Dobrý večer priatelia, rád by som sa s vami podelil o zaujímavú
informáciu :) Práve som objavil článok, ktorý hovorí, že na náš trh
by sa mohli čoskoro dostať tekuté vajcia :
ekonomika.sme.sk/c/6751357/na-nas-trh-mieria-tekute-...
vajcia-v-elopaku.html
Aký je váš názor na takýto výrobok ? Osobne nemám nič proti
polotvarom typu sterilizovaná fazuľa, šošovica, hrášok a podobne,
no myslím, že toto je ďalším krokom k totálnej deštrukcii tradičnej
kuchyne a navyše - dosť nezmyselným. Obhajovať tekuté vajcia v
elopaku argumentom, že to šetrí čas a uľahčí prácu, je absurdné. Sú
ľudia naozaj takí leniví, alebo ich takými chcú niektorí ziskuchtiví
potravinári spraviť ?
dobré vedieť, to o tých hoteloch;-)
môj brat je na tom podobne, vždy sa čudoval, prečo sú vajíčka v reštaurácii, ked si ich tam niekedy dal, také zvláštne...
Osobitne pripravene len bielka, len zltka v podobe omeliet, ako cele vajicka to bolo prevedene v nejakej divnej smazenici apekne dakujem, v zivote to nechcem viacej zopakovat.
Ale určite sa nájdu niektorí ... , ktorí už len preto, že to je novinka a reklamujú to, tak to budú kupovať...
My gazdinky máme predsa ohromnú moc: nekupujme to čo nám trh nanúti, ale to čo je pre naše deti zdravé a žiadajme čerstvé, doma vyrobené potraviny! Zabezpečíme si tak nielen zdravie ale aj robotu na SK.
No a obchod funguje jednoducho: kde je dopyt, tam je aj ponuka. Ak to ludia nebudu kupovat, velmi rychlo zmizne takyto tovar z obchodov. Ina vec ne, ze mozno sa uz davno tekute vajcia pouzivaju aj v nasich restauraciach a hoteloch, len o tom nevieme....slovenski prevadzkari nebyvaju taki poctivci, aby na to zakaznikov upozornili.... :-(
a vnúčatá sa prekvapene dozvedajú, že čokoládové, kinder, aj kaliméro sú odvodení od tých slepačích.....
Ale naspäť k testu. Melanž v Čechách je v balení "5vajec" a "10 vajec". Test skúmal, či sa množstvo zhoduje s množstvom vaječnej hmoty z piatich (desiatich) vajec. Zhodoval sa s vajcami veľkosti "M", teda menších. Ďalej porovnávali hustotu, vôňu a chuť po spracovaní. Nebude zdržiavať, na celej čiare vyhrali čerstvé vajcia v škrupine. A to už ani nepíšem o tom, že dosť často potrebujeme oddeliť bielky a žĺtky, takže aj popri melanži by sme doma museli mať čerstvé vajcia. Takže načo tie tekuté. Myslím si, že sa na trhu neudržia, škoda bolo nákladov napr. na obaly, na výrobné linky a pod.
mimo tému...aká je atmosféra teraz na Cypre?ako to cítiš?info z masmédií nie je najpríjemnejšie...vdaka
Ked robim ryzovy nakyp a pouzijem domace vajcia, tak je ta ryza uplne zlta. Oproti kupovanym vajciam, alebo nakypu.
Do ryze idu 3 zltka a 10 minut pred koncom pecenia rozotret rozslahany sneh z 3 bielkov. Ako to spravim
Neskor zrusia normalne vajcia uplne a chovat sliepky zakazu.
Blby iluminati. Pojdete do pekla.
Restauracie po tych tekutych skocia ako hladne psi.
A myslim, ze aj dochodcom vymyju mozgy. Ti zazili vojnu a ked su lacne kurence, tak ma pri chladiacom boxe surovo odsotili, ked som chcel prejst k salamam.
:-)