Foto: Pravda - Ivan Majerský
Jednu z nich som nedávno absolvoval aj ja. Nazreli sme do zopár barov a zostali sme v tom najlepšom. V bare La Tasquita. Kuchyňa prepojená s dlhým barovým pultom, množstvo ľudí, bystrí čašníci, úžasné tapasové chute. Tapasy od výmyslu sveta.
S bravčovým, hovädzím, teľacím i jahňacím mäskom. Tapasy s morskými potvorami, lososom, treskou, plátkami chobotnice. Tapasy jogurtové, tvarohové, syrové. Jeden z nich som skúsil a ožil som. Inšpirácia.
O pár dní budú „otvorené pivnice“ pod Malými Karpatmi a my hosťom pripravíme bryndzový tapas! Plátky čerstvej bagetky s maslovo-bryndzovou nátierkou. Bryndzový tapas posypaný pažítkou a poprášený údenou mletou paprikou. To tu ešte nebolo! Modranský tapas s modranským zeleným muškátom. Príďte...
namiesto bryndze si musim naserviovat urcity druh greckeho syra feta, ktory trochu bryndzu pipomina.
Mám rada takéto kúsky z rôzneho druhu obložené od výmyslu sveta. Rýchle a praktické a navyše po výberu chuti každému, čo ľúbi.
No keď bryndzové, tak najlepšie sú s čerstvým pečivom, to je fakt. A veĺmi pasuje na čerstvej bagatke aj tá údená bryndza.