Mám este po "babičkovskej" pauze veľa receptov neprebadaných a mozno preto nedoporučím nič nové ani objavné... Skúsili ste dať k nakladaným uhorkam chren? Ak nie , vyskúšajte to . Nie každý ma rád chuť čili papričiek , feferóniek alebo cesnaku v uhorkách . A predsa sa dajú uhorky urobiť mierne pikantné a s veľmi zaujímavou chuťou . Ja dávam do fľaše kúsok čerstvého ošúpaného chrenu/ koreň/ . Čím väčší kúsok , tým sú uhorky pikantnejšie . Chren nájdete hocikde/ rastie popri plotoch , na vlhkejších miestach , aj na zanedbaných pozemkoch / a teraz je ten koreň taký akurát -šťavnatý a mierne štipľavý, dobre sa čistí aj krája . Do 7 dl fľaše dávam kúsok asi 4-5 cm dlhý . Je zaujímavé , že keď dám chren , stačí dať do uhoriek menej soli a nemajú "neslanu" chuť . Inak dávam do uhoriek to čo väčšina : soľ, ocot , vodu , cukor,kôpor, bobkový list , čierne a nové korenie , horčičné semeno , cibuľu, mrkvu ...
@zareaguj
Ja som si pridala naviac aj cerstvy zazvor a feferonku, ale niekolko poharov robime nie az tak pikantne. a vsetko je v sladkokyslom naleve deka alebo zelka, ktore mi posielaju zo Slovenska. Su vyborne. Takze pri t.r. nakladani za par tyzdnov budem na teba mysliet babidka, ze asi robime rovnaku pracu.
Okrem toho som zavárala chilli papričky s hrozienkami, hoci sú len zelené, už nemám trpezlivosť čakať až zčervenejú. Dcéra dostala púpavový med, veľmi sa nemíňa, tak som do papričiek dala aj lyžičku toho medu.