Foto: Pravda - Ivan Majerský
Do väčšieho hrnca dáte variť kúsok hovädzieho, kúsok koňaciny, jedno zadné údené bravčové koleno a dve klobásky. Keď polievka zovrie, pridáte pol kila namočeného cíceru, a keď mäso zmäkne, pridáte zeleninu. Tú, čo ste práve „vyžobrali“, tú, čo máte práve v chladničke. Nuž a ešte na kocky nakrájané zemiaky. Pred koncom varenia všetko ešte prisolíte, prikoreníte a podávate hladošom. Ponúkate obed s tromi chodmi. Napred číru polievku s opraženými kúskami chleba. Potom teplý cícerový predkrm s kúskami zeleniny, pokropený praženou cibuľkou. A napokon, chod hlavný. Kúsky hovädzieho, konského a bravčového mäsa s ostrou horčicou a pálivým chrenom.
Mäso si napichujte na vidličku a zajedajte ho chrumkavým slaným rožkom.
tranaxinc.wix.com/maso#...
!mäso
alebo skuste este Metro.