Nápady

Vínny,či liehový?

pacun110 - fotkapacun110, 18. júla 2013

Teraz mám dilemu.
Včera som si kupil jeden časopis o zaváraní,hlavne zelenina ma
inšpiruje(uhorky,čalamádky a tak) a všimol som si,že do všetkých
zaváranín sa používa VÍNNY OCOT!!!Trošku som z toho paf,lebo ja
som,doteraz používal klasický,liehový a všetko,čo som zavaril,mi
chutilo. A nie len mne. Máte,niekto skúsenosti zo zaváraním vo
vinnom octe? Napr. - uhorky,karfiol a tak. Poraďte,prosím...

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
móda tak ako olivový olej a repkový olej
sovka62
Na zaváranie používam liehový, na šaláty a pod. vínny, ale na tú chuť vínneho si treba najprv zvyknúť, chvíľu to trvalo aj mne.
cuketa
vínny ocot je zdravší, je vhodný aj pre celiatikovi, nám doma viac chutí liehový
tinca
najlepší je ocot, chuť zaváranej zeleniny si doladíme koreninami. Mne s vínnym octom nechutia, raz som to jedla a dosť. Podobne ako @sovka vínny používam na čerstvé šaláty, ale len pár kvapiek, ja radšej s citr.alebo limetkovou šťavou.
martina0812
Fíha, ja som si doteraz myslela, že existuje len ocot vínny - klasický a potom jablčný, čo sa pije pri diétach! O liehovom počujem prvý krát, vďaka za rozšírenie obzorov!