Reštaurácie

Vaše najhoršie gastronomické skúsenosti

aguardente - fotkaaguardente, 30. augusta 2012

Názov hovorí za všetko. Sme Slováci a sme už zvyknutý na bordel
valiaci sa z každej strany, no určite každého z nás niekedy dorazila
kvalita, resp. nekvalita niektorých stravovacích zariadení. Píšte,
opisujte to najhoršie čo ste kedy zažili. Skúsenosti sa nemusia týkať
iba reštaurácií, ale pokojne aj školských jedální, vývarovní alebo
návštev u známych :)
Či prezradíte názov reštaurácie nechám na vás.
Fotografický materiál je vítaný.

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
no ja som si raz v jednej reštaurácii na odporúčanie kamarátky objednala niečo ako v ceste zapečenú fazuľovú plnku aj so syrom, vyzeralo to ako tie pirôžky, len to nebolo nasladko, a už si nepamätám aká príloha k tomu bola. Rozrezala som ten piroh, a cesto bolo zvnútra surové, čašník mi tvrdil, že to je ten syr, ale to som si nenechala vyhovoriť, veď ani nebol. Ostatní pri stole všetko pojedli a nič im nebolo divné. Doniesol mi druhú porciu, hovorím, zostaňte tu, aby ste mi to skontroloval. Otvorila som piroh a znova to isté. Tak mi doniesli kura s ryžou na účet podniku.
Ale prečo tak negativisticky ? Mám aj najlepší zážitok. Obyčajná chrenová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou. Dá sa urobiť normálne chutne, ale táto jedna bola urobená geniálne, jej chuť cítim aj po roku a často na ňu myslím.
marika9
Ja práve pre tento dôvod nerada chodím do reštaurácií. Chodila som služobne za vedúcimi a to bolo väčšinou cez kuchyňu, alebo sa stretnutia uskutočňovali priamo v kuchyni. Zdravotný preukaz som nikdy nemala. Zažila som kadečo, ale najviac ma dojal chov mačičky priamo v kuchyni, kde mala v kúte mištičku a večne sa ponevierala medzi pulty. Inokedy zas pani (asi kuchárka alebo pomocnica) vyložila z veľkej chladničky postupne niekoľko kýblikov, ktoré ukladala na neuveritľne špinavú podlahu, keď našla ten s tatarkou, vyložila ho zo zeme na pracovnú dosku, nabrala z nej do misky a znovu v opačnom poradí ukladala späť do chladničky. Ďalej na pracovnej doske krájala mäso a zeleninu na oblohu. Inokedy pani prišla zo záchoda (latríny) , vôbec si neumyla ruky a hneď išla pracovať s jedlom už dovareným. Fajčenie nad hrncami, kýchanie, utieranie nosa do rukáva a pod. je zrejme bežné. Podotýkam, že šlo o priemerné, možno trochu nadpriemerné reštaurácie a jedna vývarovňa. Fajn. Nie?
Ale zas nechcem nikoho urážať, videla som aj také, kde bola perfektná čistota a hygiena.
radox1
komentare bez udania konkretnej restauracie stracaju vypovednu hodnotu.
medulienka122
Raz sme boli s dcérou v jedne známej košickej reštike blízko nášho domu, korú som poznala ešte za slobodna /a chodili sme tam každý boží deň na obedy s kolegami/, no a pretože to bola moja obľúbená, išli sme tam s dcérkou, a skoro som spadla na zadok - "vďaka" privatizácie sa z krásneho prostredia stalo čosi veľmi pofidérne: stôl sme mali oproti kuchyne a bohužiaľ sme videli, čo sme nemali - kuchári fajčili !! počas varenia... ja som dokonca zeleninový šalát mala posypaný cigaretovým popolom, strašne bol nasiaknutý tabakom a kuracie rezne na prírodno nám doniesli studené, pripravené na nejakej umelej masti - no hrôza! Nikdy viac som tam viac ani nevkročila...
aguardente
Vynikajúco, pekne sa to tu rozbieha :) Ak by tu bol niekto, kto má skúsenosti ako marika, alebo medulienka, alebo priamo pracoval v nejakom stravovacom zariadení, tak by to bolo super.
Už tu odzneli pripomienky zo strany radoxa a aleny. Diskusiu som viac-menej založil aby som tu načerpal nejakú inšpiráciu pre pre moju prácu, takže za každý príspevok som vďačný.
jerica
Tak taký zážitok aký sme mali v roku 2011 , 14 októbra , v jednej cukrárni na hlavnej ulici v Záhorskej Bystrici , na to sa veru nedá zabudnúť.
Boli sme na pohrebe kolegovi , stretli sme sa tam aj bývalé kolegyne , ked pohreb skončil samozrejme , že sme si chceli ísť podrkotať a sadnúť si niekde na kávu. Nebolo treba dlho hľadať, ako tak schádzame na hlavnú cestu , vidíme veľký nápis CUKRÁREŇ . Rozhodnutie nedalo na seba čakať.Bude to táto cukráreň.
Tak len pekne sme si vošli , hned ako sme vošli do "chodbičky"privítali nás špinavé okná , ale veď to až tak nám nebude vadiť , veď ideme na kávu a nie umývať okná , vôjdeme do miestnosti kde sme sa usadili , no nechce sa mi opisovať to prostredie, ale ked už sme sedeli tak veru sme si objednali kávu , káva prišla , ale v duritke a šálka určite nevidela horúcu vodu , dolepená (ja som ju veru vrátila ) , nuž ale čo ked vás tlačí v boku, nenecháte si bok vyvaliť, nuž také "milé prekvapenie som nezažila ani na hlavnej stanici niekde v zapadákove. Nebudem opisovať , spravila som si cvak a tak vám aj ked niekomu to nebude po vôli pridávam.Len je mi záhadou kde sú hygienici čo dávajú povolenie na takú prevádzku ako je cukráreň.
Pridávam preto , lebo je tu výzva:
Fotografický materiál je vítaný, je tu:
Možno po roku si tam podali ruku upratovacie čaty , kto tam býva mohol by to skontrolovať.






