Čokoládová torta fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 11. októbra 2014
Čokoládová torta (fotorecept)
Foto: mesiar50

V poslednom case sa mi nedarili maslove kremy.Musel som sa porozhliadnut na vareche a server mi ponukol recept na krem od varechacky @Ancicka.Bol som Zobraziť celý popisV poslednom case sa mi nedarili maslove kremy.Musel som sa porozhliadnut na vareche a server mi ponukol recept na krem od varechacky @Ancicka.Bol som milo prekvapeny,kedze s touto damou sa pozname aj z FB.Srdecne dakujem za recept na skvely krem.

18
porcií
35 minút
na 180  °C

Suroviny

Piškótové cesto:
240 g
240 g
100 g
100 g
2 PL
6 g
4 PL horúca
Čokoládový krém:
250 g
150 ml
500 g
podľa potreby na krém
3 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Z uvedenych surovin si spravime piskotove cesto.Ja som ho robil takto prosim: 1/ Bielka z vajec som vyslahal aj s cukrom do tvrdej peny. 2/ K zltkom som prilial slnecnicovy olej a vyslahal som ich do penista. 3/ Zltkovu hmotu som primiesal do peny z bielok. 3/Dalej som pridal muku premiesanu s praskom do peciva. 4/ A nakoniec som do diela vmiesal horucu vodu. Okrem bodu 1/ som ostatne ukony prevadzal na pomalom chode mixera.Cesto si upecieme pri 180 C zhruba 30-40 minut.

  2. 2

    Krem som robil nasledovnym sposobom.: 1/ 150 ml kavy privedieme do varu a nasledne don nalameme cokoladu.Odstavime z ohna a miesame az sa nam cokolada celkom nerozpusti.2/Maslo vymiesame s praskovym cukrom a kakaom. 3/ Do maslovej zmesy vlejeme vychladnutu cokoladu.Krem je po vyslahani vlacnej konzistencie a je potrebne ho uskladnit do chladnicky aspon na hodinku a potom s nim pracovat.Vychladnuty korpus som prerezal na dve casti a natrel som kremom spodnu cast piskotoveho cesta.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krem prikryjeme druhym platom.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokracujeme natretim bokov torty a potom zarovname vrch.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cokolada ktoru som pouzil pri vyrobe kremu.Krem je naozaj vynikajuci.Na vareche ho najdete pod linkom: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-plnka-krem-fotorecept/30930-recept.html

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nech sa vam paci rez z torty.

