Varenie

Údené kuracie krídla

jody - fotkajody, 7. septembra 2010

Mám plný mrazák krídel - polovička bola na nákupe a vraj mali akciu. Ohromné. Ako doba
spotreby...
A ja nemám žiadny recept, aby som ich spotrebovala. Našla som tento od Alexdidi -
 varecha.pravda.sk/recepty/udene-kridelka-kyslej-kapuste/7...

ale nemám chuť na kyslú kapustu.
Neporadíte mi niečo?

@zareaguj


Diskusia k téme

bozulka
@jody , ja som ich robila dnes,teda vlastne už včera,ale s kyslou kapustou a to nechceš.A čo tak s hrachovou kašou alebo fazulovým prívarkom, hustým,neviem možno by išli zapiecť v zemiakovej kaši,alebo ich obal v cestíčku a vysmaž,k tomu rôzne zemiaky alebo zemiakový šalát na rôzne spôsoby.Teraz ma nič viac nenapadá,možno sa niekto pridá s lepším nápadom.
verka1
Istý čas som krídielká vysmážala na oslavu mojich narodenín. K tomu obyčajný zemiakový šalát a priatelia sa veľmi na to tešili. Narobila som toho kopec a celú oslavu sme zobkali krídielka, ako čipsy. Ale v mrazáku ti vydržia dlho a postupne ich spotrebuješ. Aj rizoto zvyknem s nich robiť.
lucylee
ja ich mám najradšej pečené alebo grilované, potom si polejem citrónovou šťavou, dám k tomu cesnakový dresing a kyslú uhorku, čerstvý chlebík a super mňamka je na svete
1x radost
janazjarku
@jody už som ti chcela vložiť recept na marinované krídielka, keď som si všimla, že máš údené :-D Ja som nedávno presne také použila na "sladkú" šošovicu kde ide koreňová zelenina , zemiaky, vniatka aj..aj potom som tam už nedávala zápražku, ale nahádzala som malé haluštičky. Inak tiež sa dajú uvariť a potom dať zapiecť tak ako v mojom recepte "pečené koleno na pive" :-)
janger
My robime kridelka len ""naturel"", na panvici, sol a korenie. Vecer pri televizore si pochrumkavame. Ale tieto tvoje su udene?! Nevedela som, ze aj take sa predavaju. Tu su dostat len udene prsia (kuracie). Tie su vyborne do zeleninovych salatov. Ale co s tymi kridelkami? Treba to este nejako upravovat? Ved uz su vyudene. Len tak pochrumkavat by sa nedalo?
bozulka
@jody , ešte som si spomenula,že mne veľmi chutili nielen v cestíčku,ale aj v trojobale.Majú zvláštnu,ale výbornú chuť.Možno si niekedy skúšala vyprážať údené mäso,ale asi skôr tvoja mama a tiež to bolo výborné.Ak si na niečo ešte spomeniem dám vedieť.Čo som napísala aj hore mám vyskúšané.
2010
udene som este nemal len prsia , ale pridam ako sme ich lepkavo mali spravene v japonsku.
Najprv ich obalia vajicko muka vyprazia v masle , potom spravia nalev sojova omacka cukor jemnejsi ocot a suseny cesnakovy prasok a sol.
Tym potru vyprazene kridelka a daju piect ro rury na 25 minut 170 C a polievaju to tym nalevom
bez komentara super
jody
Banda, vy ste všetci takí zlatí, mám 100 chutí urobiť všetky recepty!!! Držte palce, nech je to jedlé! :-)))