Obchody a ceny

Žilinčania, poradite?

pivonka - fotkapivonka, 9. novembra 2011

U môjho mäsiara si ľudia sem-tam kupujú oškvarky, ale keď som si ich kúpila aj ja, išli komplet do koša, lebo boli prepálené. Predpokladám, že Žilina je dosť veľké mesto, aby sa tam našiel mäsiar, ktorý má dobré oškvarky (máme radi pagáčiky). Poradíte mi?

@zareaguj


Diskusia k téme

ria389
ja si kupujem slaninu surovú,vytopím a mám aj dobrú masť aj oškvarky.
pivonka
@ria389 , aj ja, ale kým miniem masť, to trvá, lebo hodne používam slnečnicový olej. Nie, že by som musela mať každý týždeň pagáčiky, ale by som rada mala spoľahlivý zdroj.
@marianne69 , veď práve tie Caletkove som vyhodila.
V nadpise som urobila preklep, je tam krátke i. Vrátila som sa o stránku späť prepísať bez toho, aby som opustila diskusiu a uverejnilo mi ich obe. Pripadám si ako taký manták.
marianne69
Vobec sa nad tym netrap aj mne sa uz podarilo 2x nahodit diskusiu :-)@pivonka myslis toho pri Mestskom urade?lebo ja mam zase smolu na to masiarstvo pri sv.Lukasovi.naposledy som tam kupila pecienky na halusky do hov.polievky a celu noc sme stali vsetci sooru na...,uz tam nechodim a to nebolo po prvy krat,ze som tam kupila, co nebolo s kostolnym riadom.Ale na caletku mam stastie,chodim tam hlavne na baraninu,mozno by nebolo od veci im povedat,nech ich tak neprepaluju.
pivonka
Tiež tam niekedy kupujem, mäsa je v poriadku. Pri lekárni som kupovala iba hov. líčka a teľacie párky, tie majú možno jediní v Kysuci. Aspoň ja neviem o inom mäsiarstve, kde by ich mali (tie párky). A tie sú dobré.
marianne69
mam rada este to masiarstvo za Bielym domom,take malicke,maju dobre jaternicky, mozno skus tam,inak uz neviem
pivonka
Áno, tam tiež chodievam. Oškvarky som tam nevidela. Musím sa popýtať, je tam veľmi milá predavačka a ochotná. Mäso dá krásne. Vidíš, jaterničky nekupujem, teraz v zime skúsim.
hubata
Ech žilinčanky: ja som u toho nášho mäsiara ani nevidela to čo vy spomínate: hovädzie líčka, teľacie párky..........
Naposledy som jedla hovädzie líčka v "papuľovom šaláte" za - socializmu v bratislavskej Vitoši (také vynikajúce lahôdky to boli, dnes je tam second-hand)
havino
ked sme byvali na Hájiku, chodila som na mäso do závodia u Sopčiaka, skus sa tam pozrieť
enss
Prosím Vás, vysvetlite mi niekto, čo sú to tie hovädzie líčka.
anajka
Skús oškvarky v Žiline na Bulvári. Sú tam dve predajne. Ak chceš, tak pokojne požiadaj predavačku nech Ti dá jeden len tak okoštovať a až potom kupuj. Nemal by to byť problém, sama som to urobila a je to OK.
Lepšie ako kúpiť kilo a potom vyhodiť. Ak by si chcela, mám domáce a rada Ti dám - zadarmo.
pivonka
@havino , @anajka , ďakujem vám za tipy. Určite využijem. @anajka , máš prajné srdiečko, ale už som dostala inú ponuku a aj som ju prijala. Dúfam, že aj k tebe budú ľudia na oplátku dajní.
@enss hovädzie líčka je kližkovité mäso z hlavy zvieraťa (líca). U nášho mäsiara to predávajú ako výrez. Na Vareche mám z nich pridaný recept, tam ich uvidíš:  varecha.pravda.sk/recepty/hovadzie-licka-fotorecept/15805...
Všimni po receptom môj posledný komentár, koľko stojí porcia líčok v pražskej reštaurácii.
pitrfan
nahodou som nazrel a mam odskusane oskvarky,ktore som kupil v predajni vedla mraziarni,byvale masove zavody,su ozaj super.skus a daj vediet.
myalab
Ja som tento tyzden kupila v kauflande slovenske oskvarky vyrobca JAV-AKC spol. s.r.o.Vlcany, boli dobre len mi vadilo E321. Pagaciky z nich fajnoveee...
pivonka
Ďakujem, vidím, že možnosti sú viaceré. Určite niektoré využijem.
hubata
Papuľový šalát bol z tých hovädzích líčok a bolo to také jemnulinké mäsko, chuť asi ako keby ste jedli jazyk. Farbu mal ako tmavá, hovädzia šunka.
Papuľový šalát z bratislavskej Vitoše stál vtedy 100 g asi 1,70 Kčs, k tomu 50 g pikantného či už feferónového alebo bulharského, dva bosniaky a študáci to zapili ako inak - kofolou. Bolo to na stojáka. No a čo všetko obsahoval? Bol majonézový, líčka najemno nakrájané, trošku cibuľky a hrášok. Akurát viem že sme sa furt hihňali a dnes neviem prečo...... Vy neviete?
pivonka
Áno, viem. Boli ste mladí. Tebe ten humor našťastie ostal doteraz. Tvoje príhody s deťmi si vždy prečítam prvé a nahlas sa smejem. Okrem toho mávaš aj dobré hlášky v komentároch. Som rada, že si na Vareche.
hubata
@pivonka ....... to vážne?
Len keby som nebola zostala taká hubatá z toho papuľového šallátu že? Ale je tu veľmi veľa šikovných ľudí, jeden povie to, druhý prihrá a je tu pohoda. Sme všetci fajn!
francuzocka
Som tiež Žilinčanka a oškvarky kupujem jedine v mäsiarni oproti stanice. Minule ma doslova vtiahol dnu oznam na tabuli: čerstvé ešte teplé oškvarky... a skutočne, boli chrumkavé a výborné. Najčastejšie ich používam do pagáčikov, ale túto várku sme zjedli len tak - s chlebom a uhorkami a na pagáčiky som musela ísť kúpiť druhýkrát.
Z mäsiarstva oproti stanice sa expeduje mäsko aj cez stránku www.masodomov.sk