sovka62
Mohla by som zapísať sedem strán, lebo skúsenosti z reštauráciami na Slovensku mám väčšinou negatívne. Ani do nich dobrovoľne nechodím a naozaj som odhodlaná, že najbližšie keď sa vyberieme z domu, usmažím šnicle a nakrájam chlieb.
Ale aspoň ten posledný zážitok:
Konkrétne sobota pred tromi týždňami, reštaurácia na prvom poschodí hotela Branč v Senici. Pri našom príchode boli obsadené dva stoly, jedna päťčlenná partia dojedala, jedna - šesť dospelých a jedno asi päťročné dieťa - mala objednané. Objednali sme si nealkoholické pivo, slepačí vývar s rezancami a mäso zemiakovou plackou. To bolo totiž jediné, čo som si podľa názvu v jedálnom lístku vedela predstaviť. A vlastne ešte grilovanú panenku, ale s tou som už predtým mala zlú skúsenosť inde. Pivo bolo v poriadku, že by preto, lebo nepripravovali v kuchyni? Polievka, ktorú nám priniesli bola vlažná a jednoznačne rozriedená vodou, žiadna chuť ani po dvoch prisoleniach. Kým sme ju zjedli, čašníčka obslúžila ten stôl, kde mali objednané. Po chvíli ju hostia volali k stolu, s tým že mäso, ktoré im priniesla je surové a že ho nemôžu dať tomu dieťatu (sami by ho jedli?!). Čašníčka taniere odniesla s tým, že im to dopečú. My sme čakali a čakali, od príchodu do reštaurácie vyše štyridsať minút, kým sme dostali hlavné jedlo. Na oboch tanierov po dve placky veľkosti dlane a tenučké, že by ste cez ne dovideli do Viedne (ale to zas zo Senice nie je tak ďaleko, nie?). Okrem toho pol maličkého srdiečka hlávkového šalátu, neochuteného, a jeden zaváraný baraní roh napichnutý na špajlu do tvaru hada, veď parádna kuchyňa, nie? A potom tam už bola len obrovská mláka nejakej kečupovej omáčky (lebo veď prázdny tanier priniesť nemohli!), v nej štyri kocky mäsa. Protestovala, že sme čakali pridlho, čašníčka tvrdila, že u nich sa na jedlo čaká dvadsať až tridsať minút. Na moju námietku, že to asi platí, ak je reštaurácia plná hostí a že sme čakali vyše štyridsať minút, vyhlásila, že na pár minútach nezáleží!!!!! Ja viem, mali sme jedlo vrátiť alebo jednoducho odísť, lenže jediná ďalšia reštaurácia, ktorú v Senici poznáme bola zavretá, boli sme naozaj hladní a mali pred sebou niekoľko hodinový program. Zaplatili sme osemnásť euro a odišli skoro rovnako hladní, ako sme prišli.
Jediným pozitívom tejto "reštaurácie" bolo, že za nedopečené mäso ponúkli hosťom kompenzáciu vo forme čokoládovej peny grátis.
kucharka100
Aj sa napíšem moju tohtoročnú skúsenosť v jednom reštauračnom zariadení z kúpaliska. Nápis znel...Špeciality dolnozemskej kuchyne.
Tak som si pomyslela, oj, to musím ísť pozrieť a okoštovať.
Prišli sme dnu, nikde, nikto...bolo to tesne pred obedom. Čítam jedálny lístok. Zo ponuky mali uvarené iba JEDNO jedlo a to bola plnená paprika. Tak dobre, dajme si teda papriku. Ľudkovia moji, tá paprika nemala chybu : bol plnená iba ryžou, mäso si vzali asi kuchári domov a ako príloha varené zemiaky ( polosurové, nedovarené). Zjedli sme iba tú papriku...ostatné som nechala na tanieri. Keď prišla čašníčka, povedala som jej do duše...samozrejme sa jej nepáčilo. Platili sme 8 eur, ja neviem za čo....ale bola to moja chyba, mala som to reklamovať hneď, ako som si do úst zobrala zemiak a bol tvrdý. Viac som tam nešla a nelákalo ma tam už ani sa ísť len osviežiť....minerálkou, či pivom.
Ďakujem za také služby, drahí sú ako neviemčo a tvária sa, že sú majstri sveta. Dobrú reštauráciu si možno vychutnať a to teraz možno vyznie ako reklama v Dolnej Strede....je tam čisto, útulne, jedlo na úrovni, majú šikovného kuchára, vie to....a isto je to jeho koníček, to varenie. Aj ceny sú primerané....takže, viem porovnať. Samozrejme bola som aj v iných reštikách....len uviedla som tieto dva príklady na porovnanie. Kde je vôľa, tam je cesta, ak sa chce, tak všetko ide ako má.
rea1
