Bobule na neskôr:
7 spôsobov, ako z hrozna spraviť zásoby na zimu

Jana Klimanová, 27. októbra 2023     5 minút čítania

Máte viac hrozna, než dokážete zjesť? Ak ho neplánujete dať do koláčov, tu je niekoľko tipov, ako mať z neho úžitok ešte zopár mesiacov.



Foto: Shutterstock

4. Hroznový kompót

Na prípravu hroznového kompótu budeme potrebovať očistené bobule hrozna (môžeme zmiešať biele aj červené). Bobuľami naplníme suché zaváraninové poháre, do stredu dáme plátky citróna. Do každého pohára pridáme 2 PL kryštálového cukru, zalejeme studenou vodou, uzavrieme viečkom a dáme sterilizovať pri teplote 80 – 90 °C (nie vyššej, aby hrozno nepopraskalo).




ANKETA: Robili ste už niekedy hroznový džem?

51,6%



48,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist