Bobule na neskôr:
7 spôsobov, ako z hrozna spraviť zásoby na zimu

Jana Klimanová, 27. októbra 2023     5 minút čítania

Máte viac hrozna, než dokážete zjesť? Ak ho neplánujete dať do koláčov, tu je niekoľko tipov, ako mať z neho úžitok ešte zopár mesiacov.



Foto: Shutterstock

5. Sušené hrozienka

Hoci by možno bolo jednoduchšie kúpiť si hrozienka v obchode, tie vaše budú zaručene bez pridaných látok. Na sušenie sa hodia odrody bez zrniečok (Regal Seedless alebo Thompson Seedless - Sultanina).

Hrozno očistíme a približne na hodinu ho dáme do vody. Bobule by mali popraskať - ak nie, narežeme ich, čím urýchlime sušenie. Sušičku ovocia nastavíme na 45 °C. Sušenie síce potrvá dlhšie, ale hrozno nestratí svoje nutričné hodnoty.




ANKETA: Robili ste už niekedy hroznový džem?

51,6%



48,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist