Rôzne

Recept na tortu, či koláč s jablkovo-tvarohovou plnkou

martamm - fotkamartamm, 27. júla 2012

Ahojte, zasa sa obraciam na Vás o pomoc. Nie som si celkom istá, či som tu nedávno videla recept na nepečenú tortu robenú z okrúhlych piškót, kde sa ako plnka dávali postrúhané jablká zamiešané tuším s tvarohom, alebo smotanou, niečo v tomto zmysle. Ale nedokážem to tu nájsť. Ak by ste niekto vedeli, ktorý to je recept, prosím link, chcela by som ju zajtra robiť. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

martamm
kimlo, dakujem, ale zial nie je to tento recept. Smola, ze ani si nedokazem spomenut, ci som ho videla tu na vareche. Ale tu fotku si viem celkom vybavit, ako sa robila. Budem musiet asi im provizovat, snad sa dopracujem k jedlemu vysledku. Ak sa vydari, zavesim sem recept.
snezienka11
Vedela by som ti trochu poradiť. Tiež som skúšala robiť s babkou nepečenú tortu z piškót a z jablkovej plnky. Plnku sme spravili tak, že sme sme rozmixovali jablká a dali do hrnca spolu s cukrom. V pohári sme si rozmiešali Zlatý klas s vodou a pridali do hrnca k rozmixovaním jablkám. A ešte tam išiel aj vanilkový cukor. Vznikol nám akokeby jablkový puding a ten sme potom vrstvili na piškoty. Snáď som ti aspoň trošku pomohla. :)
martamm
sneziemka, dakujem za radu, urobim pravdepodobne tak, ze nahrubo nastruham jablka, stavu vytlacim a primiesam ich bud do tvarohu, alebo este lepsie do slahycky pomiesanej s kyslou smotanou, pre istotu dam asi aj zelatinu. Na fotke som to videla, ze tam boli tie kusocky jablk a plnka bola viac biela... Ale aj Tvoj napad je fajn, urcite ho vyuzijem prilezitostne. Este raz vdaka a pekny den zelam
domci4
Vlastne nie :( prepáč, nie su tam píškotky
martamm
Dievčatá, veru ani jeden, ale už sa netrápte, ako som písala, ani nie som si istá, či to bolo tuná na vareche. Cením si Vašu námahu aj napriek tomu, že neviedla k tomu, čo hľadám. Ste zlaté a presvedčila som sa, že varecháčky sú správne žienky.... :)
snezienka11
Neni za čo martamm, budem ti držať palce aby sa ti tá torta podarila aj bez receptu. Iste si šikovná, pekný zvyšok dňa želám aj tebe. :)
martamm
tatarka58, žiaľ ani toto nie je hľadaný recept, ale uložím si ho, vyzerá tiež zaujímavo, ďakujem :)
ancicka
Neviem o aký rcp.ide,ale môžeš urobiť tak,že si aspoň pol kg jablk rozvaríš v troche vody a potom v 2 dl vody rozmiešaš 1 vanilkový puding a uvaríš.Potom do toho pridaš 250 g mäkký tvaroh a podľa chutí osladíš.
Mám takúto tortičku ,ale nestíham pridávať.
martamm
ancicka, dakujem za radu, takto nejako urobim, dufam, ze sa podari :)