Riedky džem

dusanfrano70natally - fotkaDusanfrano70natally 26. júla 2017 o 18:22

Dobry den vsetkym. Prosim vas, kto mi vie poradit? Robil som jahodovy dzem a ostal mi velmi riedky. Mozem pohare pootvarat a znova dzem dat varit a pridat zahustovadlo? Neviem, ci sa mi dzem nepokazi. Za rady vopred dakujem.

10 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarMaska10 26. júla 2017 o 19:21

    Dzem treba varit dovtedy pokial sa nespravi varechou cesticka.Ziadne zahustovadla to su sajrajty.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarGabriele 26. júla 2017 o 21:48

    -zahustovadlo nedavaj...radsej ho este kratko povar a odpar
    -dzemy otvor, vylej do hrnca, zohrej do bodu varu, prikon pod hrncom vypni
    - naber z hrnca 4 velke naberacky a nalej na panvicu s priemerom 26 cm...miesaj a odpar prebytocnu tekutinu...pred koncom varu, ked sa Ti po pomiesani bude tvorit za vareskou cesticka, pridaj stipku kyseliny citronovej, prevar minutu-dve a nalej do poharov...odporucam dzem kratko zavarit-15 minut na 90°C...jahody (aj marhule) maju malo kyselin a pektinov...tak pre istotu...aby sa Ti nepokazil...

    @zareaguj
  • canon007 - fotkaCanon007 27. júla 2017 o 15:00

    Nieje nič lepšie, ako riedky džem. Manželke sa tiež podaril, chcela ho dokonca vyhodiť, ale ja som ho použil miesto "presnidavky" na koláč, recept je tu na vareche. Ten koláč je vynikajúci. Od vtedy chcem len riedke džemy z akéhokoľvek ovocia. Jednoduchý a výborný, každy chce receptg.
    @zareaguj
  • canon007 - fotkaCanon007 27. júla 2017 o 15:08

    » varecha.pravda.sk/recepty/kolac-z-detskej-vyzivy/32982-re...

    Pridávam ešte do cesta podrvene orechy, hrozienka, trochu pernikového korenia a škorice. Na upečený a vychladnutý dám čokoládovu polevu s rumom...je to bomba. Nieje nič lepšie, ako riedky džem :-))))
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 27. júla 2017 o 18:08

    to bude urcite silvi :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 27. júla 2017 o 20:07

    Super nápad ten rum, urobila som tiež takú polevu a potom som celé popoludnie tŕpla aby mojich hostí nezastavila cestná kontrola, lebo si toho koláčika dali do sýtosti. Bola som rada, keď zavolali, že sú v poriadku.@Canon007 (27.7.2017 15:08)

    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 27. júla 2017 o 20:17

    Keď varím jahodový džem, dám pred tým než ho nalejem do pohárov, zo 2 lyžičky na tanierik, ak zhustne, nalejem. Pokiaľ by nezhustol, tak ešte povarím. Pokiaľ boli jahody kyslejšie, tak kyselinu citrónovú nepridávam. Raz sa mi podaril taký hustý, že keď som ho chcela dať z pohára von, musela som ho zohriať v mikrovlnke. Najlepšie sa človek naučí na vlastných chybách, ale lepšie je na cudzích. Menej to stojí.
    @zareaguj
  • alena45 - fotkaAlena45 30. júla 2017 o 09:45

    v poslednej dobe mi tiež nejde spraviť hustejší džem, možno je to aj tým cukrom. Nebudem predsa variť džem niekoľko hodín ! Nie je to už ten cukor, čo býval. Ale mne ten riedky džem nevadí, kupujem len biele jogurty a používam svoj džem, taktiež som začala jesť na raňajky tvaroh, ten si tiež ochutím riedkym džemom a pridám drobné ovocie. Želírovače nepoužívam, dajú zvláštnu pachuť tomu džemu.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 1. augusta 2017 o 14:39

    Rada kombinujem do džemov viacero druhov ovocia. Natrhané ovocie si dám najprv do mrazničky a keď je vonku chladno tak sa pustím do varenia džemu. Do jahodového zvyknem pridať vždy šťavu z červených ríbezlí a džem zaručene stuhne a je dostatočne hustý.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarOlja 8. augusta 2017 o 13:51

    Redší džem použijem do perníka,na potretie koláča pod plnku,alebo zmiešam s hustým džemom.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist