Magazín

Piešťanské „babky“ a srnčí guláš

Fedor Malík:
Piešťanské „babky“ a srnčí guláš

Pravidelne, už štrnásť rokov, vždy v pašiový utorok Hotelová akadémia v Piešťanoch organizuje juniorské somelierske majstrovstvá Slovenska. Nebolo to inak ani tohto...
2 minúty čítania

Rómska kuchyňa v bratislavských reštauráciách

Trendy:
Rómska kuchyňa v bratislavských reštauráciách

Po prvýkrát v histórii Slovenska organizuje občianske združenie Divé maky pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov od 8. do 14. apríla 2013 týždeň rómskej...
14 minút čítania

Hrozienkové rizoto

Fedor Malík:
Hrozienkové rizoto

Za desiatky rokov svojho učiteľského povolania som neprijal jeden, jediný úplatok. Až teraz na dôchodku sa to akosi „láme“. Moji bývalí študenti...
2 minúty čítania

Sushi majster Tomáš Lysý: Nielen v Japonsku si môžete pochutiť na kvalitnom sushi

Sushi majster Tomáš Lysý:
Nielen v Japonsku si môžete pochutiť na kvalitnom sushi

O tom, že stať sa sushi majstrom je tvrdý tréning a iné zaujímavosti z druhej strany sushi baru sa dočítate v rozhovore s mladým...
7 minút čítania

Chudnite  zdravo a s chuťou vďaka inovatívnej fritéze Actifry 2v1

Chudnite zdravo a s chuťou vďaka inovatívnej fritéze Actifry 2v1

Príprava zdravých pokrmov s minimom kalórií a 100% chuťou -Inzercia- Skĺbiť súčasný životný štýl so zdravým stravovaním, na ktorom si zároveň pochutnáte, nie je vôbec...
3 minúty čítania

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2013

Recept mesiaca:
Súťaž na apríl 2013

Portál Varecha. sk vyhlasuje jedinečnú súťaž o najobľúbenejší recept na určitú tému.
5 minút čítania

Výsledky súťaže Recept mesiaca marec 2013 - OPRAVA

Súťaž:
Výsledky súťaže Recept mesiaca marec 2013 - OPRAVA

Hra začala 1. marca 2013. Na toto kolo bola vyhlásená téma: "Jedlá veľkonočné".
3 minúty čítania

Pošta z Namíbie

Fedor Malík:
Pošta z Namíbie

Na jeseň sa po malokarpatských pivniciach pohybovali dvaja starší ľudia. Nemci Karl a Hilde z Namíbie.
2 minúty čítania

Dalausi vdovy Ruženky

Fedor Malík:
Dalausi vdovy Ruženky

Ruženka a Karol tvorili takmer ideálny pár. Až na tie deti, Boh im ich nikdy nedožičil. Ruženka bola pekná a Karol celý...
2 minúty čítania

Veľkonočný košík plný dobrôt

Trendy:
Veľkonočný košík plný dobrôt

Podľa tradície počas Veľkonočnej nedele gazdinky uložia do prúteného košíka veľkonočné dobroty a odnesú ich do kostola na požehnanie. Obrad sa zachováva najmä na...
7 minút čítania

Koláč šenkvických predkov

Fedor Malík:
Koláč šenkvických predkov

V obci Šenkvice zostaneme i do tretice. Šenkvické „genius loci“ má celkom iné rozmery ako blízka Modra či Pezinok. Obec, stáročia osídľovaná...
2 minúty čítania

Vychutnajte si exkluzívne francúzske vína v pohodlí Vášho domova

Vychutnajte si exkluzívne francúzske vína v pohodlí Vášho domova

-Inzercia- Vďaka spoločnosti Lidl môžete od pondelka 18. apríla opäť navštíviť vychýrené francúzske vinárske oblasti. Obchodný reťazec Vám dá na výber z viac ako dvoch...
3 minúty čítania

Šéfkuchár Marián Filo: Bryndzové halušky pre kráľov

Šéfkuchár Marián Filo:
Bryndzové halušky pre kráľov

Marián Filo – majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita – vďaka vlastnému gastronomickému štýlu a dokonalej obsluhe preslávil svoju reštauráciu za krátky čas za hranicami regiónu,...
5 minút čítania

Vyhrajte výlet na Veľkonočný ostrov!

