Varenie

šparglova sezona

furdica - bez fotkyfurdica, 26. apríla 2010

Dobry den dnes som tu u vas nova nedalo sa mi prihlasit šparglu pestujem uzvyse20 rokov tento rok zakldam3 krat zahon je to vynikajuca potravina ale to co kupite v obchode sa neda porovnat stym co vypestujem doma ak ma niekto zauiem poskytnem recepty ale su velmi jednoduche domace prajem prijemny den

@zareaguj


Diskusia k téme

janadelfi
Vitaj medzi nami @furdica , myslím že všetci máme záujem o recepty..... každý si vyberie to, čo je jemu a jeho chuťovým bunkám lahodné. Keď budem mať špargľu, tak si rada vyhľadám dobrý a zaujímavý receptík na "vareche".
evas13
Vitaj @furdica na vareche a píš receptíky a nečakaj kdo sa ti ozve. Každý recept poteší a najde si svojho konzumenta.
alena45
a mňa by zaujímal aj postup pestovania. Asi to nie je také jednoduché...
babidka
@furdica , vitaj medzi nami . recepty na sparglu mnohi uvitaju - aj ja . Cim jednoduchsie tym lepsie :-) nezabudaj , ze sme tu vsetci /takmer/ kuchari -amateri . Verim , ze to co si dopestujes ty sama doma je lepsie ako kupovane a nam neostava nic ine , len ti blahozelat k uspechom pri pestovani . viem , ze pestovat sparglu je narocnejsie ako ine zeleniny .mozes nam o tom neskor nieco napisat .urcite najdes vdacnych citatelov :-)
honestka
Furdica vitaj, ja som si zalozila zahonok ktory mi vydrzal 15 rokov pokial sme sa neprestahovali do ineho domu.
My tu vsak pestujeme zelenu sparglu (asparagus) a mas pravdu, ked sa raz dobre zalozi zahon, potom to rodi samo a chut je uzasna, chrumkava, malokedy je potrebne odhodit z nej cokolvek, lebo je krehka takmer dokonca.
Vitaj.
alexdidi
Tiež veľmi rada privítam nové recepty zo špargle.Mám ju veľmi rada a takto na jar ju aj často pripravujem.Už sa teším na novinky...
hera
Ahoj @furdica vitaj medzi nami -aj ja by som chcela recept na pestovanie aj ked neviem ako to bude tu s pestovanim mame kratke leto. Dufam ze pridas recept aj na pripravu.Tesim sa.
aja1
Milujem špargľu,najradšej ju mám len tak samotnú uvarenú a s masielkom,ale aj polievočka je vynikajúca.
Nedáte sem návod na pestovanie špargle?
chorvatka
jenoduchy recept na sparglu : myslim ze je taliansky. Uvarenu ale este teplu sparglu posypat parmezanom, poliat este teplym rozpustenym maslom a pridat na kazdu porciu jedno volské oko. Takto ju mame najradsej
hannah22
vitaj a píš píš, rada sa priučím , návody a recepty to je naše ... :))
japany
mne dlhé roky rastie v záhrade asparagus........minulé leto mi niekto povedal,že je to vlastne špargla.............asi to vyzni e hlupo,ale ani som to netušila,ale vždy sa mi to samozrejme podobalo na šparglu.... :-) potom mi niekto povedal,že to čo sa jedáva nieje to čo vyrastie nad zemou ale v zemi tak ma to uplne domylilo a nechala som to len tak volne rást aby som náhodou niekoho neotrávila :-)a na jesen použila do kytic ako ozdobu.Tak poradte čo sa vlastne zberá,lebo nad zemou mi už asi vyrástli krásne špargle a skusila by som ich prvý krát uvarit.....dakujem
furdica
Dobrý den. Jeden jednoduchy na šparglu Povarim ju asi 5 min trocha soli trocha viac cukru do vody obalim do trojobalu ako rezne Ako prilohu nove zemiačiky a tatarská omáčka. Ked mam vela š pargle tak len male kusky as10 cm vysmážam Ostatne ide na polievku. Povarim tie dlhe zbytky aj neluoane 15 -20 min rozmixujem Precedim Ten tvedy obal tym vyhodim Ale ked varim polievku s neolupanej špargle je chutnejšia Vtedy si odlozim vrcholčeky a tie dam do polievky na koniec Na zahustenie použivam praškovu zeleninovu polievku z Tesca trcha mliecka masla a hlavne muškatovy oriešok nastruhat na koniec ten da tu fajnu vonu Do taniera pridam chrumkave guličky do polievky Je to vyborna vec Robim aj ine sposoby špargle ale o tom zase na buduce Prajem prijemny den
furdica
dobrý den .dnes som sa pozabudla pri vareni špargle mala byt zo šunkou a syrom zapečená pracne olupaná len tie najlepšie kusky . .ale povarila som ju dlhšie a bola na polievku .dnes som ju nemusela rozmixovanu peciedzat cez sito bola valmi jemná stacilo pridat sladku smotanu na varenie štipku muškátového orieška a trocha moczareli nastruhat ta musi byt trocha primrazena inak sa zle struha ale tá chut v polievke vyskušajte žiadna zátrepka z muky ani praškové zelenunová polievka z Tesca len špargla smotana a moszarela dobru chut