Názov hovorí za všetko. Sme Slováci a sme už zvyknutý na bordel
valiaci sa z každej strany, no určite každého z nás niekedy dorazila
kvalita, resp. nekvalita niektorých stravovacích zariadení. Píšte,
opisujte to najhoršie čo ste kedy zažili. Skúsenosti sa nemusia týkať
iba reštaurácií, ale pokojne aj školských jedální, vývarovní alebo
návštev u známych :)
Či prezradíte názov reštaurácie nechám na vás.
Fotografický materiál je vítaný.
Ale prečo tak negativisticky ? Mám aj najlepší zážitok. Obyčajná chrenová omáčka s hovädzím mäsom a knedľou. Dá sa urobiť normálne chutne, ale táto jedna bola urobená geniálne, jej chuť cítim aj po roku a často na ňu myslím.
Ale zas nechcem nikoho urážať, videla som aj také, kde bola perfektná čistota a hygiena.
Už tu odzneli pripomienky zo strany radoxa a aleny. Diskusiu som viac-menej založil aby som tu načerpal nejakú inšpiráciu pre pre moju prácu, takže za každý príspevok som vďačný.
Boli sme na pohrebe kolegovi , stretli sme sa tam aj bývalé kolegyne , ked pohreb skončil samozrejme , že sme si chceli ísť podrkotať a sadnúť si niekde na kávu. Nebolo treba dlho hľadať, ako tak schádzame na hlavnú cestu , vidíme veľký nápis CUKRÁREŇ . Rozhodnutie nedalo na seba čakať.Bude to táto cukráreň.
Tak len pekne sme si vošli , hned ako sme vošli do "chodbičky"privítali nás špinavé okná , ale veď to až tak nám nebude vadiť , veď ideme na kávu a nie umývať okná , vôjdeme do miestnosti kde sme sa usadili , no nechce sa mi opisovať to prostredie, ale ked už sme sedeli tak veru sme si objednali kávu , káva prišla , ale v duritke a šálka určite nevidela horúcu vodu , dolepená (ja som ju veru vrátila ) , nuž ale čo ked vás tlačí v boku, nenecháte si bok vyvaliť, nuž také "milé prekvapenie som nezažila ani na hlavnej stanici niekde v zapadákove. Nebudem opisovať , spravila som si cvak a tak vám aj ked niekomu to nebude po vôli pridávam.Len je mi záhadou kde sú hygienici čo dávajú povolenie na takú prevádzku ako je cukráreň.
Pridávam preto , lebo je tu výzva:
Fotografický materiál je vítaný, je tu:
Možno po roku si tam podali ruku upratovacie čaty , kto tam býva mohol by to skontrolovať.
odporúčam ;)
Ale aspoň ten posledný zážitok:
Konkrétne sobota pred tromi týždňami, reštaurácia na prvom poschodí hotela Branč v Senici. Pri našom príchode boli obsadené dva stoly, jedna päťčlenná partia dojedala, jedna - šesť dospelých a jedno asi päťročné dieťa - mala objednané. Objednali sme si nealkoholické pivo, slepačí vývar s rezancami a mäso zemiakovou plackou. To bolo totiž jediné, čo som si podľa názvu v jedálnom lístku vedela predstaviť. A vlastne ešte grilovanú panenku, ale s tou som už predtým mala zlú skúsenosť inde. Pivo bolo v poriadku, že by preto, lebo nepripravovali v kuchyni? Polievka, ktorú nám priniesli bola vlažná a jednoznačne rozriedená vodou, žiadna chuť ani po dvoch prisoleniach. Kým sme ju zjedli, čašníčka obslúžila ten stôl, kde mali objednané. Po chvíli ju hostia volali k stolu, s tým že mäso, ktoré im priniesla je surové a že ho nemôžu dať tomu dieťatu (sami by ho jedli?!). Čašníčka taniere odniesla s tým, že im to dopečú. My sme čakali a čakali, od príchodu do reštaurácie vyše štyridsať minút, kým sme dostali hlavné jedlo. Na oboch tanierov po dve placky veľkosti dlane a tenučké, že by ste cez ne dovideli do Viedne (ale to zas zo Senice nie je tak ďaleko, nie?). Okrem toho pol maličkého srdiečka hlávkového šalátu, neochuteného, a jeden zaváraný baraní roh napichnutý na špajlu do tvaru hada, veď parádna kuchyňa, nie? A potom tam už bola len obrovská mláka nejakej kečupovej omáčky (lebo veď prázdny tanier priniesť nemohli!), v nej štyri kocky mäsa. Protestovala, že sme čakali pridlho, čašníčka tvrdila, že u nich sa na jedlo čaká dvadsať až tridsať minút. Na moju námietku, že to asi platí, ak je reštaurácia plná hostí a že sme čakali vyše štyridsať minút, vyhlásila, že na pár minútach nezáleží!!!!! Ja viem, mali sme jedlo vrátiť alebo jednoducho odísť, lenže jediná ďalšia reštaurácia, ktorú v Senici poznáme bola zavretá, boli sme naozaj hladní a mali pred sebou niekoľko hodinový program. Zaplatili sme osemnásť euro a odišli skoro rovnako hladní, ako sme prišli.