ospevovala a odporucala som tu restauraciu, ktoru poznam a ktora je skutocne taka, ako by restauracia mala byt. z neznamych dovodov sa prispevok "stratil". nadavat na prevadzky sa moze ale chvalit tie dobre uz nie? nie je to trochu na hlavu? pisala som o restauracii Delfín v bratislavskom ružinove.
jerica
@rea1 ja som si prečítala tvoj komentík . Určite je dobre, že sú aj také , kde sa rada vrátiš, dokonca sa nebojíš dobrú reštiku doporučiť. Boli sme tam na oslave narodenín,môžem len potvrdiť , výborná kuchyňa aj prostredie.
radox1
ja som uz rezignoval a restauracie nenavstevujem.na exkluzivne nemienim vyhadzovat eura,a ked uz tak si objednam take jedlo,kde je najmensia pravdepodobnost,ze to skazia.a to sa vzdy dopredu informujem a poviem si ako to chcem,inac mu to vratim.sice u casnika vyzeram ako nejaky rypak,ale kedze som narocny spotrebitel,inac to nejde.
radox1
minule cestou do tatier pri ruzomberku je odbocka ku kolibe u dobreho pastiera.odporucam.predtym sme chodili na salas krajinka,ale ked si ani po tretom upozorneni nedali povedat,aby na br.halusky prestali davat napoli zhorenu a priskvarenu oravsku slaninu,tak ich obchadzam.a o dave ludi co sa tam premelie,skoda hovorit.
aguardente
@rea1
Nestratil sa. Vymazal som ho. Predsa sa len držme názvu diskusie a nevoďme sem dobré reštaurácie. Som rád, že máme aj také, ale diskusia nie je o nich :)
jerica
@aguardente , myslím si, že sa nedočkáš ďaľších komentov, keď si vymazal koment od @rea1 ktorý ti nepasoval,pre mňa je to niečo, ako rana "pod pás" :-( neseriózne! voči našej varecháčke.
jerica
Mladý muž , nie na vareche ! A tragicky to neberiem .
jerica
Určite nemažú jeden druhého príspevky v internetových diskusiach !
evusik
no, ty síce vieš ako fungujú internetové diskusie, ale tu na Vareche to tak nefunguje... tu nie si v chatovacej miestnosti kde je zadaná téma a na tú sa reaguje a odchýlky nie sú povolené... tu si diskutujeme ako my chceme :-) tak ako keď sa baby stretnú, začnú s jedným a občas sa stane, že skončia pri druhom...
a tú tetu si si mohol odpustiť, alebo si s Jarmilkou rodina? ty si jej synovec? že jej hovoríš teta, pokiaľ viem tak teta je otcova sestra, ak by si to náhodou nevedel, ale predpokladám, že nejakú skutočnú tetu máš :-)
a ako to, že si to vymazal, veď sme sa s redakciou dohodli, že komentári sa mazať nebudú... to je divné.... dúfam, že nezmažeš aj mňa... aj keď nie som tvoja teta :-))))
medulienka122
Ja,keď som bola na Vareche "nová", nevedela som, čo v diskusii sú tie červené X, a tak som omylom tiež niekoho vymazala, ešte aj dodnes ma to strašne mrzí, že som niekoho nechtiac urazila :-((
jerica
@evusik povedala si asi za všetkých :-) nás na vareche,ďakujem aj za tetu, tiež som mala nutkanie napísať "ujo" , ale je to pod moju úroveň:-)pre mňa je slušne osloviť , mladý muž!
evanaaa
Chlapče, teda, @aquardente , vek ťa akotak ospravedlňuje a aj to, že si sa sem len dnes zaregistroval a nevieš ako to tu ide. Bežne sa stáva, že sa odbočí zo zadanej a le nie prikázenej témy a tak sa aj viac dozvieme a všeličo zaujímavé. Ja, ako vidíš, som tiež odbočila aby som sem dala môj názor a súhlasím s @jerica a @evusik , možno ak vydržíš a neodídeš ( a neurazíš sa ), dozvieš sa veľa vecí o ktorých možno nemáš ani potuchy - a budeš aj rád, nehovoriac o výborných receptoch. Čo je na tom zlé, ak niekto pochváli niečo, čo sa inému zíde ( v tomto prípade dobré reštaurácie, stravovacie zariadenia), tebe sa to nezíde?
2010
@aguardente , zda sa ze ty to beries tragicky ked musis vymazavat ? (pozri si vo vysvetlovacom slovniku vyznam slova diskusia )
Ja mam len dobre skusenosti na Slovensku ( do drahych restik nechodim ) ale vzdy si spravim "domacu ulohu" a skontrolujem na Tripadvisor co iny objavili predo mnou. Tu je fotka z byvaleho socikovskeho pajzla v Blave na Patronke ktory po privatizacii ponuka vyborne jedlo aj toto bolo za € 6



