Pikantná nátierka na toasty - sterilizovaná

mariana33 - fotkamariana33, 19. júna 2013
Pikantná nátierka na toasty - sterilizovaná
Foto: mariana33

Robila som ju minulý rok prvý krát a tento rok ju budem robiť tiež, lebo je super a nie náročná na prípravu. A čoskoro Zobraziť celý popisRobila som ju minulý rok prvý krát a tento rok ju budem robiť tiež, lebo je super a nie náročná na prípravu. A čoskoro je tu zaváracia sezóna:o)

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 kg
4 ks
1 ks
1 kg
6 ks
100 ml
1/2  bal




Postup

  1. 1

    Zeleninu pomelieme a varíme 10min. do toho pridáme pomleté mäso, po chvíľke pridáme olej, deko a varíme 30min.

  2. 2

    Horúce plníme do pohárov a sterilizujeme.

  3. 3

    Feferónky odporúčam podľa chuti:o)

Diskusia k receptu

radost
@rulik
ja robím z pekného prerasteného bôčika..pomeliem..nedávam žiadne deko..soľ podľa chuti...varím to všetko spolu hodinu...
plním do 3dcl pohárov-asi 2cm od vrchu...sterilizujem hodinu...nekazí sa..poslednú sme zjedli v máji... olej tiež nedávam-mäso má tuk...
denyany
zaujímyvý recept. ešte som o takomto niečom nepočula, ale páči sa mi. až bude čerstvá zelenina, vyskúšam, dobre je mať v zásobách niečo na rýchlu večeru...
aroooo
je to zaujímavé, ale viac vecí mi je nejasných: z deka tam dať čo mi ostalo v sitku či tú soľ preosiatu?,mäsu stačí tak krátke varenie? Sterilizujeme na koľko stupňov a akú dobu? alebo to skombinovať s receptom @rados ť ? ukladám a rada by som vyskúšala.
vierutt
Robievam tiež s DEKOM, vyskúšala som už rôzne varianty, pôvodný recept som mala s lanšmídom, potom s mletým mäsom, no a vlani ako @kimlo - ten mne chutí najviac. Má ozaj rôzne využitie, najviac nám chutí takto: na plech dám rozpustiť maslo, naukladám krajce chleba, potriem zmesou a posypem strúhaným syrom, zapečiem. Vonia celá kuchyňa. Keď prekvapí návšteva je to hotové za pol hodinku.
mariana33
tým, že je to mäso pomleté a tak dlho sa sterilizuje tak to stačí...sterilizuje sa 45min....musím dopísať, zabudla som...ospravedlňujem sa....dá sa použiť aj bôčik a to čo ostane z deka tá soľ...lebo tie zrniečka by tam nechutili....minulý rok som robila pre celú rodinu asi 6dávok...nikto sa toho nevie nabažiť...:o) ešte som našla schované asi tri poháriky a nič tomu nie je....
cesminaz
ja som mala volakedy jeden takyto recept,ale stratil sa mi,robila som ho len raz,ale bol taky skvely ze som sa ho nevedela dojest ;-))) ale ja som dala polku hovädzieho mäsa a polku baranieho..no "fakt" bolo to viac nez vynikajuce...musim sa znova doooobre poprehrabavat vo svojich receptoch,mozno ho predsa najdem. @radost prosim ta,nepopisala by si presny postup tvojho receptu?? dakujem :-)
radost
môj-okolo 30 ročný-recept:
1,5 kg bôčika pomlieť + 1 kg hovädzina pomlieť
plus pomlieť
2 kg rajčín
2 kg papriky
5 veľkých cibúľ
5 hlávok cesnaku
feferony podľa chuti
soľ dľa potreby
spolu variť aspoň hodinu-odparuje sa..
plniť do 3 dcl pohárikov-asi 2 cm od vrchu...
sterilizovať 1 hodinu..
moje skúsenosti:
posledné roky hovädzinu nedávam..
je možné zmenšiť dávku..
nie je potrebné dodržať striktne-myslím množstvo cibule..cesnaku..feferony..
upraviť podľa svojej chuti...
za tie desaťročia sa mi nepokazilo nič...
je to záchrana-ked niet času na varenie-aj k ryži,zemiakom,s chlebom...teplé i studené...domáce...:-)
dakujem @mariana33 za priestor..
želám všetkým úspechy v kuchyni...
concord
@radost
prečo už nedávaš hovädzinu? Kvôli šetrnosti? Nezníži to chuť? Je to výborný recept k pivu alebo vínu.
radost
@concord
chcela som povedať-že i bez hovädziny-možno aj zo šetrnosti-je recept výborný....nemusí tam byť..určite i na chlieb je zdravšia-než kupované paštety..nech je každý spokojný-kto skúsi..
janko38
toto robí moja mamka celé roky čo si pamätám, výborné je to to môžem iba potvrdiť.
mariamka
vynikajuca! dala som 1 preosiate Zelko, trosku cukru, MCK, horcicu, vyborne, ulozene :)
sulejka2
robila som ju presne podľa receptu, iba olej som nedala...je výbornáááá...ďakujem za super receptík, môj zať sa jej nevie dojesť!!!
saimonka
Robila som na skúšku z pol dávky podľa receptu, a za dva dni bola fuč :) .. je fakt vynikajúca, každý, kto skúsil si pochvaľoval :) ďakujem za super recept!
pacun110
@radost (19.6.2013 21:33)

Ktovie aký význam tam má to deko... dajako mi to tam nepasuje. Tiež by som sa prilkáňal k tomu, že bez....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia