Ahojte, chcela by som sa spýtať, keď varením sa strácajú vitamíny..., ako dlho mám variť lekvar z rajčín? Tiež sa mi ho nechce dlho variť, stačí povariť, mixnúť, prepasírovať a pridať napr. gelfix .... alebo domáci kečup,čatní, salsa je lepšie variť cez hodinu, alebo? Ostávajú nám vitamíny v našich dobrotách, ktoré vyrábame doma? Rada by som vedela Vaše názory. Ďakujem.
@zareaguj
Ja tiež konzervujem, zaváram čo sa dá, som si vedomá, že nie všetky vitamíny zachováme v našich dobrotách ale horšie je to pri výrobkoch vyrobených v závodoch, my aspoň vieme, čo do pohárov dávame, horšie je to keď ľudia nevedia čo kupujú, že v paradajkových výrobkoch sú pomleté zhnité paradajky a žiaľ veľa ľudí aj keď majú možnosti využívať v každodennej kuchyni domáce výrobky, dávajú prednosť kupovaným výrobkom. Ide to na úkor kvality a peňaženky.
Pozri sa na túto stránku
www.hladajmespolu.estranky.cz/clanky/fyzicno/paradajky-a-domaci-kecup...