Mäsová zmes na hrianky

kimlo - fotkakimlo, 19. septembra 2011
Mäsová zmes na hrianky
Foto: kimlo

Niečo na spôsob tatárskej zmesi z obchodu, akurát tu vieme sami čo si tam pomelieme...

120 minút
príprava
120 minút
na 100 °C

Suroviny

2 kg
2 kg
5 ks, veľké
2 kg
3 hlávky
podľa chuti alebo chilli papričky
1 ks -preosiaty




Postup

  1. 1

    Najprv ochutíme bôčik (klasika, soľ, korenie, cesnak, prípadne nejaká tá grilovacia zmes...) a dáme upiecť..

  2. 2

    Zeleninu spolu pomelieme na mlynčeku na mäso a v hrnci varíme do zhustnutia. Upečený a primerane vychladnutý bôčik pomelieme a pridáme k zmesi spolu s preosiatym nakladačom. Povaríme ešte asi 10 minút.

  3. 3

    Naplníme do pohárov a vo vodnom kúpeli sterilizujeme 1 hodinu pri 100°C. Natierame na hrianky. Môžeme použiť aj ako omáčku na cestoviny alebo špagety.

Diskusia k receptu

sjuz
mňam, toto ľúbim...a s čili papričkami, riadne diabolská:)! Ešte pohár chladeného pivka...
tonicka53
toto robíme každý rok, veľmi ľúbime tak jemne pikantné :-)
dorisa
Keď to nemožem zjesť, tak aspon fotku chválim.
klaura
robievala som s hovädzím mäsom ... dnes je drahé a bôčik je lákavá náhrada ... vyskúšam ... :)
myalab
Natierka vyzera lakavo, len neviem aky ucel tam ma to deko, nebude to presolene?
marianne69
ci pana,toto bude nieco pre toho mojho,na hrianky naozaj ako stvorene,vdaka:-)
marianne69
ci pana,toto bude nieco pre toho mojho,na hrianky naozaj ako stvorene,vdaka:-)
helca103
niečo podobné som už robila ale toto sa mi tiež veľmi páči..... takže KK
mariana33
skúsim veru aj ja s pečeným bôčikom, ak mi to moja lenivosť dovolí:o) ale inak je to ozaj ako to moje...
jerica
Ešte , že sa pripomínajú výborné sezónne recepty:-)
eviana
Skvelá nátierka, veru už dávno som ju nerobila, ďakujem za pripomenutie. Tu na juhu ju volajú "mäsové lečo" a na hriankach s cesnakom je famózna :)
tiginko
vďaka pripomenutiu tohto receptu v diskusii som si všimla, že som ho zabudla pochváliť. Vlani som urobila zopár pohárov a spočiatku, začerstva nám veľmi nechutili. Ale po uležaní sme zistili, že je to fakt výborné. Takže dodatočne vďaka za recept @kimlo a určite si ho budeme robiť znovu.
tiginko
@kimlo môj muž tento rok pôsobí na projekte v Bahraine a na hoteli sa zoznámil s dôstojníkmi americkej námornej pechoty, ktorí ho pozvali na barbeque party. Priniesol so sebou z domu nabalenú tvoju nátierku (musela som, v moslimskom svete mu najviac okrem mňa chýba aj bravčovina), ktorá zožala neskutočný úspech. V auguste ide naspäť a budem mu musieť nabaliť zvyšné zásoby. Nech sa amíci konečne poriadne najedia. Tak aby si vedel, aký máš úspech :-)
katka78
@tiginko , verím, že mala úspech. Hoci @kimlovu zmes na hrianky som nechutnala, niečo podobné robí aj moja maminka a je to vážne skvelá vec s mnohorakým využitím v kuchyni - na studeno aj na teplo. Ja som ňou práve tento týždeň plnila domáce ravioli.


