Foto: mariana33
Robila som ju minulý rok prvý krát a tento rok ju budem robiť tiež, lebo je super a nie náročná na prípravu. A čoskoro Zobraziť celý popisRobila som ju minulý rok prvý krát a tento rok ju budem robiť tiež, lebo je super a nie náročná na prípravu. A čoskoro je tu zaváracia sezóna:o)
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu pomelieme a varíme 10min. do toho pridáme pomleté mäso, po chvíľke pridáme olej, deko a varíme 30min.
- 2
Horúce plníme do pohárov a sterilizujeme.
- 3
Feferónky odporúčam podľa chuti:o)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja robím z pekného prerasteného bôčika..pomeliem..nedávam žiadne deko..soľ podľa chuti...varím to všetko spolu hodinu...
plním do 3dcl pohárov-asi 2cm od vrchu...sterilizujem hodinu...nekazí sa..poslednú sme zjedli v máji... olej tiež nedávam-mäso má tuk...
1,5 kg bôčika pomlieť + 1 kg hovädzina pomlieť
plus pomlieť
2 kg rajčín
2 kg papriky
5 veľkých cibúľ
5 hlávok cesnaku
feferony podľa chuti
soľ dľa potreby
spolu variť aspoň hodinu-odparuje sa..
plniť do 3 dcl pohárikov-asi 2 cm od vrchu...
sterilizovať 1 hodinu..
moje skúsenosti:
posledné roky hovädzinu nedávam..
je možné zmenšiť dávku..
nie je potrebné dodržať striktne-myslím množstvo cibule..cesnaku..feferony..
upraviť podľa svojej chuti...
za tie desaťročia sa mi nepokazilo nič...
je to záchrana-ked niet času na varenie-aj k ryži,zemiakom,s chlebom...teplé i studené...domáce...:-)
dakujem @mariana33 za priestor..
želám všetkým úspechy v kuchyni...
prečo už nedávaš hovädzinu? Kvôli šetrnosti? Nezníži to chuť? Je to výborný recept k pivu alebo vínu.
chcela som povedať-že i bez hovädziny-možno aj zo šetrnosti-je recept výborný....nemusí tam byť..určite i na chlieb je zdravšia-než kupované paštety..nech je každý spokojný-kto skúsi..
Ktovie aký význam tam má to deko... dajako mi to tam nepasuje. Tiež by som sa prilkáňal k tomu, že bez....