Rôzne

Sója

babkamt - fotkababkamt, 6. októbra 2015

Chcem vás poprosiť o radu. Máte recepty so sójou? Manžel tento rok nasadil sóju. Myslela som, že z nej nič nebude. Včera som z nej obrala, vylúpala som ju a teraz neviem čo z nej uvariť. Máte nejaké nápady?





@zareaguj


Diskusia k téme

používateľ nemá avatar
xyz
xyz
Polievky,prívarky,nátierky,karbonátky...V podstate všetky recepty,kde sa používajú strukoviny (fazuľa,cícer atď).
lorak40
Vyluskať,vysušiť a používať tak ako fazuľu.
svedka
Kratko povarit a s pestom, petrzlenovym.inak par dni dozadu (nemam alergiu na soju) som mmala zo zelenej soje tazku alergicku reakciu, pomohol antihistamin v hodine dvanastej :) uz radsej soju obchadzam
svedka
Ked mas cerstvu, najlepsia je ako príloha, teply salat...
manya
sóju pestujem už veľa rokov, nechám ju vysušiť a varím polievky so zeleninou aj nakyslo, fašírky, sójové mlieko, najčastejšie namočenú cez noc opečiem na oleji a pokvapkám sójovou omáčkou, môže sa aj upiecť na plechu v rúre, skúšala som aj sójový syr;
babkamt
@xyz tiež som si myslela, že sa dá použiť ako ostatné strukoviny. @alena45 voľakedy dávno predávali v obchode v malých sáčkoch praženú slanú sóju. Na tú si manžel spomína, že ju jedol ako chlapec. Ďakujem za pridaný link. @lorak40 tiež som si myslela, že ju takto využijem. Včera som spravila sójovú polievku s klobásou na spôsob fazuľovej s domácimi slížami. @svedka aké si mala príznaky? Mňa začala poobede neskutočne bolieť hlava, za očami.
svedka
@babkamt hned mi spuchli pery, rychli tep, pluzgiere v ústnej dutine , stazene dýchanie. ..nastastie som mala liek.potom ma 2 dni bolela hlava v okolí cela a zaludok sa precistil :)
radost
aj my sme kedysi skúšali pestovať soju..pre malé výnosy sme upustili..
nechávali sme ju dozrieť a používali ako všetky strukoviny..