Skúšala som stužiť šľahačku želatínou, no nejak sa mi to nepodarilo. Použila som práškovú želatínu, išla som presne podľa návodu: nechať napučať vo vode, ohriať aby sa roztopila, primiešala som dve lyžice vyšľahanej šľahačky, výsledok vliala do zvyšnej šľahačky, premiešala som, veľmi krátko som aj prešľahala. Výsledok bol zlý - šľahačka, v ktorej boli hrudky želatíny. Čo som urobila zle? Mala som poriadne prešľahať? Alebo som po pridaní želatíny už vôbec nemala šľahať? Alebo som mala želatínu primiešať do nevyšľahanej smotany a až potom šľahať? Ako sa to robí?
@zareaguj
@hanka 56, ztužovač sa nezhrčká, ten stačí prisypať rovno do smotany, ale @zufalcek píše o želatíne.
asi jsem to špatně napsala
Jednoduchá príprava, 100% výsledok.
Ale postupovať tak, že najprv si vymiešať stužovač vo vode ako sa píše na obale... potom za poriadnu lyžicu pridám krém do stužovačovej masy, zmiešam a až potom pridám do všetkého krému - tak sa vyhneš tomu, aby vznikli hrčky... poriadne rozmiešať a skvelý krém je hotový.
o něm psala . Ten je nejlepší :-)
@eviana , tak som to robila, ako píšeš, tak to bolo v návode, ale mala som želatínu, nie želatínový stužovač, asi by stálo za pokus aj ten skúsiť, len v obchode som to vtedy nevidela, vlastne som to ani špeciálne nehľadala, netušila som, že by to mohlo urobiť taký rozdiel. Každopádne, ďakujem za skúsenosti!