U môjho mäsiara si ľudia sem-tam kupujú oškvarky, ale keď som si ich kúpila aj ja, išli komplet do koša, lebo boli prepálené. Predpokladám, že Žilina je dosť veľké mesto, aby sa tam našiel mäsiar, ktorý má dobré oškvarky (máme radi pagáčiky). Poradíte mi?
@zareaguj
@marianne69 , veď práve tie Caletkove som vyhodila.
V nadpise som urobila preklep, je tam krátke i. Vrátila som sa o stránku späť prepísať bez toho, aby som opustila diskusiu a uverejnilo mi ich obe. Pripadám si ako taký manták.
Naposledy som jedla hovädzie líčka v "papuľovom šaláte" za - socializmu v bratislavskej Vitoši (také vynikajúce lahôdky to boli, dnes je tam second-hand)
Lepšie ako kúpiť kilo a potom vyhodiť. Ak by si chcela, mám domáce a rada Ti dám - zadarmo.
@enss hovädzie líčka je kližkovité mäso z hlavy zvieraťa (líca). U nášho mäsiara to predávajú ako výrez. Na Vareche mám z nich pridaný recept, tam ich uvidíš: varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-licka-fotorecept/15805...
Všimni po receptom môj posledný komentár, koľko stojí porcia líčok v pražskej reštaurácii.
Papuľový šalát z bratislavskej Vitoše stál vtedy 100 g asi 1,70 Kčs, k tomu 50 g pikantného či už feferónového alebo bulharského, dva bosniaky a študáci to zapili ako inak - kofolou. Bolo to na stojáka. No a čo všetko obsahoval? Bol majonézový, líčka najemno nakrájané, trošku cibuľky a hrášok. Akurát viem že sme sa furt hihňali a dnes neviem prečo...... Vy neviete?
Len keby som nebola zostala taká hubatá z toho papuľového šallátu že? Ale je tu veľmi veľa šikovných ľudí, jeden povie to, druhý prihrá a je tu pohoda. Sme všetci fajn!
Z mäsiarstva oproti stanice sa expeduje mäsko aj cez stránku www.masodomov.sk