Vyhrajte výlet na Veľkonočný ostrov!

-Inzercia- Tento rok bude Veľká noc veselá! Viete, že panvica, vajcia, olej, múka sa na Veľkú noc dajú využiť aj inak, ...
2 minúty čítania

Jelenie steaky rastú aj na farmách

Trendy:
Jelenie steaky rastú aj na farmách

Čerstvé jelenie mäso po celý rok a výborný vývozný produkt v biokvalite. Takéto možnosti ponúka farmový chov jeleňov. Na Novom Zélande, kde...
9 minút čítania

Sortiment mäsových výrobkov Lidl získal prestížne ocenenia

Sortiment mäsových výrobkov Lidl získal prestížne ocenenia

-Inzercia- Kvalita je v spoločnosti Lidl na prvom mieste, čo potvrdzujú aj renomované inštitúcie. V testoch Nemeckej poľnohospodárskej spoločnosti (DLG) obstáli mäsové výrobky predávané...
3 minúty čítania

„Svekrušin“ plát

Fedor Malík:
„Svekrušin“ plát

Dnes je Medzinárodný deň žien, „deň medzinárodnej solidarity pracujúcich žien všetkých krajín v boji za mier, demokraciu a rovnoprávnosť v kapitalistických a koloniálnych...
2 minúty čítania

Škola sushi – ako pretvoriť jednoduché veci na veci dokonalé

Trendy:
Škola sushi – ako pretvoriť jednoduché veci na veci dokonalé

Keď som dostala ponuku stráviť jedno sobotňajšie dopoludnie v ázijskej reštaurácii Fou Zoo v Bratislave, kde som sa spolu s ďalšími troma účastníkmi mala...
11 minút čítania

Žobrák Anton Tulula

Fedor Malík:
Žobrák Anton Tulula

Konečne sa i „Šenkvičári pochlapili“. Po Budmeričanoch a Modranoch vydali nedávno sympatickú brožúru Na šenkvickom tanieri.
2 minúty čítania

S chuťou do súťaže s Miňonkami

S chuťou do súťaže s Miňonkami

-Inzercia- S obľúbenými oblátkami Miňonkami máte jedinečnú šancu zabaviť sa, zamašrktiť si a ešte aj získať hodnotné ceny. Zvládne to každý, tak...
3 minúty čítania

Recept mesiaca: Veľkonočná súťaž (súťaž na marec 2013)

Recept mesiaca:
Veľkonočná súťaž (súťaž na marec 2013)

Portál Varecha. sk vyhlasuje jedinečnú súťaž o najobľúbenejší recept na určitú tému.
5 minút čítania

Staropazovské „nadlacke“

Fedor Malík:
Staropazovské „nadlacke“

Profesorka Anna Maričová z belehradského Krajinského úradu pre vedu a technologický rozvoj robí prospešnú duchovnú prácu.
2 minúty čítania

Šéfkuchár Mário Dani: Variť sa musí od srdca

Šéfkuchár Mário Dani:
Variť sa musí od srdca

Kulinárske umenie je jeho prácou i veľkým hobby, prácu miluje a stále ho baví. Šéfkuchár Hotela Zlatý Kľúčik – Mário Dani.
4 minúty čítania

Mamaliga

Fedor Malík:
Mamaliga

Opäť som siahol k pazovskému kalendáru 2013 a so záujmom si prečítal príspevok Miroslava Gašpara „Mamaľiga“. Ide o názov starého jedla (po rumunsky: múmúligú),...
2 minúty čítania

Anjana Thambawitage: Kuchár by mal cestovať, aby získal skúsenosti

Anjana Thambawitage:
Kuchár by mal cestovať, aby získal skúsenosti

O svetovej aj slovenskej kuchyni sme sa zhovárali so šéfkuchárom zo Srí Lanky.
7 minút čítania