a toto bolo z drahej restauracie v Singapore ked som nerobil domacu ulohu a doniesli toto ... vratil som to a povedal casnikovi ze sa kuchar povracal do taniera a odisiel...


kuchticka
To, co napisala @marika mi zobralo chut citat dalsie prispevky a taktiez chut ist na Slovensko, kam sa chystame po 10.septembri. Normalne sa mi robilo zle od zaludka. OTRASNE!!! Naprosto by to malo byt nepripustne v dnesnej dobe/civilizacie. Kde su hygienici? Alebo na Slovensku ani niesu???
rea1
ach jo, takze takto to bolo. :-))) mlady muz je naozaj iba jesitny pubertiak. ako sa niekto opovazil do JEHO diskusie vlozit pochvalny prispevok, ked ON rozhodol, ze v JEHO diskusii budu iba negativne hodnotenia. je to truhlik, co uz s nim. mozno az dospeje a dorastie mu rozum ... ale asi sotva. a hura do toho, mažeme, mažeme! :-)))))))))))))))))))
ozaj, bratislavcania, nezabudnite, ta dobra restika je DELFÍN v ružinove.
marikahr
Dámy, a čo tak držať sa témy a ak máme potrebu zdieľať pozitívne gastronomické skúsenosti urobme si novú tému ;-) Mladý muž asi niečo tým sledoval, (ja tipujem, že si podniká/plánuje podnikať v gastronómii a rád by sa vyvaroval chýb)
Žiaľ ja mám tých negatívnych veľa ... a jednu pridám pre @radox1 z koliby u dobrého pastiera (asi 2 roky dozadu) kde som bola v šoku z hovädzieho steaku - to bola skrátka jedna tvrdá podošva, kdeď sme to u čašníka reklamovali trvalo dosť dlho, kým sa z kuchyne vrátil a ponúkol nám nech si vyberieme niečo iné, ja som si dala pstruha, čakala som naňho možno aj hodinu, nakoniec som dostala pstruha upraveného bez fantázie na tanieri s"oblohou"= kopou čalamády a podobného svinstva... na dezert mi uz nezostal čas (našťastie) Odvtedy som tam nebola a ani sa už nechystám ....
evanaaa
@marikahr , máš pravdu, on chce tu nájsť išpirácie k podnikaniu ( ináč, mal by začať od "piky", je ešte mladý) to znamená, že potrebuje skúsenosti a poznatky aj názory iných ľudí, ale asi len tie negatívne vzory, lebo o dobrých skúsenostiach nechce vedieť, asi aby nemal konkurenciu. A ako vidím, máš podomné názory na diskusiu ako on, asi si neprečítala ostatné komentáre ( vrátane toho môjho).
marikahr
@evanaaa nie, nie, nie, ja sa neprikláňam k jeho názorom ...., len sa mi nepáči, že nakoniec to vôbec nie je o zážitkoch z gastronómie či už pozitívnych alebo negatívnych, ale o prestrelke kto si čo môže v diskusii dovoliť ...
diskusiu som si pozrela len zbežne a narazila som na spomínanú kolibu, kde som si priam pokazila večer!
aguardente
Ach jaj. Ja som vedel, že mazať príspevok v diskusii, ktorú som založil na stránke, ktorej majoritu tvoria ženy staršie 35-40 rokov nebol najlepším nápadom. Aspoň mám skúsenosť do budúcna, že nie každé fórum funguje ako všade inde, a že niektorými ľudmi dokáže zamávať vymazanie príspevku. Toľko k tej jesitnosti, len neviem na koho strane je, dámy ;)

