Varenie

Úžasné tortové zdobenie. Aj tak sa dá...

pivonka - fotkapivonka, 7. februára 2017

Diskusia k téme

radost
len toľko by som chcela:
sú to priam umelecké diela..
niekomu sa páči LADA..niekomu DALI..

pre oko krása..
pre chuť i žalúdok-nedá sa...
evelynba
Úžasná práca, hlboko sa skláňam pred takou zručnosťou a tvorivosťou. No darmo, ako povedal klasik "Kdo umí ten umí a kdo neumí ten čumí..." Ale pravdu povediac, väčšinu z toho by som jesť nechcela - presne ako píše @radost. Mňa v poslednej dobe oveľa viac, než tieto super farebné a do akýchkoľvek podôb tvarované torty, zaujali tzv. nahé torty - to obdivujem a to by som si aj dala. Kto náhodou nepozná, ujo google nájde, napr.  tortyodmamy.sme.sk/nahe-torty-inspiracie-rady...


1x bubaya
sovka62
Práca dokonalá, výsledok krásny, padala mi sánka, ale priznám sa, ani farby, ani poťahové hmoty z umelej hmoty (tak mi chutia) na nenadchýnajú. Zato tie "nahé", čo pridala Evelynba, tie ma dostali. Ale môžem silen oči pásť, či tie prvé, či druhé sú nad moje sily, moje korpusy nebývajú také dokonale rovné.
bubaya
@Kukulienka71 (8.2.2017 10:41)

Never, milá Kuku, ľudia zožerú všetko, hlavne aby to bolo dosť sladké a hodne farebné.
pivonka
Áno, je to pastva pre oči ale je to aj pre inšpiráciu. Tiež sa vyhýbam farbivám a nemám rada ani poťahové hmoty. Ale napríklad hneď tá titulka: Namiesto poťahovej hmoty použiť tvarohový alebo mascarpone krém, hnedý pásik netreba riešiť a ten jemne ružový - koľko kvapiek z červenej repy bo bolo treba? A našli by sa isto aj iné riešenia. Potom už len šikovné ruky, ale to je vec cviku. Lenže pokiaľ nie som profesionálna cukrárka, ťažko ho získam, veď torty nepečiem každý týždeň. A v tom je ten háčik.
45678
Krasna,precizna praca, urcite sa netreba nechat odradit negativnymi komentarmi, co sa tyka farieb,mozno by ste boli mnohi prekvapeni,kde vsade sa s chutou zahryznete do farbenych potravin.
Podla mna,torta k prilezitostiam vzdy boduje podla dizajnu,a ku kavicke preferujeme chut,napr.aj holej torty:-)
Blahozelam a hviezdickujem 5*
denyany
Wow! Krása! Obdivujem zručnosť, výsledky tiež. Ja nemám trpezlivosť a ani prax, ako písala Pivonka. Ale oči sa pokochali! Veď ak by sme aj tej umeliny zjedli raz za dlhú dobu, tak hádam sa neotrávime. Veď koľkokrát sa k takému niečomu dostaneme? A aj tie nahé torty sú krásne. Doma torty zdobím jednoducho, väčšinou čokoládovou šľahačkou, ovocím, ale občas aj kvetmi z hmoty z marsmalow. Nie sú také efektné, ale viem, čo som tam dala.
huck
Zienky moje preco vzdy , a priori hodnotit z negativneho aspektu? Pripomina mi to definiciu optimistu a pesimistu a ich videnie do polovice plny, alebo do polovice prazdny pohar. Niektore vidia krasnu pracu, dokonalost, zrucnost, perfekciu a inspiraciu, kym ine vidia len hrozu z umelych surovin a jedovatych farieb a hned - nie dakujem ! Neprichadza u mna do uvahy!
Myslim, ze je tu dolezita inspiracia a o prirodne suroviny a o prirodne zafarbenie sa mozeme same postarat. ( cvikla, maliny, jahody, nar, hybiskus - cervena, kurkuma - zlta, cokolada, kava- hneda, mata, spenat, zihlava- zelena, cucoriedky - fialova atd. atd. @Pivonka , vdaka za inspirativny link.
pivonka
@Huck , rado sa stalo. Vyjadrila si presne aj môj názor: pesimista odmietne, optimista hľadá riešenie.
Ďakujem všetkým za nahliadnutie a pekné komentáre.
1x huck
muffinka3
Kto to vie ten sa ma ale poviem vam skoda to aj zjest nie to este rozkrajat. na take nieco musi mat clovek pevnu ruku a hlavne dostatok predstavivosti a sikovnosti