Foto: mesiar50
V poslednom case sa mi nedarili maslove kremy.Musel som sa porozhliadnut na vareche a server mi ponukol recept na krem od varechacky @Ancicka.Bol som Zobraziť celý popisV poslednom case sa mi nedarili maslove kremy.Musel som sa porozhliadnut na vareche a server mi ponukol recept na krem od varechacky @Ancicka.Bol som milo prekvapeny,kedze s touto damou sa pozname aj z FB.Srdecne dakujem za recept na skvely krem.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
240 g |
|
240 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
6 g |
|
4 PL horúca |
|
Čokoládový krém: | |
250 g |
|
150 ml |
|
500 g |
|
podľa potreby na krém |
|
3 PL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Z uvedenych surovin si spravime piskotove cesto.Ja som ho robil takto prosim: 1/ Bielka z vajec som vyslahal aj s cukrom do tvrdej peny. 2/ K zltkom som prilial slnecnicovy olej a vyslahal som ich do penista. 3/ Zltkovu hmotu som primiesal do peny z bielok. 3/Dalej som pridal muku premiesanu s praskom do peciva. 4/ A nakoniec som do diela vmiesal horucu vodu. Okrem bodu 1/ som ostatne ukony prevadzal na pomalom chode mixera.Cesto si upecieme pri 180 C zhruba 30-40 minut.
- 2
Krem som robil nasledovnym sposobom.: 1/ 150 ml kavy privedieme do varu a nasledne don nalameme cokoladu.Odstavime z ohna a miesame az sa nam cokolada celkom nerozpusti.2/Maslo vymiesame s praskovym cukrom a kakaom. 3/ Do maslovej zmesy vlejeme vychladnutu cokoladu.Krem je po vyslahani vlacnej konzistencie a je potrebne ho uskladnit do chladnicky aspon na hodinku a potom s nim pracovat.Vychladnuty korpus som prerezal na dve casti a natrel som kremom spodnu cast piskotoveho cesta.
- 3
Krem prikryjeme druhym platom.
- 4
Pokracujeme natretim bokov torty a potom zarovname vrch.
- 5
Cokolada ktoru som pouzil pri vyrobe kremu.Krem je naozaj vynikajuci.Na vareche ho najdete pod linkom: http://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-plnka-krem-fotorecept/30930-recept.html
- 6
Nech sa vam paci rez z torty.
- 2
Malo tam byt napisane vajcia vazane v skrupine,ale nebudem to opravovat,lebo mi admin potom uz nevrati recept ako minule a poviem ti,ze som chcel byt dzentlmen a recept som tukal s diakritikou a pri finalizacii receptu kde som pridaval uz poslednu fotku tak mi server vymazal vsetko doposial napisane.Mila @martam dakujem za upozornenie a zelam ti vsetko dobre.
Ano mila babkamt som masiar cca.34 r.,ale ked som bol este fagan tak som dumal nad tym,ze ked budem dospely ,tak chcem vediet varit minimalne ako moj otec.Vzdy som ho obdivoval,ze ako automechanik rad varil.Srdecna vdaka.
Polsky ju chvalil.Slovaci az po veceri a mne ten krem od @Ancicka naozaj chuti.Doposial som robil kremy povacsine z mliecnej cokolady,ale na podnet varechacky @martamm som spravil zmenu ktoru nelutujem.Dakujem ti pekne.
Dakujem ti velmi pekne Evicka.
Naozaj neni co dakovat,vies najnovsie vazim vajcia v skrupine ci uz pri priprave veternikov,alebo aj pri piskotovych cestach.Este raz ti dakujem.
Srdecne ti dakujem margaretka28.
Tesi ma,ze sa ti paci.Dakujem ti pekne.
Mas pravdu deticky pritahuju roznofarebne veci medzi inymi aj dozaista rozne torty.Cokolada je s pomarancovou korou.Dakujem ti krasne.
@Ancicka patri medzi mojich favoritov na vareche.Jednoznacne je to zena skusena a sikovna v kuchynskej robote.Srdecne ti dakujem mila jarbra.
Chut bude mila terinka55 taka aku si clovek cokoladu vyberie.Ja som tie moc sladke zunoval a v lidl som nadabil na tuto horku cokoladu s pomarancovou korou.
I ked mne vlastne pri tomto maslovom kreme slo o to aby krem v chladnicke dobre stuhol.Po celkovom schladeni torty sa suprovo kraja a ked preberie izbovu teplotu je fajn kremovy.Dakujem pekne a zelam ti tiez z nizozemska prekrasny nedelny den.
Dakujem ti velmi pekne.
Zaujímalo by ma, či tá voda z kávy (predpokladám, že káva je zalievaná vodou) sa ľahko a dobre spojila s maslom. Mám skúsenosti, že emulgácia neprebehne dobre a krém sa zrazí. Pekný deň všetkým.
Mas dozaista pravdu,torta ako stvorena na nejake detske party.Dakujem ti za mily komentar.
Dakujem ti srdecne @bambulka.
*****
Tak je ako pises.Takto a podobne pripraveny krem je naozaj lahodny.Samozrejme,ze pred konzumaciou ten krajec torty musi trochu postat pri izbovej teplote aby sa trochu zvlacnil.Pozeram tvoju peknu profilovu fotku.Ta princeznicka bude asi tvoja vnucka a ta dama asi maminka.Dakujem ti pekne a vsetky tri vas pozdravujem z Holandska.
Do vrelej kavy som nalamal cokoladu.Cim viac kakao obsahuje cokolada tak tym hustejsia bude ta takpovediac coko-kavova hmota.Dokonca ja som ju mal dost hustu tak som tam pridal este 50ml kavy.@Ancicka ma vo svojom recepte pisanych 100ml.Automaticky mliecna cokolada resp. taka co ma maly obsah kakaa nam da redsiu a menej kvalitnejsiu masu.
Krem som miesal na najmensich otackach aby sa zbytocne neprehrieval.Nemal som s touto akciou ziadny problem.Velmi pekne ti dakujem.
Som rad,ze ti torta pripomenula tvoje pekne detstvo.
Velka vdaka.
Evicka,potesila si ma,ze sa ti moje dielo paci.Dakujem ti srdecne.
Mile od teba.Dakujem ti velmi krasne.
Dakujem ti pekne.
Ibyka,naozaj ma potesilo,ze sa ti moje vytvory pacia.
Velmi pekne ti dakujem.
Cierny tulipan som doniesol pred rokmi z holandska.Skrasluje zahradku pri nasej bytovke.Dakujem ti pekne salinka.
Ja som tu cokoladu chcel rozpustit najprv v parnom kupeli,lebo mi vycnievala z kavy.No viem ze na ohni sa snazi rychlo pripalit sa,pisem o tom aj v recepte.Tvoj krem je naozaj jednoduchy a chutny.Dakujem ti za osoznu radu a za vynikajuci krem.Pekne ta pozdravujem z nl.
Tak to uz ano.V Keukenhof som este nebol,ale pocul som,ze patri medzi najkrajsie zahrady na svete.Od nas je to zhruba na 200km.Ale neviem ci je to miesto spristupnene navstevnikom celorocne.
Mile od teba.Dakujem ti krasne ywett.