Mám takú skúsenosť, že keď do akéjkoľvek smotanovej omáčky (používam výlučne sladkú 33%) pridám na záver varenia na dochutenie cukor, že sa mi aj úplne hustá omáčka zmení na riedku tekutinu.
Som si istá, že mi to robí ten cukor, a tak ma mrzí, že nemôžem tie omáčky "vychutiť" priamo pri varení, ale dosládzame si až na tanieri a to už nie je ono.
Poprosim o rady a skúsenosti :-)
Ďakujem a krásnu nedeľu prajem
Ak áno tak to bude tým kyslým. Preto omáčky nerobím zo sladkej smotany, ale z kyslej (14 %-nej) a už mi stačí len prisladiť, prípadne len prsknúť citrónovej šťavy do omáčky, ktorú predtým odstavím zo sporáka. Omáčka má tak prirodzenú kyslú príchuť.
@tatranocka zahusťujem zátrepkou (múkou) dovtedy kým to nemá požadovanú hustotu, potom pridám smotanu....ak nedám cukor zostane to husté, ak dám cukor po chvíli to je riedke
Ak omáčku najprv zahustíš a potom prileješ 1/4 l smotany, tak ju tou smotanou vlastne rozriediš. To bude tá chyba.
@tatranocka kryštálový cukor používam