Aby to vyšlo:
5 začiatočníckych chýb, ktorým by ste sa mali vyhnúť pri príprave domácich rezancov

Jana Klimanová, 18. februára 2024     3 minúty čítania

Ak sa na vlastné rezance do polievky chystáte po prvýkrát, hodí sa vedieť, čoho sa pri ich príprave vyvarovať.



Foto: Shutterstock

5. Príliš krátke miesenie

Nedostatočne vypracované cesto sa začne drobiť, preto ho treba miesiť aspoň 15 minút. Dobré cesto má byť pružné, nemá sa lepiť, ani trhať.

To, či je cesto správne vypracované, si overíte týmto testom: bochník cesta narežte na jeho vrchnej časti nožom. Ak je vypracované dostatočne, nebudú v ňom viditeľné žiadne zvyšky múky.



ANKETA: Robíte si domáce rezance do polievky?

78,1%



21,9%







Diskusia k článku







 



TOPlist