej cukrárky a televíznej porotkyne s názvom Cukráreň Petry Tóthovej je plná nádherných zákuskov a tort, na aké človek len tak nenatrafí.
„Snažila som sa podrobne spísať poctivé recepty k dnes už retro dezertom, ktoré si však všetci pamätáme a ktoré sa na oslavách a svadbách minú ako prvé. Niektorým som vytvorila nový dizajn či rovno vymyslela modernejšiu verziu. Pri ostatných dezertoch ide o starú dobrú klasiku, ktorá je nad zlato. Kniha je plná podrobných postupov s množstvom rád, ako a čo si zjednodušiť alebo obmeniť,“ hovorí o knihe jej autorka.
Recepty, ktoré nájdete v knihe, sú plné poctivých surovín. „Chuť je to, čo vás presvedčí dať si zákusok alebo tortu opäť. Z nekvalitných surovín nikdy neupečiete kvalitný dezert. Ak recept obsahuje veľa čokolády alebo tuku, zvoľte kvalitnú čokoládu a kvalitné maslo. Na chuti to rozpoznať. Ušetriť môžete na iných ingredienciách, ktoré sú v recepte v menšom zastúpení,“ tvrdí Petra Tóthová.
Kniha je rozdelená na kapitoly Drobné dezerty, Rezy, Lístkové cesto a závin, ďalej Odpaľovaná hmota (venčeky a veterníky) a napokon Torty. Okrem dobre známych tradičných receptov v nej nájdete aj cukrárske špeciality ako realistické plnené broskyne či dizajnové okrúhle krémeše, ktorými zapôsobíte na každú návštevu.
Retro recepty oblečené do moderného šatu vás zanechajú v nemom úžase nad tým, aké umelecké dielo môže vzniknúť napríklad zo sloních sĺz alebo z punčových rezov. Krásu dezertov, ktoré vzišli z Petriných rúk, nezameniteľne zachytil svojím objektívom Dušan Křístek, expert v oblasti kulinárskej fotografie.
Ak ste vždy túžili vedieť ako pracovať s karamelom, máte jedinečnú príležitosť zdokonaliť svoje cukrárske zručnosti! A ak by vám kniha nestačila, Petra Tóthová vás privíta aj na svojich kurzoch pečenia a zdobenia.
Na jej sociálnych sieťach nájdete podrobnosti o príprave dezertov, videá s návodmi, ale i profesionálne tipy na to, ako si čas v kuchyni uľahčiť a spríjemniť.
Diskusia k článku