Foto: Pravda - Ivan Majerský
Guláš konský, hovädzí, baraní, bravčový, teľací, maďarský, prešporský, debrecínsky, rumunský, mexický, záhradnícky, fazuľový, divinový, husí, zabíjačkový, špekáčikový – a ďalej cigánsky, konšelský, poľovnícky, kapucínsky, chalupársky, trampský, kotlíkový, legionársky...
Dva armádne guláše boli inšpirované pred sto rokmi i pôsobením čs. légií v cudzine. Ruský guláš bol bez mäsa, bolo tam však hodne konskej salámy a ryže. V talianskom guláši tiež plávali lacné klobásy a kusiská červenej repy. Také guláše nevarte! Pripravte si ten váš osvedčený. Alebo ten náš modranský.
Šťavnaté kocky bravčového mäsa, hodne cibule, zo dve hrste červenej fazule a široké domáce rezance. Nie veľa soli, nie veľa čierneho korenia, ale hodne papriky, takej i takej. A tri-štyri červené baranie rohy. Guláš musí byť horúci, musí byť k nemu chrumkavý chlieb a dve deci sviežeho veltlínu. Najlepšie mladého a malokarpatského...
www.nasevojsko.eu-www.nasevojsko.eu/nasevojsko/eshop/18-1-NASE-KNIHY-se-sle...