    Čokoládová torta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

martamm
Mesiar, nepochopila som to vajce, naozaj 240 g? nemas tam preklep? Inac torta vydarena :)
mesiar50
@martam m
Malo tam byt napisane vajcia vazane v skrupine,ale nebudem to opravovat,lebo mi admin potom uz nevrati recept ako minule a poviem ti,ze som chcel byt dzentlmen a recept som tukal s diakritikou a pri finalizacii receptu kde som pridaval uz poslednu fotku tak mi server vymazal vsetko doposial napisane.Mila @martam dakujem za upozornenie a zelam ti vsetko dobre.
babkamt
krásna a určite podľa použitých surovín aj dobrá torta. Kamarát si povolaním naozaj mäsiar? Musím ti vzdať poklonu *****
havino
no len fajná musí byť, samé dobré suroviny, krém dobrota s čokoládou a vyzerá nádherne, šikuliak
alex37
Lacko, naozaj si sa dopátral k vynikajúcemu krému, torta je krásna a zdobenie tiež :-) uložená *****
mesiar50
@babkamt
Ano mila babkamt som masiar cca.34 r.,ale ked som bol este fagan tak som dumal nad tym,ze ked budem dospely ,tak chcem vediet varit minimalne ako moj otec.Vzdy som ho obdivoval,ze ako automechanik rad varil.Srdecna vdaka.
mesiar50
@havino
Polsky ju chvalil.Slovaci az po veceri a mne ten krem od @Ancicka naozaj chuti.Doposial som robil kremy povacsine z mliecnej cokolady,ale na podnet varechacky @martamm som spravil zmenu ktoru nelutujem.Dakujem ti pekne.
mesiar50
@martamm
Naozaj neni co dakovat,vies najnovsie vazim vajcia v skrupine ci uz pri priprave veternikov,alebo aj pri piskotovych cestach.Este raz ti dakujem.
bubelka
Táto tortička vyzerá naozaj vynikajúco. Tie lentilky ju krásne oživujú :)
tatty
Skoro mi oči vypadli, keď som zbadala foto.. ja som presne takto zdobila tortu mojim deťom, keď boli malé, strááášne sa z nej tešili. Prišli vždy všetci kamaráti a radosti bolo plný dom. Krém bol trošku iný, ale tiež čokoládový. Dobre vidím, tá čokoláda je pomarančová?
mesiar50
@tatty
Mas pravdu deticky pritahuju roznofarebne veci medzi inymi aj dozaista rozne torty.Cokolada je s pomarancovou korou.Dakujem ti krasne.
jarbra
aka pekna a mila torticka, urcite je chutna, plnila som tortu s kremom od @ancicka a bol vyborny
terinka55
Podarila sa Ti, nakoniec ako všetky Tvoje cukrárske kreácie. Veľmi sa mi páči. Pekne si to skombinoval. Nielen výzorovo pekná, ale určite aj rovnako výborne chutí. Ukladám do KK pre inšpiráciu a 5* Ti dávam. Prajem Ti príjemnú nedeľu.
mesiar50
@terinka55
Chut bude mila terinka55 taka aku si clovek cokoladu vyberie.Ja som tie moc sladke zunoval a v lidl som nadabil na tuto horku cokoladu s pomarancovou korou.
I ked mne vlastne pri tomto maslovom kreme slo o to aby krem v chladnicke dobre stuhol.Po celkovom schladeni torty sa suprovo kraja a ked preberie izbovu teplotu je fajn kremovy.Dakujem pekne a zelam ti tiez z nizozemska prekrasny nedelny den.
ola111
Pekná tortička,tie lentilky ju urobili veselou,to je vhodná ozdoba pre detičky,potešia sa
bambulkaaa
Tááák a znova tvoja ďaľšia tortička je uložená si šikulko :) Znova a zas ***** :)
slavnicanka
Robievam ten krém,mám ho od jednej vynikajúcej varecháčky-a môžem potvrdiť,že je veľmi dobrý.Tortička veľmi pekná,a verím že aj chutná.
marienka44
@Mesiar50 , velmi vkusna torticka. V jednoduchosti je krása!
Zaujímalo by ma, či tá voda z kávy (predpokladám, že káva je zalievaná vodou) sa ľahko a dobre spojila s maslom. Mám skúsenosti, že emulgácia neprebehne dobre a krém sa zrazí. Pekný deň všetkým.
methi
Tak toto je moje detstvo :) Najkrajsia!
eviana
@mesiar50 , Lacko tá je tak krásne načančaná... a že jej chuť je dokonalá vôbec nepochybujem...Ty to jednoducho inak ako dokonalo ani nevieš... veľmi chválim a jasných 5* rada dávam :)
tinca
@masiar50 ďalšie tvoje vydarené dielo, v reze vyzerá naozaj ohromne, chválim tvoju šikovnosť a lásku k vareniu a pečeniu:)
pusta
@mesiar50 - lacikám, tvoje korpusy sú nadýchané, krémy mimoriadne chutné, perfektný tvar a krása, ktorú obdivujem.
*****
mesiar50
@slavnicanka
Tak je ako pises.Takto a podobne pripraveny krem je naozaj lahodny.Samozrejme,ze pred konzumaciou ten krajec torty musi trochu postat pri izbovej teplote aby sa trochu zvlacnil.Pozeram tvoju peknu profilovu fotku.Ta princeznicka bude asi tvoja vnucka a ta dama asi maminka.Dakujem ti pekne a vsetky tri vas pozdravujem z Holandska.
mesiar50
@marienka44
Do vrelej kavy som nalamal cokoladu.Cim viac kakao obsahuje cokolada tak tym hustejsia bude ta takpovediac coko-kavova hmota.Dokonca ja som ju mal dost hustu tak som tam pridal este 50ml kavy.@Ancicka ma vo svojom recepte pisanych 100ml.Automaticky mliecna cokolada resp. taka co ma maly obsah kakaa nam da redsiu a menej kvalitnejsiu masu.
Krem som miesal na najmensich otackach aby sa zbytocne neprehrieval.Nemal som s touto akciou ziadny problem.Velmi pekne ti dakujem.
salinka
Krásna torta a pekný aj ten tulipán tajomnej mágiie:-)
mesiar50
@ancicka
Ja som tu cokoladu chcel rozpustit najprv v parnom kupeli,lebo mi vycnievala z kavy.No viem ze na ohni sa snazi rychlo pripalit sa,pisem o tom aj v recepte.Tvoj krem je naozaj jednoduchy a chutny.Dakujem ti za osoznu radu a za vynikajuci krem.Pekne ta pozdravujem z nl.
mesiar50
@salinka
Tak to uz ano.V Keukenhof som este nebol,ale pocul som,ze patri medzi najkrajsie zahrady na svete.Od nas je to zhruba na 200km.Ale neviem ci je to miesto spristupnene navstevnikom celorocne.
ywett
krásna torta, si šikovný a určite je aj chuťovo výborná :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia