Obchody a ceny

Zn prášku , aviváže

2baska4 - bez fotky2baska4, 11. mája 2014

Ahojte, poraďte mi žienky :)
1. Prášok na pranie(farené,biele -je to jedno ) - aký kupujete, jeho cenu a kde ho kupujete
2 to isté s avivážou, akú , cenu, kde
Ďakujem :))
Môže byť aj na detské prádlo,som počula vra je to jemnejšie a voňavejšie :) .(deti nemám)

@zareaguj


Diskusia k téme

anina6
ja veľmi rada nakupujem v Teta drogérii, ceny sú tam super. Kedže máme tvrdú vodu, periem v geloch. Na biele používam Bonux a ten stojí okolo 10 eur- veľký asi 4,5 l. farebné tiež Bonux Color alebo Ariel. Z aviváže Silan, veľké balenie okolo 4 eur.
smejkad
ja mam skusenost, ze pripravky pre deti su jemnejsie, neobsahuju tolko alergénov, ale horsie peru
niekde som sa docitala, ze na biele pradlo su najlepsie prasky a na farebne gely
biele takmer vzdy vyvaram, aby sa precistila aj pracka, pouzivam drahsie prasky - Lanzu, Ariel,Persil
na farebne mam najradsej Woolite + Vanish, pri kkratkom rani len gel
avivaze striedam - Lenor a Silan, alebo kombinujem
posledne sa tu objavili domace gely na pranie na baze mydla na pranie a s tym ja mam velmi dobre skusenosti, tak sa chystam vyskusat aj tie :-)
Procter by mi mali nieco dat za tolku reklamu :-))))))))))))
hubarka35
Ja už pol roka periem len s domácim gelom na pranie....aviváž samozrejme kupujem-a to len silan......mydlá a kryštalickú sodu na vyrobu gelu kupujem v DMke alebo Teta drogerii.Som spokojná veci sú krásne vypraté a mäkučké.
lacquer
Aj ja periem s domácou výrobou a aviváž nekupujem, ničí prádlo. Do prania pridávam ocot, ten zmäkčí prádlo rovnako a ešte aj očistí práčku. Len to mydlo s jeleňom sa nejako vytratilo, u nás v Tete ho nemali vari už aj rok. Takže keď niekde vidím, kupujem do zásoby.
xanadu1955
doteraz som prala v Persile alebo Arieli na biele zásadne prášok, lebo ten obsahuje optické zjasňovače čo tekuté neobsahujú a biele prádlo je naozaj biele a na farebné gély tie viac šetria farby taktiež Persil alebo Ariel a kupujem v rôznych obchodoch, podľa toho akú majú kde akciu v ako aviváž sa mi najlepšie zatiaľ osvedčil Lenor predtým som používala Silan, teraz sa chystám vyskúšať ekologické pracie prášky od našich varecháčiek, ktoré pridali na Varechu
jujoska
ja pouzivam na pranie Ariel a avivaze nepouzivam uz niekolko rokov vobec - vraj zanechavaju vo vnutri pracky mazlavu hmotu, v ktorej sa mnozia bakterie, preto niekedy po rokoch mozu pracky smrdiet s prepacenim ako zumpa, hlavne ked sa perie na nizsich teplotach a nevyvara sa. Ked nahodou mam veci, ktore avivaz potrebuju (synteticke, ktore elektrizuju), preplachnem ich v nej radsej mimo pracky. A inak naozaj vraj avivaze nicia pradlo, hlavne bavlnene, a uteraky a utierky stracaju nasiakavost, to som pocula v telke hovorit nejaku odbornicku, aj to dokazovala.
pipnat
@jujoska , máš pravdu, aj mne začína hlavne na začiatku prania, smrdieť z prácčky, presne ako si napísala, ako zo žumpy, poradíte, čo s tým??dala som tam aj taký prášok na prečistenie, dokonca som použila aj ocot, ale nepomohlo...vopred vďaka...no a k otázke: používam ariel a silan:)kupujem v rakúsku,presné ceny neviem, ale vyjdu lacnejšie:)
smejkad
ked smrdi, daj do pracky liter octu a spusti ju naprázdno jeden cely cyklus, cim vyssia teplota, tym lepsie sa precisti
a trochu octu supni raz za cas aj preventivne
hanka56
k tomu octu přidej prášek do pečiva a pusť pračku na 60°C celý ciklus
( bez prádla ) :-) :-) tohle je nejlepší dělat 1x za 2-3 měsíce.
tothka
Na pranie používam gelové kapsuly Persil, nakúpim si vždy do zásoby, deď sú v akcii, aviváž už dlhšiu dobu nepoužívam, nezbadala som, že by mi prádlo elektrizovalo, no je pravda že syntetiky mám veľmi málo. Pračku čistím kyselinou citronovou, tak asi tri krát do roka dávam cyklus na 90, inak periem farebné na 40 a bledé na 60 stupňov a pračka mi zatiaľ nikdy nezapáchala.
2baska4
aha no ďakujem teda :) tú domácu výrobu s tu idem pohľadať :)
..Ja používam Lenor parfum. (zlatý -oranžový-čierny) a Kuchelweich (modrý - žltý ) ....no chcem to pomeni´t,pretože už dlho používam tieto a už mi nevoňajú :/ .D
bubaya
Nevyhadzujem peniaze za známe značky, kupujem všetko v DM drogerii - ich vlastné výrobky, a nielen na pranie. Je to úplne to isté, čo v sáčkoch zvučných mien. Navyše sú všetky dm prášky koncentrované, na jedno pranie potrebujem 70 ml a nie 250, ako napr. Ariel, kto to má potom vyplákať? V nemeckom teste Stiftung Warentest bol prvý Ariel s hodnotením 1,6, za ním bol o polovicu lacnejší Denkmit na biele prádlo - 1,8 bodov. Boli aj prášky, ktoré mali 3,7, tie už asi neprali vôbec. Nikdy nekupujem prášok, na ktorom je na balení napísané 30% grátis, zaručene je tých 30% soľ, alebo iná neúčinná látka. Veď ktorý výrobca vám dá 30% len tak, zadarmo?
aroooo
a ja som spokojná s gelom Formil color z Lidla na farebné prádlo, pri 40-tke vyprie bežne špinavú fareb. bielizeň
elian44
Na biele tiež Denkmint z DMdrogérie, naozaj sa mi zdá, že perie lepšie ako ostatné, na farebné Perwoll, Woolite alebo Persil, podľa toho, čo je v akcii. Aviváž Silan jazmínový a teraz som pokusne kúpila ružovú aviváž z Lidla a čuduj sa svete celkom vonia.
aszabka
Používam tekutý prášok Formil z Lidla, má dobrú cenu..takisto aviváž z Lidla - názov mi nenapadne, ale je žltý, vyhovuje mi vôňa..som spokojná..podotýkam, že montérky špinavé od oleja sa u nás neperú, len bežne nosené prádlo..
bubaya
Lidl má v testoch veľmi dobré hodnotenia na mnohé produkty. Formil skončil 4. mieste z 29, pred Lanzami, a Persilmi.
evanaaa
Ja som prala na práčke asi 25 rokov a nemôžem povedať, žeby mi z nej páchlo, a ani teraz, treba nechať po praní aspoň tri dni vetrať....no ale ja mám práčku na pranie s otvorom na vrchu, iné som ani nemala a prášky som vyskúšala rôzne ako aj aviváže, nemám určenú značku.
morenajea
ako píše @evanaaa práčka môže zapáchať keď sa dostatočne po praní "nevyvetrá". Osobne práčku nechávam non-stop otvorenú a vonia ako nová.
pipnat
@evanaaa , @morenajea - práčku odjakživa nechávam otvorenú, bubon aj dávkovač, periem takmer každý deň (mám malé deti:),vyskúšam tipy od ostatných varecháčok (ocot, kys.citrónová,PDP)
1x rufusa
babidka
My mame vodu z vlastnej studne /v dedine nie je vodovod/ a ta voda je velmi tvrda , obsahuje strasne velke mnozstvo vapnika .Preto musim pridavat do kazdeho prania okrem prasku aj sol proti vodnemu kamenu / z Lidla/ a vzdy aj avivaz /Lenor, Silan/ lebo moje pradlo je bez avivaze po vyschnuti tvrde a drsne ako keby bolo z domaceho konopneho platna :-) Ked dam pradlo do susicky , tak je esta ako-tak makke, pri suseni vonku su hlavne frote osusky velmi drsne . Vyskusala som x-praskov a gelov a pre mna su jednoznacne najlepsie gely Ariel a Persil , este tak na tmave aj Rex .No a ked periem "problematickejsie "biele / utierky , biele ponozky a tricka/ musim vzdy pridavat aj specialnu sol na skvrny a bielenie . Inak mi skvrny nepustia a biela casom zosedne. Skusala som aj domace prasky a gel , rozne kombinacie - pri takejto tvrdej vode jednoducho nezaberaju .takze je to vzdy velmi individualne co bude platit na tvoje pradlo - zalezi aj od vody nielen od prasku :-)
gubics
Je veľmi dôležité, aby práčka bola vysušená po praní. Ja nechávam otvorené dvierka ale aj zásobník na prášky aby sa všetko dobre vysušilo.Raz za čas tam nalejem ocot a sódabikarbónu a pustím práčku bez prádla aby sa prepláchla. Na maďarskom webe som čítala, že sa drahé prášky môžu ušetriť, keď sa perie v kombinácii jeden diel prášku a jeden diel sódabicarbóny. Oni tam doporučovali kupovať sódabicarbónu v lekárni, vraj sa dá kúpiť podstatne lacnejšie ako v potravinách. To ale neviem, či to platí aj u nás.
svetra
môžem doporučiť pracie prášky dalli, ktoré sa vyrábajú v Nemecku a čoskoro sa budú dať kúpiť uz aj u nás, sú fakt kvalitné v spotrebiteľskych testoch dopadli lepsie ako ariel a persil. a majú dobrú cenu
marcel83
Niesom síce žienka, ale dám moje skúsenosti :P

1. kúpil som na vpusť vody magnetický zmäkčovač:



Jednoducho sa naskrutkuje medzi hadicu a ventil. Žiadny Calgon a podobné "prípravky" nepoužívame. Po dvoch rokoch prania som pri výmene ložiska na bubni práčky hneď preventívne skontroloval aj špirálu a vnútro vane - ani známka po vodnom kameni.
To isté som nainštaloval na umývačku riadu. Je to síce drahá sranda, ale účinná.

2. Používame Ariel kapsule v poslednej dobe. Inak predtým Rex.

3. Aviváž Lenor Parfumelle /zlatý/ - strašne krásne vonia, aspoň mne :P

4. Práčka nám nesmrdí :P
lucyna
Používam prášok Ariel a kupujem vždy inde, podľa ceny. Aviváž zase Coccolino je to menej známe, ale majú fajn vône a dlho aj vydrží. A taký tip, po tom čo sme kúpili zmäkčovač vody míňam aviváže o dosť menej, na  www.zmakcovace-vody.sk
nám s výberom aj poradili.