Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2024 108 najnovší komentár dnes 20:04
- Sneica: Zákusky na svadobný stôl 7 najnovší komentár 24. augusta 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2024 335 najnovší komentár 30. augusta 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Júl 2024 372 najnovší komentár 1. augusta 2024
- Alena45: Fazuľka so škoricou 5 najnovší komentár 19. augusta 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2024 108 najnovší komentár dnes 20:04
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2024 335 najnovší komentár 30. augusta 2024
- Vini55: Ach kalabasy.... 18 najnovší komentár 28. augusta 2024
- Voz12: Starodávny perník na strúhanie. 18 najnovší komentár 24. augusta 2024
- Sneica: Zákusky na svadobný stôl 7 najnovší komentár 24. augusta 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? September 2024 108 najnovší komentár dnes 20:04
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2024 52 najnovší komentár 30. augusta 2024
Zážitky
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 3 najnovší komentár 22. júna 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Plnený vyprážaný kurací rezeň Hawai VIDEO
- Šikovný trik, ako uzavrieť vrecká s mrazenými hranolčekmi či so zeleninou VIDEO
- Plnené lístkové koláčiky s karamelom VIDEO
- Výborná majonéza len s lyžicou oleja VIDEO
- Tvarohovo-pudingový koláč s hruškami VIDEO
- Čokoládový zákusok s černicami VIDEO
- Kuracie placky so syrom VIDEO
- Radosť z pečenia: 11 výborných receptov na vláčne acidkové koláče s ovocím
- V dobrom aj v zlom: 11 obedov, ktoré si pamätáme zo školskej jedálne
- Dobre vychladená: 10x nepečená jablková torta. Svieži dezert zo surovín, ktoré má každý doma
- To naj z Varecha.sk: TOP rebríčky ovládli oškvarkové pagáče bez oškvarkov a recept Hany Gregorovej
- Na rozlúčku s prázdninami: 10 receptov na pečené buchty, voňavé a nadýchané ako obláčik
- Najsledovanejšie videá: Super omáčka na špagety, nepečené dunajské vlny a pagáče na druhú
- Zasnežená záhradka: 10x šťavnaté ovocie zapečené pod sladkým snehom. Tieto koláčiky nemajú chybu
varecha.pravda.sk/diskusie/kminka/599-forum.html...
1 l alkoholu, 3-4 lyzice Rasce, 500 g cukru
Do flasky na na liter alkoholu daj niekoľko lyžíc rasce a nechaj vsetko stat na slniecku asi 10 dní.
z 500 g cukru par lyziciek vody si uvar cukrovy sirup a pridaj do flase s alkoholom a rascou. Pomiesaj dobre a nechaj postat este niekolko hodín, ak nevydrzis 3-5 hodin, aby sa chute dobre prelezali a spojili.
Potom napln cistu falsu a stople pouzi korkovy!
a teraz moze zacat lahodna slopanica vhodna iba v stamperlikoch... podotykam, ze cim dlhsie bude stat, tym je lahodnejsi.
2/ recept a pravdepodbne ten original volaju aj
"Rusky Allasch-K MMEL"
Potrebujes: 2 kg cukru, 50 g glukózy, 6-10 kvapiek aníz esencia , 5 litrov alkoholu (okolo 50%)
Cukor zmiesas s glukozou a uvaris sirup na nit. Potom to sa naleje do alkoholu, pridame aníz poriadne potrasieme flasou a v prípade potreby este prefiltruje do cistej flase. Pouzijeme korok stopel!
Tento original liqueur vraj pochadza z okolia Rigy. Lotyssko sa hrdi touto ojedinelou specialitou. Vsetko dostupne tam rastlo na poliach. Rasca sa vysieva neustale a neviem ci sa dokonca prave pri jeho vyrobe nejedna o tento iny druh rasce, ktory sa vola "CUMIN" lebo prave tento sa pouziva hodne prave v azijskych jedlach.
skus v malom mnozstve ci je to ono co hladas.
Na internete som si našiel že pôvod likéru je z dediny Allasch pri Lotyšskom hlavnom meste Riga.
Okrem rasce tam vraj dávali aj koriander a aníz pokiaľ som si to dobre zapamätal.
70 g kmínu nahrubo rozdrvíme, vysypeme do 1/4 litra čistého liehu, fľašu dobre uzavrieme a necháme týždeň stáť.
500 g cukru povaríme v 1 litri vody na slabú niť.
Lieh s kmínom necháme prekvapkať pijavým papierom, potom čistú tekutinu nalejeme do pripraveného studeného cukru. Pridáme ešte 1/4 litra dobrého čistého liehu, zamiešame, nalejeme do fliaš, ktoré zazátkujeme a zapečatíme.
Čo presne znamená:
500 g cukru povaríme v 1 litri vody na slabú niť.
Znamená to urobiť cukrový roztok? Nerozumiem čo znamená ,,na slabú niť,,
Ďakujem za odpoveď a za recept na likér!
honestka, 27. júna 2010 o 16:47
pri vareni cukru je dolezite sirup varit na 2 rozne stupne, najprv na tkzv. "slabu nit" a potom troska dlhsie na "gulicku;, (aby bol tmavsi) a tak dostane tur. med dobru konzistenciu.
Inak som to nevidel nikde v obchode a aj som sa bál že aj keby som niekde našiel kmínku tak by to bola nejaká s umelými esenciami, farbivami a aromámi.