O Varecha.sk

Súťaže bez tém

redakcia - fotkaredakcia, 1. júla 2013

Ahojte Varecháči,

od dnes vyhlasujeme každý mesiac súťaž Recept mesiaca bez témy, nikto nebude môcť tvrdiť, že ľudia sa snažia prispôsobiť recept téme súťaže. Jednoducho vyhrať môže každý, bezohľadu na tému.

Niekto má rád koláče, niekto varí rád zdravé veci, niekto skúša exotické jedlá, iný uprednostňuje klasiku.

Recept mesiaca bude bez tém. Jednoducho najviac-do-kuchárskej-knihy-pridávané recepty od 3 Varecháčov vyhrajú.

Viac info:
 varecha.pravda.sk/magazin/recept-mesiaca-sutaz-na-jul-201...

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
... ktoré budú na Varecha.sk uverejnené ako nové ... máte na mysli nové v mesiaci pridané alebo nové ako nové - prvýkrát tu uverejnené, nie duplicitné, triplicitné a pod.
daniella9
a ešte by ste mohli obmedziť počet receptov, ktoré môže varecháč prihlásiť do súťaže, lebo niektorí dávajú recepty so súťaže ako besní, a vypilovať podmienky súťaže - napríklad kvalitná fotografia, bez gramatických chýb, nejaké info ohľadom receptu - ak je z nejakej zahraničnej kuchyne, lebo sa objavujú recepty, ktoré majú ako hlavný obrázok obyčajnú machuľu a postup napísaný horšie ako keby to napísal diktátový 5-kár...Predsa len, je to súťaž, tak nech súťažiace recepty majú nejakú úroveň...
alena45
@daniella9 , ďakujem. Tiež neviem fotografovať, ale snažila som sa vždy vybrať to najlepšie čo sa mi podarilo. Niečo viac, niečo menej. A o tom ostatnom tu píšem stále, ale veď uvidíš, možno aj Tebe napíšu, že Varecha je o varení. Pritom to píšu často varecháčky, ktoré si dajú na svojej práci záležať, ako sa patrí. Ospravedlňovať lajdáctvo je mi fakt strašne divné.
redakcia
@alena45 , nové znamená - uverejnené ako nové v danom mesiaci.
@daniella9 , sme si istí, že Varecháči si vyberú do svojich kuchárskych kníh radšej kvalitné recepty. Čo sa týka gramatických chýb, každý sa svojim receptom prezentuje sám. Sú tu aj takí Varecháči, ktorí majú svojský a neprehliadnuteľný jazykový štýl, hoci je plný hrúbok. Redakcia
rulik
@daniella9 diskvalifikovať niekoho len preto, že nie je práve profi fotograf alebo študovaný spisovateľ a niekde mu nejaké i,y ujde sa mi zdá povýšenecké!
levandula
myslim ze je to cesta dobrym smerom, ktora sa moze postupne korigovat, upravovat. cas ukaze, co je prijatelne, spravodlive a akceptovatelne pre vsetkych (dufam)
radost
môj názor:
niekto je výborný kuchár..niekto fotograf krásneho okamihu..niekto dokonalý v pravopise..iný šije..další spieva či maľuje..ale ešte sa nenarodil človek-dokonalý vo všetkých oboroch a odboroch..
tak budme tolerantní..a požadujme vyššiu kvalitu slušne-skôr s prosbou-než ironiou..útokom..posmechom..
ved-všetci potrebujeme pochopenie..odpustenie...žime pre radosť..nie pýchu..
klaura
myslím, že podmienka súťaže je objektívna ... treba len pridať zaujímavý, svojský , možno i originálny recept, ktorý si pridá do svojej kuchárskej knihy najviac varecháčov ... a ten recept môže byť kľudne aj bez fotografie ... držím všetkým palce ... veď šancu má každý rovnakú ...
ankabanka
Odpoved okolo novej sutaze:
... "nové znamená - uverejnené ako nové v danom mesiaci" ....
S celou vaznostou sa pytam, ze ak mam zacat tu pridavat recepty v com stale vaham: ci aj recepty ako "R na Entu" sa zapocitaju?

rozvediem takto:
napr. naodne teraz pridany recept a patranie slova v okienku HLADAJ.
Rafaelo GULKY:
Približný počet výsledkov vyhodilo LEN: 827 (0,35 s)
a iba slovo
RAFAELO mi vyhodilo LEN: Približný počet výsledkov: 1 970 (0,39 s)

Nedivte sa, ze diskusne nazory su take roznorode, ked sa recepty opakuju donekonecna ak nepocitame male zmeny napr. v koreninach, ze su navlas rovnake, alebo pri zakuskoch maslo vs. margarin,
alebo iny druh pudingu do plnky.

Necjhcem byt kontraverzna, ale predsa. Ak, tak moj Dodatok Pre niekoho:
Ano, mozem a tiez idem aj na ine webstranky, ale potrebujem byt aj tu, pretoze stranka ma sprevadza svetom od jej vzniku a som tu aj kvoli receptom ktore mi pripominaju vonu domoviny ak to pochopite.

Alebo sa pytam zbytocne a ma mi postacit odpoved, ktoru som tu uz velakrat citala.
je to jedno ci od autorov alebo adminov, ze preco nie, ved nevadi, ked sa recepty opakuju aspon sa pripomenu.
/naco su bocne suhrny a jednotlive kategorie/?
Naco potom existuje "HLADAJ" aj ked nie je uplna, ci dostatocna v odpovediach?
Dakujem.
andreac
@ankabanka , súhlasíme s Vami, že niektoré recepty sa opakujú viac, niektoré zas menej. Niekedy je však aj zmena v jednej surovine podstatná a stačí si len prečítať komentáre pod receptom, aby ste zistili, či niektorý užívateľ recept vyskúšal a či je dobrý. Práve široké spektrum výberu zaručuje, že môžete použiť recept napríklad od overeného Varecháča. V plánovaných zmenách na Vareche uvažujeme aj s hodnotením receptov (napr. hviezdičkami) a delením receptov na "pre začiatočníkov" a "pre pokročilých". Zároveň Vás chceme uistiť, že nie všetky recepty na Varecha.sk zverejňujeme - ak je recept príliš jednoduchý, príliš často opakovaný alebo celkovo nekvalitný - takýto recept vraciame autorovi na prepracovanie. Redakcia
daniella9
@rulik
ale ved jasné, že sa stane, že nejaké to písmenko ujde, ale ked to už bije do očí, tak je to už na pováženie, rovnako fotky.
Ano, portál je o varení, ale to neospravedlňuje to, že dotyčná osoba si nie je schopná opraviť gramatiku v krátkom texte a trochu sa pousilovať a prezentovať fotografie jedál, na ktorých vidieť, že si človek dáva na nich záležať.
A o diskvalifikácií som nevravela nič, ked už, tak poslať späť na prepracovanie.
rulik
varecháči nedajte sa odradiť niektorými príspevkami, prečítajte si slovo redakcie, v súťaži naozaj nebude hodnotené ani ako recept vyzerá ani ako je napísaný, ale to ako niekoho zaujme a dotyčný si ho uloží do svojej kuchárskej knihy, ja budem tolerantný-uložím si aj recept bez fotky aj s gramatickými chybami, hlavne že ma zaujme jeho obsah