Ahojte :-)
Potrebovala by som poradiť...chystáme sa do Chorvátska (partia 15 ľudí)-bez stravy. K dispozícií v apartmánoch budu dvojplatničky, takže variť na tom pre 15 ľudí by bolo tak povediac...za trest :-) Tak vznikla myšlienka mäso si zavariť a zobrať zo sebou. Doma som to už skúšala, otvorila po dvoch týždňoch a bolo mňam :-) Teraz ten problém.... na skúšku som robila bravčové na kocky, soľ korenie voda, 20min povariť, šup do pohárov a sterilizovať 1x hodinku a po 24 hodinách hodinku. Konečne sa dostávam k problému.... máte niekto overený a vyskúšaný recept na zavarenie mletého mäsa, ktoré by sme potom len dochutili a bolo by na špagety? Alebo môžem rovno urobiť už hotovú omáčku?? Ďakujem za rady :-)
varecha.pravda.sk/recepty/masova-zmes-na-hrianky/20276-re...
je to vlastne pomletý upečený bôčik, ochutiť si ho môžeš ako chceš, ja ho mám vyskúšaný na hriankách aj na špagetách.
Podla mna staci urobit to maso s koreninami a solou a zasterilizovat . paradajky potom pridaj cerstve pripadne ber osobitne aj pretlak a doplnis ho pri ohrievani masa . Je to praktickejsie , pretoze to mlete maso mozes zmiesat napr. so zeleninou alebo s konzervovanou fazulou a nielen s pretlakom .
@denyany nic v zlom - ale kazdy ma snad narok absolvovat dovolenku podla vlastnych predstav, nie ? Ak chcu varit , tak budu varit a nemusia sa za to hanbit :-)
varecha.pravda.sk/recepty/tyzdnovkove-masko-/32709-recept...
Mal som kempovú Aviu, v Rimini moja starká piekla štrúdlu, Francúzi jedli s nami, Maďar vo Florencii varil babguľáš, Nemci kontrovali nejakým párkom, čo som v živote nevidel, to sú veci, na ktoré sa nezabúda. Halušky s bryndzou jesť v Padove, polootrávený Talian z nášho kvasného 8 % octu, čo budem písať. Aj to patrí k dovolenkovému rytmu.
Rano nakrajam nahadzem to hrnca pustim na 6 hodin idem na plaz, pridem a vsetko je uvarene ( a co hlavne budeto len slovenske pre tych co maju averziu na kvazi exotiku jadranu -:)
Ja robim, ze to nahadzem v piatok vecer a na weekend je navarene a cim lacnejsie skarede maso tym lepsi je vysledok.
PS: Len teoreticka uvaha, na dovolenke cez cestovku som v zivote nebol
Opakujem len teoreticka uvaha, nikdy by som tak na dovolenku nesiel radsej si kupim miestnu sim kartu aby som vedel co pisu blogery kde sa da lacno najest . Cheers
varecha.pravda.sk/recepty/pikantna-natierka-na-toasty-ste...