Jediným pozitívom tejto "reštaurácie" bolo, že za nedopečené mäso ponúkli hosťom kompenzáciu vo forme čokoládovej peny grátis.
Tak som si pomyslela, oj, to musím ísť pozrieť a okoštovať.
Prišli sme dnu, nikde, nikto...bolo to tesne pred obedom. Čítam jedálny lístok. Zo ponuky mali uvarené iba JEDNO jedlo a to bola plnená paprika. Tak dobre, dajme si teda papriku. Ľudkovia moji, tá paprika nemala chybu : bol plnená iba ryžou, mäso si vzali asi kuchári domov a ako príloha varené zemiaky ( polosurové, nedovarené). Zjedli sme iba tú papriku...ostatné som nechala na tanieri. Keď prišla čašníčka, povedala som jej do duše...samozrejme sa jej nepáčilo. Platili sme 8 eur, ja neviem za čo....ale bola to moja chyba, mala som to reklamovať hneď, ako som si do úst zobrala zemiak a bol tvrdý. Viac som tam nešla a nelákalo ma tam už ani sa ísť len osviežiť....minerálkou, či pivom.
Ďakujem za také služby, drahí sú ako neviemčo a tvária sa, že sú majstri sveta. Dobrú reštauráciu si možno vychutnať a to teraz možno vyznie ako reklama v Dolnej Strede....je tam čisto, útulne, jedlo na úrovni, majú šikovného kuchára, vie to....a isto je to jeho koníček, to varenie. Aj ceny sú primerané....takže, viem porovnať. Samozrejme bola som aj v iných reštikách....len uviedla som tieto dva príklady na porovnanie. Kde je vôľa, tam je cesta, ak sa chce, tak všetko ide ako má.
Nestratil sa. Vymazal som ho. Predsa sa len držme názvu diskusie a nevoďme sem dobré reštaurácie. Som rád, že máme aj také, ale diskusia nie je o nich :)
a tú tetu si si mohol odpustiť, alebo si s Jarmilkou rodina? ty si jej synovec? že jej hovoríš teta, pokiaľ viem tak teta je otcova sestra, ak by si to náhodou nevedel, ale predpokladám, že nejakú skutočnú tetu máš :-)
a ako to, že si to vymazal, veď sme sa s redakciou dohodli, že komentári sa mazať nebudú... to je divné.... dúfam, že nezmažeš aj mňa... aj keď nie som tvoja teta :-))))
Ja mam len dobre skusenosti na Slovensku ( do drahych restik nechodim ) ale vzdy si spravim "domacu ulohu" a skontrolujem na Tripadvisor co iny objavili predo mnou. Tu je fotka z byvaleho socikovskeho pajzla v Blave na Patronke ktory po privatizacii ponuka vyborne jedlo aj toto bolo za € 6
a toto bolo z drahej restauracie v Singapore ked som nerobil domacu ulohu a doniesli toto ... vratil som to a povedal casnikovi ze sa kuchar povracal do taniera a odisiel...
ozaj, bratislavcania, nezabudnite, ta dobra restika je DELFÍN v ružinove.
Žiaľ ja mám tých negatívnych veľa ... a jednu pridám pre @radox1 z koliby u dobrého pastiera (asi 2 roky dozadu) kde som bola v šoku z hovädzieho steaku - to bola skrátka jedna tvrdá podošva, kdeď sme to u čašníka reklamovali trvalo dosť dlho, kým sa z kuchyne vrátil a ponúkol nám nech si vyberieme niečo iné, ja som si dala pstruha, čakala som naňho možno aj hodinu, nakoniec som dostala pstruha upraveného bez fantázie na tanieri s"oblohou"= kopou čalamády a podobného svinstva... na dezert mi uz nezostal čas (našťastie) Odvtedy som tam nebola a ani sa už nechystám ....
diskusiu som si pozrela len zbežne a narazila som na spomínanú kolibu, kde som si priam pokazila večer!
Drahá evanaaa, pravda je taká, že podnikať chcem. V budúcnosti, s dostatočným kapitálom a určite nie v gastronómii. A aj keby áno, myslíš, že by som si robil prieskum trhu a jeho kvalít na fóre.
Pravda je taká, že čerpám inšpiráciu, no celkom k niečomu inému, a to poviedke z kuchárskeho prostredia. A nie je lepšej ingrediencie k písanému slovu ako skutočné zážitky a skúsenosti, ktoré som si zaumienil hľadať aj na tejto stránke. Úloha splnená, s menšími komplikáciami, ale splnená.
Tým chcem znova poďakovať za všetky príspevky a ospravedlniť sa. Osobe, ktorej som vymazal komentár a jerici, že som sa ju ja chuligán opovážil nazvať tetou. Ako som si mohol toto všeobecne používané oslovenie dovoliť použiť.
Aby som ale nekázal vodu a nepil vodu, tak musím aj ja prispieť do tejto diskusie nejakým vlastným zážitkom. Osobne nechodím do reštaurácií, keďže na to nemám dôvod. Takže tých negatívnych zážitkov mám dokopy nula. A dostávame sa znova k odpovedi na otázku založenia tejto diskusie.
Takže, dámy a páni. Prispevajte ako chcete. Sľubujem, že sa zdržím mazania, pretože by to prinieslo viac nezmyselností než konštruktívnych príspevkov. Chcem len pripomenúť, že by bolo fayn, ak by väčšinu príspevkov tvorili tie s negatívnymi zážitkami.
Nedávno som bol v Spolcentre vo Svite, reku, zájdem si na obed. Po predošlých zlých skúsenostiach som mu chcel dať ešte jednu šancu. Nuž. Výber jedál z denného menu v pomere 3 mäsité : 1 bezmäsité, čiže milovníci vege si tu určite neprídu na svoje. Medzi bezmäsitými jedlami v dennom menu som už našiel žemľovku, rizoto, či cestoviny, no napríklad rezance s makom a mliekom boli pre mňa klinec do kulinárskej truhly tejto závodky (nazvať ju reštauráciou by bola lichôtka).
Pri prvej návšteve som si dal z denného menu cestovinový šalát s brokolicou, nič iné som ani nemohol. Cestoviny studené ako psí čumák, absolútne bez chuti; brokolica podozrivo svetlá, tatárska omáčka (alebo čo to bolo) riedka a syr asi kuchári kúpili v akcii v miestnom supermarkete.
Nedávno som si pre zmenu objednal rizoto z jedálneho lístka mimo denného menu. Malá porcia rozvarenej ryže, v nej zamiešaných pár kúskov mäkkej zeleniny zrejme z mrazenej zmesi; oboje studené a zasa úplne bez chuti. Neviem, či kuchári nemajú chuťové bunky alebo považujú zákazníkov za prasce, ktorým stačí nasypať do válova zvyšky, no mám pocit, akoby pre nich bolo slovo "dochucovadlá" neznámym pojmom.
Pokiaľ ide o mäsité jedlá, mal som tú česť s niečím, čo sa (myslím) tvárilo ako kuracie soté. Doslova detská porcia, pár kúskov mäsa a zeleniny v UHO a k tomu ryža. Do Spoldomu chodia často robotníci z blízkeho podniku a pochybujem, že sa z niečoho takéhoto dokážu dostačujúco najesť.
Jediné, čo za niečo stálo, bola káva, no od poslednej návštevy mám pocit, že ešte aj tú odflákli.
Aby som nezabudol na pozitíva, aspoň obsluha bola príjemná.
"Nedávno som bol v Spolcentre vo Svite, reku, zájdem si na obed. Po predošlých zlých skúsenostiach som mu chcel dať ešte jednu šancu."