Zdravá výživa

Varí sa na salaši ricotta ? :)

martinis - fotkamartinis, 24. mája 2013

Pekný večer priatelia, dnes som sa dostal k domácej žinčici. teraz
večer som si z nej chcel naliať do pohára, zliala sa mi tá tekutina -
srvátka a vo fľaši ostal zrazený "syr". neviem, či je vhodné tie
hrudky tak pomenovať, ale dajme tomu :)
ochutnal som to a rýchlo som si uvedomil, že tá chuť mi niečo
pripomína. po chvíli sa mi rozsvietila žiarovka nad hlavou - taliansky
syr ricotta ! ako tak rozmýšľam, ricotta aj žinčica sa robia zo srvátky
a teoreticky minimálne podobným spôsobom, takže moja otázka je :
je žinčica (bez tekutej srvátky, len tie hrudky) a ricotta to isté ? :))
lebo mne to chutí na nerozoznanie, čo myslíte ? ;) ... samozrejme
jedná sa o sladkú, nie kyslú žinčicu.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@2010 , ďakujem, teoreticky spracovanie ovčieho mlieka ovládam, ale pri čítaní tejto porady som mala pocit, že som priamo na salaši a všeličo sa mi objasnilo.
ancicka
Na salašoch sa určite rikota nevarí.Preto ti ostal zrazený syr vo fľaší,lebo žinčica je pozostatok so syra.Najlepšia je ešte teplá,za čerstva.
radost
žinčicu-a vlastne všetky poctivé ovčie..kozie..výrobky máme radi..aj sladkú-ale radšej kyslú..pred pitím vždy fľašou potrasiem...niekedy chutí ak šľahačka..máme tu salaš...
informácia od @2010 je obohacujúca..
evanaaa
Ja si žinčicu občas kupujem, ( nie na salaši), treba ju vždy potriasť, aby sa hrudky zmiešali s tekutinou. Radšej mám sladšiu, ale takú by som dostala asi priami pri výrobe, inak, v obchodoch je len kyslá.
marcy
ovčíie produkty milujeme.....my sme si v chladničke no frost nechali kúsok nasoleného ovčieho syra,stálle som ho pretočila,ničím neprikrývala a po vytvrdnutí a zožltnutí ma prekvapila super chuť :)