O víne:
Ochutnávka vína: Veltlínske zelené 2009, Víno Dudo (Video)
Bola jeseň, nebo matné, hrozno zrelo na Bonflajtne. Strapce mali dobré kilo a na veži práve bilo...
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Perlička na masle
Vrátil som sa nedávno z Francúzska a ten gastronomický zážitok som si chcel silou–mocou zopakovať. Vedel som, že doma s tým budú problémy......
2 minúty čítania
Trendy:
Tie najlepšie jedlá už onedlho na Bratislavskom hrade!
Milovníci kulinárskych špecialít si prídu na svoje! ...
4 minúty čítania
O víne:
Ochutnávka vína: Feteasca regala 2008, Víno Dudo (Video)
Dudovci tvoria „feťásky“, ktoré majú farebné ocásky.....
1 minúta čítania
Fedor Malík:
Krkonošská kulajda
Pre tých pozornejších, čo moje gastronomické fejtóny čítajú už osem rokov, nebude meno a priezvisko Oldřich Bujnoch neznáme.
2 minúty čítania
Osobnosti:
Čo dali Taliani svetu okrem jedla? Lásku!
So šéfkuchárom Vincenzom Mielem nielen o talianskej kuchyni (aj o futbale, víne, bryndzových haluškách... )
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Jarné papkanie
To, čo vám teraz pripravím, nebude z vlastnej jarnej zeleniny...
2 minúty čítania
Trendy:
Špargľová sezóna už odštartovala!
Ak ste milovníkmi špargle, je najvyšší čas poprehŕňať sa v obľúbených receptoch na túto lahodnú zeleninu...
8 minút čítania
Fedor Malík:
Diétna cesnaková polievka
Hádam nemusím nikoho presviedčať, aký je cesnak zdravý.
2 minúty čítania
Trendy:
Redaktorka Varechy majsterkou Slovenska v ukladaní riadu! (Video)
Včera sa v Bratislave uskutočnil prvý ročník majstrovstiev Slovenska v ukladaní riadu do umývačky...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Tymianový guláš s polentou
Len nedávno savojskí vinohradníci slávnostne otvorili v obci Apremont „Maison de la vigne et du vin".
2 minúty čítania
Trendy:
Dajte padáka jarnej únave!
Jar je plná paradoxov. Dnes svieti slniečko, zajtra zasa bude fučať vietor ako šialený. Telo dostáva zabrať, chýba spánok aj vitamíny...
8 minút čítania
Fedor Malík:
Veľkonočný bochánek
Hmlisto si pamätám, že kedysi, pred dvoma desiatkami rokov, som čosi podobné mal už na tanieri.
2 minúty čítania
Trendy:
Umenie na tanieri
Hovorí sa, že jeme očami. Prakticky je to samozrejme nemožné, obrazne to však platí do písmena...
8 minút čítania
Rozprávkový magazín Čertík
Predáva sa v kníhkupectvách Panta Rhei, novinových stánkoch, na poštách a na internete
1 minúta čítania
Fedor Malík:
Fazuľové pyré
Strukoviny (čelaď Leguminoseae) patria medzi najstaršie bôbovité kultúrne rastliny na svete.
2 minúty čítania
Súťaž:
Najlepšie veľkonočné recepty
VYHODNOTENIE Veľkonočnej súťaže o 2-krát letný tábor pre deti, knihu Jamieho Oliviera a veľa ďalších cien. [Aktualizácia 8. 4. 2010]
12 minút čítania
Moonlight Camp - zážitkový letný tábor vo Vysokých Tatrách
Máte deti vo veku od 6 do 16 rokov, prípadne poznáte niekoho, kto také deti má? ...
4 minúty čítania
Trendy:
Najdrahšie kávové zrná sa vyberajú z trusu cibetiek
Pozvanie na kávu sa stalo synonymom pre rande aj pracovný rozhovor. Žijeme v dobe kávovej...
7 minút čítania
Fedor Malík:
Kura na kapuste
Ten gastronomický nápad vyklíčil vo mne v Břeclavi. Chodím tam za povinnosťami dosť často a dosť často navštevujem i tamojšie
supermarkety.
2 minúty čítania
Trendy:
Špalda vás zahreje a posilní
Pri prechode ročných období, v čase, keď telo potrebuje zásoby vitamínov a energie, sa odporúča jesť špalda. Táto obilnina je na...
6 minút čítania
Fedor Malík:
Ekumenické frkacúle
Drevené vínne debničky nezahadzujem, neštiepam, nepálim v kozube. Zbieram ich a využívam.
2 minúty čítania
Fedor Malík:
Prešporský šniceľ
Doktora Petra Ševčoviča som spoznal na sklonku jeho života. Chodil už o palici, ale hlavu mal čistú a gastronomické nápady obdivuhodné...
2 minúty čítania
Trendy:
Biela ako... mozzarella (Video)
Taliani sú majstrami vo futbale, v sieste, v počte rôznorodých káv, prehýrených nocí, ale aj vo výbornom jedle...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Vaječné fliačky
Ťažko je písať o vajciach. Bez nich sa nezaobíde takmer žiadne
jedlo, kuchyňa bez nich je chudobná a „krváca".
2 minúty čítania