Foto: Pravda - Robert Hüttner
Do hlbšej misy nasypeme pol kila hladkej múky, pridáme šesť žĺtkov, štvrť kila rastlinného tuku a 150 gramov práškového cukru. Vymiesime jemné cesto a necháme ho odpočinúť v chlade. Potom z piatich bielkov a 150 gramov cukru vyšľaháme sneh. Z oddýchnutého cesta vyvaľkáme placku veľkú ako plech. Cesto pomažeme malinovým džemom a vo vyhriatej rúre ho pečieme dvadsať minút. Následne ho potrieme snehom a ten, pozor, to je inovácia, posypeme hojne bobuľkami granátového jablka. Zvýšime teplotu rúry a snehový koláč pečieme ešte necelú hodinku. Keď vychladne, posypeme ho vanilkovým cukrom a nakrájame na rezy.
Dobrotu babky Rózky vy deti zapíjajte čajom z materinej dúšky. A my dospelí vyzretým polosuchým modranským otonelom...
Diskusia k článku