Drahá evanaaa, pravda je taká, že podnikať chcem. V budúcnosti, s dostatočným kapitálom a určite nie v gastronómii. A aj keby áno, myslíš, že by som si robil prieskum trhu a jeho kvalít na fóre.
Pravda je taká, že čerpám inšpiráciu, no celkom k niečomu inému, a to poviedke z kuchárskeho prostredia. A nie je lepšej ingrediencie k písanému slovu ako skutočné zážitky a skúsenosti, ktoré som si zaumienil hľadať aj na tejto stránke. Úloha splnená, s menšími komplikáciami, ale splnená.

Tým chcem znova poďakovať za všetky príspevky a ospravedlniť sa. Osobe, ktorej som vymazal komentár a jerici, že som sa ju ja chuligán opovážil nazvať tetou. Ako som si mohol toto všeobecne používané oslovenie dovoliť použiť.

Aby som ale nekázal vodu a nepil vodu, tak musím aj ja prispieť do tejto diskusie nejakým vlastným zážitkom. Osobne nechodím do reštaurácií, keďže na to nemám dôvod. Takže tých negatívnych zážitkov mám dokopy nula. A dostávame sa znova k odpovedi na otázku založenia tejto diskusie.

Takže, dámy a páni. Prispevajte ako chcete. Sľubujem, že sa zdržím mazania, pretože by to prinieslo viac nezmyselností než konštruktívnych príspevkov. Chcem len pripomenúť, že by bolo fayn, ak by väčšinu príspevkov tvorili tie s negatívnymi zážitkami.
viera1
@aguardente ,ťažko napíšeš poviedku z prostredia o ktorom nemáš ani potuchy.Chýba ti elementárna slušnosť (problém s oslovením).Zaujíma ma,čo považuješ za dôvod návštevy reštaurácie.V neposlednom rade dotyčná varecháčka venovala svojmu príspevku svoj čas a záujem v tebou založenej diskusii a to si treba vážiť.
aguardente
viera1 vidím, že sa v písaní nevyznáš ani za mak, tak sa k tebe a tomu omielanému osloveniu nebudem vyjadrovať :)
sovka62
Jajaj, to sme tu opäť narazili na všeznalca a odborníka, či v gastronómii, či v písaní, či v slušnom správaní. Všetko vie najlepšie, len neviem načo sa pýta nás, že by predsa len mal nejaké medzery? A hlavne prečo sa pýta ľudí, ktorých si neváži, viď Ja som vedel.....
viera1
Tak už viem,na koho strane je ješitnosť...
aguardente
Jaj, sovka. Chytáte za slovíčka ako zmyslov zbavená. Bol by som napísal akú výpodnednú hodnotu má váš príspevok, ale strhla by sa ďalšia lavína obvinení a prekrucovania toho čo som povedal/vykonal, ale aj nepovedal :)
evanaaa
@aquardente , takže som nebola ďaleko od pravdy, ale aj tie, ktoré hovoria, alebo radia, že skúsenosti získaš len praxou, čiže, overíš si " na vlastnej koži" ako to beží, majú pravdu. Ak by si šiel písať román z prostredia napr. väznice, tiež by si mal najlepšie skúsenosti, ak by si v nej nejaký čas strávil:))). A že sa sem zamiešali aj tie nechcené príspevky, snáď nejdeš písať len o zlých veciach, skúsenostiach, zídu s ati všetky, aj záporné aj kladné. Takže, veľa úspechov k napísaniu knihy a už len ten tvoj zámer a predsavzatie obdivujem. A neber v zlom tie ostatné " hlášky" , možno je to tu predsa iné ako inde, a aj tie diskusie sa líšia od tých, ktoré si ty navštevoval a my tu nemáme takú hrošiu kožu ako v iných, asi sme citlivejšie a tak aj reagujeme. Ale by som ti radila, aby si tu zostal, ano len v prípade, ak ťa zaujíma aj niečo iné (* gastronómia, varenie a pod.), alebo žeby si sa prihlásil len kvôli splneniu tebou vytýčenej úlohy?
listener
Hádam sa mi to tu podarí po roku rozprúdiť...

Nedávno som bol v Spolcentre vo Svite, reku, zájdem si na obed. Po predošlých zlých skúsenostiach som mu chcel dať ešte jednu šancu. Nuž. Výber jedál z denného menu v pomere 3 mäsité : 1 bezmäsité, čiže milovníci vege si tu určite neprídu na svoje. Medzi bezmäsitými jedlami v dennom menu som už našiel žemľovku, rizoto, či cestoviny, no napríklad rezance s makom a mliekom boli pre mňa klinec do kulinárskej truhly tejto závodky (nazvať ju reštauráciou by bola lichôtka).

Pri prvej návšteve som si dal z denného menu cestovinový šalát s brokolicou, nič iné som ani nemohol. Cestoviny studené ako psí čumák, absolútne bez chuti; brokolica podozrivo svetlá, tatárska omáčka (alebo čo to bolo) riedka a syr asi kuchári kúpili v akcii v miestnom supermarkete.

Nedávno som si pre zmenu objednal rizoto z jedálneho lístka mimo denného menu. Malá porcia rozvarenej ryže, v nej zamiešaných pár kúskov mäkkej zeleniny zrejme z mrazenej zmesi; oboje studené a zasa úplne bez chuti. Neviem, či kuchári nemajú chuťové bunky alebo považujú zákazníkov za prasce, ktorým stačí nasypať do válova zvyšky, no mám pocit, akoby pre nich bolo slovo "dochucovadlá" neznámym pojmom.

