Rôzne

Rožky na kyslom mlieku

kika1212 - fotkakika1212, 18. decembra 2012

Prejem pekný podvečer. Určite máte s rožkami bohaté skúsenosti. Pripravila som cesto, ktoré som dala do chladničky odpočinúť na 24 hod., ale podľa ingrediencií sa mi zdá, či nebude chutiť ako upečené rezancové cesto. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
@kika1212 , vitaj! Aj by sme ti možno poradili, ale nevieme, o aké cesto, podľa ktorého receptu, ide?
drobnicka
Ja som si dnes tiež zarobila cesto na rožteky, neboj sa, budú vynikajúce, ja som po prvýkrát tiež pochybovala, ale je to v poriadku.
Recept: pol kila hl. múky špeciál, 2 hery, 2 dcl kyslého mlieka. Nič viac.
Prajem pekné vianočné sviatky.
kika1212
Ďakujem za povzbudenie. Ja mám cesto:30 dkg hl.múky, 1 hera, 1 žĺtok, 1 dcl kyslého mlieka, 1 PL octu, štipka soli. Nechám sa prekvapiť. Aj ja prajem všetkým šťastné a spokojné vianočné sviatky.
ancicka
neboj cesto by ti malo dobré vyjsť.To kyslé mlieko a ocot v ceste urobia to pri odležaní,čo by urobila droždie,pri rýchlom kysnutí.Síce cesto ti nevykysne,ale bude krehunke a fajnové.Dobré je ked takéto cesto postojí aj 10-12 hodin.Nič sa mu nestane,keby stalo aj viac.
evanaaa
Aha, tak už som údrejšia, myslela som si, že je to z hotových rožkov ako na karlovarskú alebo podobnú knedľu, @ancicka to hneď prekukla. Ináč mne to cesto pripomína to na záviny, či je to jedno?
meryen
A tieto rožteky aj niečím plníte? Či sa len upečú a potom pocukrujú? Nepoznám tento recept...
nazarboncuk
stará mama robievala niečo podobne, myslím že margarín,múka a kyslé mlieko. plnila to slivkovým lekvárom. plna misa zmizla v priebehu poobedia nikto neriesil maslo ci margarin :)
kika1212
...baby tie rožky sú skutočne fantastické, krehučné. Plnila som ich makovou plnkou. Nemajú chybu.
ericka
Ja som ich plnila pred Vianocami tvarohovou plnkou a lekvárom ,no pretože zmizli ako prvé , pripravujem ich na Silvestra opäť , tentokrát s makovou a kokosovou plnkou . Sú jemnučké a vynikajúco chutia !
jerica
@kika1212 viem , že toto otvoríš , pridávam link, nič som nemenila , robila som podľa receptu, ale množstvo je na viac x striedať , ja mám len jednu formu na donuttky , musela som si pomôcť aj s inou formou, robila som aj pre našu farárku, veľmi im chutili , tak ako aj nám. :-) teší ma , že si sa ozvala, čo môžem , rada pomôžem :-)
recept od našej @babav , linka :
 varecha.pravda.sk/recepty/pampusiky-fotorecept/9907-recep...
kika1212
@ jerica ,@ smejkad ste zlaté baby, presne na toto som myslela, to je to čo som hľadala. Moc ste mi pomohli. Formu budem môcť využiť, lebo ma išli čerti zobrať, že som zas niečo kúpila, čo mi bude iba zavadzať. Jarka ešte raz prepáč, že som to plietla do Tvojho skvelého receptu, ale tá druhá možnosť ma napadla, keď som to už mala napísané a už sa mi to nechcelo opakovať. Obidvom Vám ďakujem a samozrejme veľké poďakovanie patrí aj @ babav za pridanie takýchto krásnych pampúšikov. Prajem pekné popoludnie:)
kika1212
@jerica Ty si robíš takéto starosti, si milá, ešte raz Ti veľmi pekne ďakujem. Pochopila som, že je to recept od @babav , aj jej ďakujem, len som to trošku zle formulovala "za pridanie receptu na takéto krásne pampúšiky":D a od teraz forma nebude zapadať prachom. Všetkým varecháčkam a varecháčom krásny deň:)