Rôzne

Výzva na podpísanie petície za záchranu slovenského mlieka

janger - fotkajanger, 14. júna 2015

Toto nie je vlastne ani diskusia, ani zazitok, je to skor vyzva...

Uz dlhsiu dobu je tu vidiet medzi reklamami vyzvu na podpisanie peticie za zachranu slovenskeho mlieka. Trosku to sledujem a je tam momentalne ani nie 39 000 podpisov! Podla mna je to strasne malo. Podpisy pribudaju ozaj pomaly...


Casto ludia nadavaju, frflu, ze sa na Slovensku predavaju len zahranicne produkty. Teraz je moznost sa vyjadrit a ukazat svoju nevolu. Tak to treba vyuzit! Treba ukazat, co chceme a co nie!
Na Facebooku sa casto zdielaju vselijake (aj) volovinky, tak zdielajte aj tuto dolezitu peticiu.


Tak to, prosim, podpiste!
Tu je este raz link:


 www.slovenskemlieko.sk/peticia...

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@janger , už som podpísala.
Ľudia si asi neuvedomujú, že nejde len mlieko ako také. Chov dobytka a oviec je krajinotvorným prvkom, poskytuje nevyhnutné organické hnojivo a kto chová kravy má aj teľce, teda sa to týka aj domácej hovädziny.
Všetko so všetkým súvisí, ak by sa vyrábalo viac mlieka, naša krajina by vyzerala inak. Pred dvomi rokmi sme s manželom prechádzali z Brezna smerom na Telgárt, horehronským údolím, ktoré bolo kedysi také krásne, že napr. z Popradu do Trnavy sme chodievali tade, hoci existovala aj kratšia cesta. Po hádam 20-tich rokoch sme ho nespoznávali. Tak kde boli na obe strany otvorené malebné výhľady, pasúce sa ovce, či dobytok, seno na ostrvách, sú dnes po oboch stranách náletové dreviny, takže cesta je ako v tuneli. Viadukt Červená Skala, ktorý kedysi bolo vidieť zďaleka dnes nikto nenájde, cesta k nemu je zle označená... Ani sa mi nechce pokračovať, napíšem len, že do cieľa sme nedošli, bolo mi do plaču, tak sme sa otočili a vrátili sme sa do Brusna.
Samozrejme, podobne ako ja by asi boli nadšení aj zahraniční turisti, čo v kombinácii s mizernými službami je zrejme dôvodom, že kým inde príjmy z turistického ruchu stúpajú, u nás sa prepadajú do nenávratna. Tatry všetko nevytrhnú.
Takže takéto dôsledky má slovenské mlieko v obchodoch.
smejkad
suhlasim s oboma, my sme podpisali hned ako sme to zaregistrovali
pacik
@sovka62 plne s tebou súhlasím, bohužiaľ je to u nás tak, občas pohľad na zaplakanie. Zelene vyše hlavy, bohužiaľ viac menej nevyužívanej a obchody plné cudzieho tovaru. Podpísala som aj s manželom.
evanaaa
Vykonané - podpísané! Mliečko pijem každé ráno, mliečne výrobky papám tiež, posedne fičí žinčica, už dlhšie.
2010
Nie je jednoduchsie neobrabat, brat dotacie, nedovolit predaj pody a zvalit vsetko na kapitalistov zo zapadu.
martamm
Ja som podpisala osobne, v Trnave boli dobrovolnici :)
paeva
sovka, tiež som teraz cestovala od tatier na záhorie. keby tam boli len náletové stromy a kry. ale vyrástli tam závody na autá na úrodnej pôde, ktorých sa nenajeme. krabicové mlieko sa neda piť, ako to už neejeden varecháč napísal.
torticka
Aj ja s manželom sme už podpísali. Mlieko mám veľmi rada, nie je deň kedy by som ho nepila. Rodičia ma ho naučili piť od malička.
janger
@sovka , mas 100% pravdu....az je cloveku smutno, ked to cita....Skoda, ze Slovensko nie je pysnejsie na svoju krasu. Chyba nam akasi hrdost, sebavedomie, alebo co to je, neviem...
meraxes
Súhlasím s @2010. Nikde v tej petícii btw. nevidím efektívne riešenie (výrazné zníženie DPH na potraviny pochádzajúce zo Slovenska, kampane), pretože nikto nemôže žiadnym zákonom donútiť zahraničné reťazce predávať slovenské mlieko, ak tí majú zahraničných dodávateľov, ktorí sú schopní dodávať mlieko lacnejšie a efektívnejšie. Je to legitímny obchod, možno to trochu svedčí aj o neschopnosti slovenských mliekárov uchytiť sa na trhu kde bude vždy vyhrávať nižšia cena, pretože čo si budeme hovoriť, aj my zákazníci vyššiu cenu jednoducho neakceptujeme.
2010
@meraxes , v australii polnohospodari nedostavaju ziadne dotacie podmienky su extremne teplo - sucho plus statom uzakonenna minimalna mzda v preratani cez 13 euro na hodinu, plus 9% povinnych do druheho piliera. Velkoobchodna cena mlieka je priblizne 40 eurocentov na liter...