Varenie

Sladké z mikrovlnky

moravanka - bez fotkymoravanka, 10. novembra 2019

Možná jsem na Vareche špatně hledala, ale má někdo vyzkoušené recepty na takové ty sladké cosi v hrníčku, pečené v mikrovlnce? V obchodech jsou k dispozici hotové za nepřiměřené ceny a net je sice plný zaručených receptů, ale osobní zkušenost je nejlepší.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Je tu pár receptov, skús si dať do vyhľadávača, niečo sa ti ukáže ( recepty z mikrovlnky, alebo podobne), ja som tiež už chcela vyskúšať našu novú mikrovarku :), asi si aj ja pozriem.
siuuu
Ja som skúšala a celkom mi to chutilo : (1 porcia) : 1 vajíčko rozšľaháme v miske vidličkou, pridáme 2 PL ovsených vločiek (odporúčam pol na pol celé a rozmixované), 1/2 prášok do pečiva, 4 PL vody, a 1/2 vidličkou rozmačkaného banánu, nakoniec vmiešame menšiu hrsť drobného ovocia (čučoriedky, maliny, ríbezle - podľa chuti). Keramickú šálku (200-250 ml) jemne vymastíme maslom a vysypeme ovsenou alebo inou múkou, vlejeme zmes a v mikrovlnnej rúre pečieme na najvyšší výkon cca 1 minútku a 40 sekúnd (ja som robila na 1000W cca 1,45 minúty).
siuuu
A ešte jeden som robila : TVAROHOVO-CITRÓNOVÝ MUGCAKE S ČUČORIEDKAMI (rozpis je na jeden väčší alebo dva menšie kusy) : 1 väčšie vajíčko vyšľaháme s 3 PL nízkotučného tvarohu, 1 PL medu, škoricou, šťavou a kôrou z 1/4 citróna, pridáme pomixované ovsené vločky (40g), 1/2 ČL jedlá sóda alebo kypriaci prášok, ja som dala aj trocha mletého maku, nakoniec vmiešame cca 15 kusov čučoriedok alebo iného drobného ovocia. Zmes dáme do väčšej šálky alebo dvoch menších. Pečieme v mikrovlnke na 750W cca 2,5-3 minúty. Ja som ku koláčiku urobila jahodové pyré (rozmixované jahody s trochou citrónovej šťavy).
moravanka
Děkuji moc, bezva je, že první recept, co jsem našla se jmenuje fitnes. Takže jsem měla při pečení pokoj od té rozmlsané části rodiny. Pod tímto názvem teď zkouším varianty, které by devět z deseti fitnesek rozplakalo a mám klid.