Varenie

Želatína

marinav - fotkamarinav, 16. júla 2015

Ahoj Varecháči. Poraďte prosím, ako na želatínu. A keď dodržím postup prípravy, nikdy sa mi nepodarí. Je riedka, alebo hustá a zvykne sa zhrčkavieť. Ďakujem za radu.
Marína.

@zareaguj


Diskusia k téme

sylvia267
hlavne ju treba robiť podľa návodu na obale, nie z nejakého receptu, pretože je viac druhov , niektoré sa len zahrievajú, niektoré treba priviesť k varu .... inak neviem kde by mohol byť problém
denyany
Želatínu robím zo Zlatého klasu a doteraz sa mi vždy podarila. Pripravím si buď kompótovú šťavu alebo kvalitný sirup a nariedim do požadovaného množstva. Ak chcem tenšiu vrstvu želatíny na veľký plech, tak robím z 1Klasu a 4dcl tekutiny, ak vyššiu vrstvu, tak z 2Klasov a 8dcl tekutiny. Klas zmiešam s malým množstvom tekutiny na masu bez hrčiek, prilievam zvyšok tekutiny za stáleho miešania.A za stáleho miešania privediem k varu, varím tak 1 minútu na najmenšom plyne, ale musí vrieť. Odstavím, sem-tam jemne premiešam a keď trocha ochladne, nalejem na koláč. Počas varenia to má takú múčnu farbu, ale v závere spriesvitnie a želatína je potom pekná. Zvyknem pridať aj trocha citrónovej šťavy, ale to si už každý dochutí sám podľa svojej chuti.
enge149
aj ja mám naj..lepšie skusenosti s touto domác.želatinou.,može byť sirup domáci ak je malinový je červena ak bazový alebo žihlavový je žltá..pri kupovanej sa mi stalo to isté,ale ak sa nestuhla dala som ju do mrazničky na 5 minut a dala sa použit na zákusok,bola ako z cukrárne..ale cenovo sa oplatí aj táto domáca...vyskúšaj...