havino
človek tu môže denne chodiť aj tak prehliadnem, páči sa mi @kimlo , s mäsom som ešte nerobila a vdaka @katka aj hned ukladám a ked vidím toľko využití, ja určite tiež viem kde a ako s ňou
denyany
Pred týždňom som urobila tútu zmes podľa tohto receptu. Je ozaj výborná-na chlebe, aj na špagetách. Menší technický problém vznikol, keď som chcela preosiať deko-sitko bolo príliš jemné, druhé zas malo priveľké dierky, tak sme sa hrali na Popolušky a nechcené časti sme vyberali ručne.
zolik
@tiginko , prave som docitala prispevky. Ja som si pred dvoma rokmi z Bahrainu priniesla na kila koreniny a zmesy korenin. Vyborne je Arabic Masala, Tandori Masala, Kashmiri Chilli, Fish Masala a Curry. Aj Kardamom a Safran je ovela aromatickejsi a aj lacnejsi ako u nas. Tak ak mas tu moznost, daj si priniest, vrelo odporucam. Alebo si chod per ne. Mne sa v Bahraine velmi pacilo, odchadzali sme tesne pred vypuknutim nepokojov.
tiginko
@zolik vidíš, to ma nenapadlo, muž sa ma stále pýta, čo mi má odtiaľ priniesť a ja že nemusí nič. Dnes cestuje práve domov, takže nákupy už nestihne, ale o pár týždňov ide späť, tak ho patrične poučím :-)
tiginko
@kimlo žiadny problém, napíš zoznam :-) Môj je kychynský antitalent, bude pozerať ako puk, čo po ňom chcem. Nevadí, ukáže papierik v obchode, hádam mu pomôžu. Už len aby našiel správny obchod, vraj sú všade len arabské nápisy...
zolik
@tiginko , okrem toho aj: datle, figy, hrozienka, rozne druhy orechov, pistacie, sezam cierny/biely atd. A ver mi, ta chut je neporovnatelna. Priletela som s12kg kufrom a odlietala som s 34 kilami.
tiginko
to hej, datle aj figy mi nosí, lebo sú úžasné, aj rôzne zmesi s orechami... Ja mu vždy zbalím litrík na dezinfekciu a on potom musí niečím vyplniť prebytočné miesto v kufri :-)
zolik
@tiginko , vsade a naozaj vsade su aj anglicke napisy. Najlepsie nakupi v sieti obchodov Carrefour. Ja som zvykla nakupovat tu: www.citycentrebahrain.com
Otvorene denne od 09:00-01:00. V strede obchodu je taky velky ostrovcek a predavaju tam koreniny od vymyslu sveta priamo z vriec alebo velkych nadob. Odvazia kolko chces. Ja som tam chodila ako na exkurziu. A vsetci hovoria anglicky.
tiginko
vďaka za podrobnosti, budem ho navigovať... a to že angličtina je bežný jazyk, to hovoril, možno s tými nápismi len preháňal :-) Inak bavíme sa predpokladám o Maname...
zolik
Jasne, Manama. Tych Carrefour obchodov je v Maname viac.
kimlo
Tam sa dá dohovoriť aj po zahoracky, len to nikto neskúšal...
altyn
@kimlo mám doma všetko,(mäso sa už pečie,) okrem nakladača deko... Prosím ťa čo obsahuje a dá sa to nahradiť? Teda fakt som nepredpokladal že takú prkotinku nezoženiem, aj moja milá suseda je mimo domu... Asi to skúsim bez neho, ak mi ani ty neporadíš. :-)))
kimlo
@altyn skus nejaky iny konzervacny priravok, v dnesnej dobe ich je vela, hlavne nech obsahuju horcicove semienka, kopor...ostane veci si nepamatam, ale budu tam nejake konzervanty... :-)
altyn
Hotovo; mám 13 krásnych chutnych pohárov. Nakoniec ma zachránil kamoš. Prišiel ma pozrieť a keď počul aký mám problém tak v nedelu mi zohnal "zelko". No a zato dostal jeden pohar... Tešil sa; lebo mu to veľmi chutilo pri koštovke... Mne samozrejme tiež. Takže až sa min; robím znovu. Výborný recept!!! ;-)))
svalik
Mam otazku. Tie tri hlavky cesnaku pomelem spolu z paprikou,cibulou a rajcinami alebo dam piect k masu?
kimlo
@Svalik (6.8.2016 17:41)

Ten cesnak je na ochutenie bôčika s ktorým sa pečie.
anan
Vsetko dobre do noveho roka prajem! viete mi niekto poradit, ci by to slo i bez deka? Tu v zahranici ho nedostanem. A kedze sa masa sterilizuje, pokazit by sa v podstate nemalo. Alebo sa mylim?
1x kimlo
anan
@kimlo (3.1.2023 16:36)

dakujem krasne! aj za link na recept, vyskusam!... v obchode s potravinami od nas som medzi sviatkami kupila diabolsku zmes na toasty a veru som mala pocit, ze vobec nechuti ako kedysi, navyse tam boli take cudne neidentifikovatelne kusky, ze som sa rozhodla, urobit si ju radsej sama ;)
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia