S koncom roka prichádza Potravinová zbierka na pomoc ľuďom v núdzi, preverí našu empatiu

Inzercia, 18. novembra 2015     3 minúty čítania

Mrazivá a plná snehu – taká má byť podľa predpovedí nadchádzajúca zima. Nie pre každého je to však vidina idyly s teplou večerou a pohárom horúceho čaju s medom.



Sú medzi nami aj takí, pre ktorých je v zime veľkou pomocou vrecko múky, cukru, či balenie čaju, na ktoré jednoducho nemajú. Pomôcť v tejto chvíli ešte nebolo ľahšie. Od 16. do 21. novembra sa zákazníci spoločnosti Tesco môžu zapojiť po tretí raz do celoslovenskej Potravinovej zbierky. Tí z nás, ktorí chcú pomôcť dajú sociálne slabším, opusteným matkám a deťom, alebo ľuďom bez domova vedieť, že nám nie sú ľahostajní. Do Potravinovej zbierky sa môže zapojiť každý v 78 obchodoch Tesco na celom Slovensku.

Tretia celoslovenská Potravinová zbierka, ktorú organizuje Tesco spolu s charitatívnymi organizáciami a spoločnosťou Unilever má pomôcť ľuďom v ťažkej životnej situácii. Je to jednoduché a aj malá pomoc môže mať pre niekoho veľký význam. Stačí, ak od 16. do 21. novembra nakúpite trvanlivé potraviny, alebo drogériu a odovzdáte ich dobrovoľníkom z charitatívnych organizácií do označeného košíka. Vyzbierané potraviny sa prerozdeľujú charitatívnym organizáciám Depaul Slovensko, Evanjelická Diakonia, Slovenská katolícka charita a Potravinovej banke Slovenska. Ľuďom v núdzi najviac pomôže múka, cestoviny, strukoviny, konzervy, olej, mlieko, cukor, soľ, či koreniny. Z týchto potravín sa dajú variť jedlá, ktoré nielen zasýtia, ale aj zahrejú. Netreba však zabúdať aj na pracie prostriedky, čistiace a dezinfekčné prostriedky a prostriedky osobnej hygieny.

Zuzana Lošáková, Manažérka oddelenia komunikácie, Tesco Stores SR, hovorí: „Chceme s pomocou našich zákazníkov podať pomocnú ruku tým, ktorí to potrebujú - starým, chorým, deťom, ľuďom bez domova, aby dokázali prežiť zimu ľahšie. Je to pre mnohých náročné obdobie roka a práve blížiace sa Vianoce môžu byť s našou spoločnou pomocou pre mnohých z ľudí v núdzi krajšími a štedrejšími. Tesco finančne prispeje ďalšími 20 % z celkovej hodnoty darovaného tovaru a ako každoročne, sa pridáme k zbierke aj osobne my s našimi zamestnancami.“

Tohtoročná zbierka chce nadviazať na úspech potravinových zbierok za ostatné dva roky. Štedrí darcovia vyzbierali spolu v obchodoch Tesco viac ako 67 ton tovarov. Každoročným partnerom je aj spoločnosť Unilever. Kúpou vybraných výrobkov tejto spoločnosti prispejú zákazníci sumou 3 centy z každého zakúpeného produktu a navýšia tak výťažok zbierky.

Veríme, že sa zapojíte i vy a spoločne s nami pomôžete ľuďom v núdzi. Z kila múky totiž môže byť vianočný koláč i dobrý pocit. Viac informácií o potravinovej zbierke, zoznam obchodov i príbehy minuloročnej pomoci nájdete na www.potravinovazbierka.sk








 



TOPlist