Kuchyňa a vybavenie

Varenie v prírode

malinaa - bez fotkymalinaa, 16. januára 2018

kto z vás rad varí v prírode? aký riad používate? bežný z domu, alebo originál iba na varenie v prírode. Kde ho kupujete?

@zareaguj


Diskusia k téme

strucik
K vareniu v prírode je nutné pristupovať s pátosom a rešpektom. Preto na varenie v prírode používam výlučne originál iba na varenie v prírode.
babidka
Specialne riady na varenie v prirode su podla mna zbytocnost.Iba ak by si robila caste, velke a noblesne grilovacky a chcela sa ukazat .
Ako varim ja?V com sa mi akurat zachce:-)Kazdy hrniec sa aj tak na ohniku / teda skor na uhlikoch/ zadymi , takze mi je jedno co nakoniec drhnem.Na gulas je podla mna najlepsi smaltovany kotlik, nerezovy sa zle cisti a po prvom vareni aj tak strati svoj elegantny vzhlad.Na zemiaky alobalove tacky ktore potom vyhodim .Maso grilujem na roste alebo na grilovacom trojzubci.A taniere pouzivam najradsej plechove / kupene v r.1980 v Bulharsku/alebo papierove.Tie sa daju spalit a mas menej riadov.
sovka62
Slovo do bitky, koľko ľudí, toľko zvykov. Guláš sa u nás varí v smaltovanom kotlíku na trojnožke (aj to varia dcéra zo zaťom, nie ja) a ináč v prírode asi nič. Ale kedysi, kým našu chalupu predstavovali vlhké holé múry a strecha, ktorá držala len na dobré slovo, som v prírode varila. Jeden hrniec postavený na dvoch tehlách, pod ním malý ohníček a v ňom sa varil väčšinou čaj, veľmi zriedka aj nejaká polievka. Okrem toho špekáčiky opekané na papeku nad ohňom, prípadne slaninka, upravená rovnakým spôsobom a naše malé dcéry najradšej opekali perníky, tie z pečivárne Sereď, bývali poliate bielou polevou. A vieš čo? Stačilo, hlavne, že bola dobrá nálada a plno smiechu. riad ani menu nás netrápili.
bubaya
Keď varím v prírode, potrebujem iba nožík, zápalky a potraviny, ostatné dodá príroda. Drevo, prúty na ražne, kamene okolo ohniska, vodu na uhasenie...
mitzy
Guláše tiež v kotlíku nad ohniskom, živánske, zemiaky v alobale hoci i nad ohniskom na mriežke, ktorú podopierajú kamene. Riad úplne vpohode starý z domu. Keď som ešte chodila na splavy ako ucho, tak chalani nosili aj malý varič na plyn. A to sme mali luxus, horúcu vodu zo starého hrnca na čaj :) -tie rána, keď bola ešte rosa a chlad a teplo iba v spacáku, padol dobre.
babkaancika
Riady - neriady, mne v prírode najviac chutí mastný chlebík s cibuľou, v termoske káva a hlavne nech slnko svieti. No ale na záhradke je to iné - máme svoje stanovisko na takéto varenia, ale po mnohých rokoch sa vonkajší krb začal rozkladať ako pokažené leporelo, a tak zatiaľ áme ohnisko obložené veľkým kamením tak, že keď si okolo sadneme a ideme niečo opekať, palica na opekanie môže kľudne byť o kamene opretá. Vytihaneme stôl z chatky, pitivo dáme do špeciálnej mrazničky a hlavné - "Já mám na to lidi" , moji chlapi varia a ja sa venujem tomu, čo je na záhradke treba urobiť.
1x bubaya
babkaancika
@Babkaancika (20.1.2018 12:28)
takto je naša mraznička - pokým slúžila k veci, bola doma, teraz je na zaslúžilom odpočinku na záhrade a používame ju ako zásobáreň vody na polievanie, a zároveň na také účely, ako je chladenie "pitiva". Toto je náš najlepší riad na záhrade :)



1x elixir
radost
@Babkaancika (20.1.2018 12:38)

milá psia rodinka...:-)
my tiež ohnisko z tehál načrtnuté...paličky zaostrené..bio opekanie postarom..tak sa to páči aj potomkom..nechcú modernizovať..žiadne krby..hrnce..
jednoduchý život...:-)
wera1
v prírode varime guľaš,takže máme iba kotlík,veľkú varechu ,taniere a pribory.
evanaaa
Mimochodom, @Malinaa tu dala zopár otázok, na všetky s jej dostala odpoved, ale ona sa viac neozvala.....až v 4 diskusiách, ani len poďakovanie za rady......
patriciaz
s manželom a detmi tiež radi podnikame varenie v prirode.Detom sa to velmi páči.Riady,kotlíky a ďalšie potrebne veci sme kupovali v eshope.Vyšlo nás to lacnejšie ako v obchode.
evanaaa
@Babkaancika , asi :) ale dúfam, že až bude mať čas, nám prezradí ako dopadla, čo zohnala, ako sa zariadila.....
babkaancika
@Evanaaa (21.1.2018 17:42)
Evička, a keby aj né, tak dočkaj, já čekám nové stolyčky, prej tak za 2 - 4 týdne. a tak staré pójdu na našu mariškabutku, dokád im ešče tý štyri nohy budú slúžit. Ket né, aspon sa pri nych zehrejeme :) Potom o tem budem informovat, jestli ty nové vúbec dorazá ke mne, lebo mám skúsenost, že sem si objednala meter širokú drevenú lavicu, a tej sem sa nedočkala, lebo prej pán majster, čo s ným obchod mal zmluvu, nedodržuje termíny, tak s ným skončili spoluprácu. No a nepoučila sem sa, fčuleky sem si objednala 4 nové stolyčky, asnaj to dobre skončí.

2010
Jedna z vyhod byvania v tropoch ze sa vari stale vonku, naco spinit kuchynu a potit sa dnu.
Kvazi slovenska fazulkova koprova varena dnes v prirode.





malinaa
ľudia, sorka,bola na par dni u rodičov kde nie je net. Ešte som nič nekupila,ale pozerala som eshop doprirody.sk ako tu niekto radil a našla som tam par veci,ktoré si objednam.
buchtabuchta
A ja som vzdy hutala v obchode, kto kupuje take nepotrebne veci...... No a vidim ze sa aj taki najdu. Staci ze nam nabiju do hlavy ze bez extra riadov do prirody sme vyvrheli spolocnosti
petuska11
najradšej varim a pečiem doma,kde mám všetky svoje spotrebiče k tomu potrebne.Od kuchynskej váhy,až po neviem čo....
saraotal
sice nevarime v prirode, ale na zahrade si občas spravime gulaš v kotliku. Takže kotlik mame kupovaný priamo na varenie v prirode,zbytok máme riad z domu.
petuska11
ak viete o nejakom dobrom obchode, kde maju kvaitné produkty a veci potrebné na varenie v prírode, určite dajte vediet. Chceme si kupit nový kotlikový hrniec a nejaké velké varechy.
maciatkokiki
myslím si že najviac využiješ hrniec na guláš, v ktorom uvariíš skoro všetko, nejaké tie dlhé varechy, naberačky. Tiež sa po niečom takom budeme musiet pozriet.