Pekný večer priatelia, dnes som sa dostal k domácej žinčici. teraz
večer som si z nej chcel naliať do pohára, zliala sa mi tá tekutina -
srvátka a vo fľaši ostal zrazený "syr". neviem, či je vhodné tie
hrudky tak pomenovať, ale dajme tomu :)
ochutnal som to a rýchlo som si uvedomil, že tá chuť mi niečo
pripomína. po chvíli sa mi rozsvietila žiarovka nad hlavou - taliansky
syr ricotta ! ako tak rozmýšľam, ricotta aj žinčica sa robia zo srvátky
a teoreticky minimálne podobným spôsobom, takže moja otázka je :
je žinčica (bez tekutej srvátky, len tie hrudky) a ricotta to isté ? :))
lebo mne to chutí na nerozoznanie, čo myslíte ? ;) ... samozrejme
jedná sa o sladkú, nie kyslú žinčicu.
Inac tu je zaujmava informacia ako sa robi zincica atd.
www.porada.sk/t116989-ako-sa-vyraba-zincica.html...
informácia od @2010 je obohacujúca..