Pokiaľ ide o mäsité jedlá, mal som tú česť s niečím, čo sa (myslím) tvárilo ako kuracie soté. Doslova detská porcia, pár kúskov mäsa a zeleniny v UHO a k tomu ryža. Do Spoldomu chodia často robotníci z blízkeho podniku a pochybujem, že sa z niečoho takéhoto dokážu dostačujúco najesť.

Jediné, čo za niečo stálo, bola káva, no od poslednej návštevy mám pocit, že ešte aj tú odflákli.

Aby som nezabudol na pozitíva, aspoň obsluha bola príjemná.
tatranocka
Tak,tomu sa hovorí NEPOUČITELNÝ.K opätovnej návšteve reštaurácie so zlou skúsenosťou môže byť len informácia o výmene majiteľa alebo kuchára.Inak šancu nedávam a už vôbec nie,keď v danom meste sú aj iné možnosti stravovania:
"Nedávno som bol v Spolcentre vo Svite, reku, zájdem si na obed. Po predošlých zlých skúsenostiach som mu chcel dať ešte jednu šancu."
listener
Tatranočka, možno som priveľký optimista, tu sa mi to vypomstilo. Tie nechutnosti, čo tam varia, asi vyrieši len zmena majiteľa alebo rovno celého personálu. Len ma prekvapuje, že vedia, akú majú klientelu (spomínaný robotnícky podnik ponúka zamestnancom do Spolcentra stravenky) a pritom dokážu s kľudom Angličana zákazníkovi predhodiť na tanier niečo takéto nechutné.
viera1
@listener to tak býva,keď má niekto zaistenú klientelu,nemusí bojovať o zákazníka.Len mi je čudné,že to nikto nerieši z tých zamestnancov.Ak sú to stravenky konkrétne len do tohto zariadenia,mali by sa sťažovať na kvalitu.
kukulienka71
Pred pár rokmi otvorili u nás novú reštauráciu U Huberta s poľovníckymi špecialitami,zvonka vyzerala veľmi vkusne,bolo to nové,tak sme sa tam po práci dobre hladní vybrali na večeru s manželom a dcérou.Bola som unavená z roboty,mala som si všimnúť,že reštaurácia je o takomto čase prázdna?!,ja som sa skôr potešila,že budeme skôr najedení...Servírka mladá,nie moc úctivá(taká z ulice),jedálny lístok plný diviny,tak sme si objednali každý podľa svojho gusta,teda trojaké jedlo.Odovzdala objednávku v kuchyni a kedže v reštaurácii sme boli sami,počuli sme všetky zvuky(hlasný smiech tiež mladého kuchára,koketovanie,proste úplne neprofesionálne chovanie.Asi po 15 minútach čakania servírka s ľútosťou oznámila,že jedlo,ktoré si objednal manžel,už nie je.Tak si vybral iné.Ďalšie čakanie bez záujmu o nás,ďaľšie smutné konštatovanie servírky,že ani moje jedlo už nie je...Už mi nebolo všetko jedno!Cigáni nám hrali v útrobách.Tak sme sa spýtali,čo vlastne majú a s ťažkou biedou sme sa dostali k dvom jedlám,ktoré boli ochotní nám pripraviť.to už ubehlo 40 minút od nášho príchodu!!Po 60 minútach nám priniesli nejedlé čudá,bolo to niečo otrasné,studené,suché,odfláknutéJa,červená ako rak,som si pýtala vedúceho,manžel mal ešte dobrú náladu,miernil ma.Prišla pani v rokoch,ktorá sa nás s úsmevom pýtala,aký máme problém?Naše ponosy prijala s kľudom Angličana a ponúkla manželovi fľašu šampanského ako zadosťučinenie a tľapkala ho po pleci.Ja som bola tak nasrdená,že dodnes na to nezabudnem,povedala som jej svoje o úrovni služieb,čo ponúkajú a že ich teda nikomu odporúčať nebudem!U Huberta zatvorili asi dva mesiace po našej návšteve...Vôbec sa tomu nečudujem:-)
nikitato
Najhoršia reštika je asi v topolčanoch alfredo,a ked som videla kuchara tak mi stačilo.Služby a obsluha bola na nulovej urovni,katastrofa nikdy viac radčej si kupim bagetu..