Rôzne

Torta

fany1602 - bez fotkyfany1602, 14. septembra 2012

ahoj varecháčky!opäť prosba poradí mi niekto akú tortu upiecť
mojej vytúženej dcérke na prvé narodeniny !vopred vám dakujem.
pozerala som aj v gugl ale neviem sa rozhodnúť

@zareaguj


Diskusia k téme

mata3636
musíš sa rozhodnúť podľa toho, čo chutí tvojej dcére / hlavne, či jej dáš krémovú tortu alebo ovocnú, predsa len, je to ročné dieťa / a aké sú tvoje schopnosti, zručnosť. niekomu nerobí problém na prvý raz urobiť poťahovanú tortu a niekto nevie ani krémom naplniť korpus.
ja som napríklad svojmu synovi od prvého roka robila krémové torty s kompótovaným ovocím. zjedol len kúsok, nemala som výčitky, že zjedol niečo nezdravé.
napr. toto, ale ja by som dala lentilky len navrch, boky by som posypala postrúhanou čokoládou  www.mimibazar.sk/recept.php?id=45864...

táto je tiež fajn  www.mimibazar.cz/recept.php?id=117067...

tento krém je bezkonkurenčný, mám taký istý recept od mamy :  www.mimibazar.sk/recept.php?id=5608...

takáto ovocná:  varecha.pravda.sk/recepty/jahodova-torta/28862-recept.htm...

alebo krémová a navrchu jedlý obrázok s obľúbenou rozprávkovou postavičkou
možností je straaašne veľa
evusik
@fany1602 tvoja dcéra z torty k prvým narodeninám žiadny zážitok mať nebude :-) ja som piekla vnučke tortu k jej prvým narodeninám a jediné čo si užila, asi tak 3 minúty, bolo fotografovanie, tortu sme zjedli my dospelí a staršie deti... no ale bude mať pamiatku - myslím to foto :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-agatku-1-fotorecept/3...

už som poučená a teraz by som radšej niečo jednoduchšie, ja napríklad nedám dopustiť na túto tortu, jednoduchá, rýchlo hotová, ale veľmi dobrá
 varecha.pravda.sk/recepty/torta-pre-pa-a-pa-fotorecept/18...

a tiež sa mi páči táto, taká pravá domáca :-)
 varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-vanilkova-torta-foto...
cupcake
Snazim sa prelozit nazov specialne torticky, ktory tuna robia pre male deticky. Kedze to vsak neviem prelozit, tak to napisem ako pocujem. Volaju to : " smasing cake". A zda sa mi to vynikajuci napad, lebo budes mat naozaj krasne sponienky na jej prve narodeniny. Len tatko musi byt pripraveny s fotoaparatom. Torta je malicka a krem a vyzdoba musi byt take, aby ju aj mohlo jest. Treba ju dat do stolicku ku stolu a postavit ju pred nu. Uvidis tie rozziarene ocka, ked ju bude moct chytit a davat kusky do ust rukami. Bola som toho svetkom a poviem ti, zabava pre vsetkych pritomnych, nie len pre malu. Je este velmi mala, a pre gratulantov napec nejaky zakusok. Zostane ti pamiatka na cely zivot.
fany1602
dakujem pekne nádherné su ale rozmýšľala som aj nad barbie bábikou .ale nenašla som.
babinka
@fany1602 - ako uz pisala @evusik , dcerka z tej torty vela nebude mat, preto to mozes zobrat ako "trening" na nasledujuce narodeniny.. ba mozno iba palcek zabori do torticky, mozno by mohla mat nejaku lahku ovocnu (vies, ze tu je recept na ovocnu korytnacku?), z ktorej by aj ochutnat mohla
evanaaa
nad tortičkou pre také malé dieťa ozaj netreba rozmýšľať, treba ju robiť viac pre dospelých, ktorí ju vlastne budú jesť, tak ako radí aj @evusik , je ešte malá, ona si ju užije hlavne vizuálne a aj tak nebude tomu všetkému rozumieť. Aj moja pravnučka ( na prof. foto) mala len nedávno rok a torta bola len pre efekt a pre fotenie, takže poprípade vrch ozdobiť ako pre malú a obsah pre dospelých.
fany1602
vlastne máte pravdu že ona tomu ešte nerozumie ale dakujem pekne za tipy potom dám vedieť aku som upiekla.