Rôzne

Torta

ocko - bez fotkyocko, 4. júna 2015

Skusene VARECHACKY prosim vas ako je najlepsie robit korpus na tortu ci najprv slahat bielka s cukrom a potom pridavat zltka a ostatne alebo vyslahat cele vajcie s cukrom a .... a ak mozete nejaky osvedceny recept aj na plnku chcem piec v sobotu vnukovi (poschodovu) velmi vam budem vdacna ak mi poradite popripade napisete receptik vas odskusany.Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

buchtabuchta
Poradila som jej - to pvé je odkaz na jej vlastnú diskusiu, už sa raz pýtala na to isté. To druhé je vysvetlenie ako si vyhľadá konkrétny recept. Mám 29 receptov na torty, to jej ich tu mám všetky vypísať? Trochu snahy by mohla vyvinúť aj sama, nie?
ocko
Ja sa slusne pytam a ked som sa uz pytala tak prepec a nemusis tak reagovat vet ani ty nejsi dokonala ...ako sa spravas ...ci ano?
mata3636
@buchtabuchta má ale pravdu. veď každý recept na tortu, ktorý je na vareche vložený, je vyskúšaný a autorovi rcp chutí. a keďže každému chutí niečo iné, tak je ťažko v tomto smere radiť. niekto nechce maslové krémy, niekto neznáša marcipán a podobne. každý si pozná svoju rodinu, tak sa snáď treba tým chutiam prispôsobiť. takže neostáva nič iné, len si sadnúť k netu a hľadať, hľadať, hľadať a vybrať podľa vlastnej chuti. načo ti tu napr. 20 ľudí napíše, akú tortu majú radi oni, keď v konečnom dôsledku sa ti ani jedna nebude pozdávať. treba len premôcť lenivosť, nespoliehať sa na rady iných, prejsť desiatky receptov, jeden si vybrať, risknúť to a upiecť. ja napríklad teraz špekulujem, čo upiecť na oslavu/grilovačku koncom júla. je to síce ešte ďaleko, ale ja si už prezerám uložené recepty a premýšľam, čo by bolo dobré, vhodné, chutné a slávnostné. niečo vyberiem, upečiem na skúšku a uvidíme, či potom aj na oslavu. nepýtam sa nikoho na rady, veď ako sa hovorí: každá líška svoj chvost chváli / každý si bude ten svoj recept vychvaľovať :-)
buchtabuchta
Nie 48 000 odkazov ale 77 200 receptov na tortu na Vareche, pomýlia som sa o 30 tisíc. Tam určite bude aspň jeden dobrý, nie? Moje správanie vám dvom nepredávam, takže jeho kvalita vám môže byť ľahostajná. Nechápem, načo som sa sem kedy prihlasovala, je to tu samá sliepka, kvokvokvo.
1x jarca
ocko
Ked ste take skusene tak nie je prodlem napisat ktora varianta je lepsie aby bol korpus lahky nic via nic menej ja som si presla recepty a prave preto sa pytam co je lepsie ci som toho chcela tak vela?nemamrada ak sa niekto takto sprava ja odpisem aj 100x a neobtazuje ma to .prepacte.....
evanaaa
@buchtabuchta , ale tá diskusia na ktorú si dala link je na inú tému, odlišnú od tejto.....
@ocko , dávať žĺtky do snehu, tak som pekávala ja, lebo som nevedela vymiešať žltky s cukrom a potom pridať sneh, totiž, nie s cukrom ale zo sladidlom (dia), ten spôsob je dobrý pre diabetikov, teda bol lebo teraz sú už sladidlá, ktoré sa dajú vymiešať so žĺtkami. Lenže cesto, kde sa zamiešajú žĺtky do snehu ( po jednom...) je o niečo hutnejšie, ako keď si dáš sneh do vymiešanej žĺtkovej peny. A celé vajíčka vymiešať, je to pohodlnejšie, ale ten klasický postup dáva aspoň podľa mňa lepšiu, jemnejšiu piškótu. Inak, môžeš vylepšiť pridaním oleja, alebo niekto dáva ľadovú vodu, ap. Vyskúšaj postupne všetky tri spôsoby a uvidíš, ktorý spôsob je pre teba najlepší. No a napokon, prejdi si, ako ti radia iní, pár tort a receptov na ne tu na Vareche, a porovnaj, vyberaj......
evanaaa
Inak, všimla som si napríklad, že @mesiar50 vyšľahá sneh a aj žĺtky s cukrom, a tie potom primieša do snehu, nie naopak, ale má aj iné postupy, treba, ako som už písala, pozrieť viac receptov aj iných.
ocko
dakujem vam za radu a urcite vyskusam .