Kto poradí kde si mám objednať syridlo na výrobu domáceho jogurtu.Srdečne ďakujem za odpoveď.
@zareagujDiskusie
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár včera 14:21
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 133 najnovší komentár dnes 16:20
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 133 najnovší komentár dnes 16:20
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár včera 14:21
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 116 najnovší komentár dnes 16:20
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár včera 14:21
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka +fotopostup
- Vajíčkový šalát +video
- Takmer zdravý banánovo-ovocný koláč
- Fazuľová polievka ribollita z Toskánska +fotopostup
- Polomáčané cookies s kúskami čokolády +video
- Paradajková polievka s cícerom +fotopostup
- Karfiolové karí s cícerom a špenátom +fotopostup
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- 8x kapustová čalamáda: Jednoduché recepty bez sterilizácie, aj superzdravé bez umelých konzervantov
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- TOP 15 októbrových videí: Tradičný koláč, domáci chlieb, hrejivé polievky aj špagetové variácie
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt-velmi-husty/44106...
V nádobe, ktorá sa hodí do MW rozmiešam najprv asi polovicu z litra mlieka s patimi lyžicami sušeného mlieka. Dolejem zvyšné mlieko, ešte raz premiešam a vložím do MW na tri minúty na plný výkon. V mojej MW je po takomto čase teplé, asi ako na kvások, v tvojej si odsleduj, ja som pridávala postupne po pol minúte, kým to nebolo ono. Potom vo vlažnom mlieku rozmiešam jeden plnotučný biely jogurt so živými baktériami, nalejem do pohárikov a v jogurtovači nechám fermentovať 5-6 hodín. Jogurt je hustý, na lyžici stojí vysoký kopček a veľmi chutný. Tak to ešte raz skús, nevzdaj to, odkedy máme jogurtovač, ani jeden deň sme neboli bez výborného jogurtu.
www.syridlo-predaj.sk
Zrejme si mala na mysli jgurtovú kultúru. Aj ja som ju chcela, ko nzultovala som priamo s výrobcom. Samozrejme, vyrába sa, ale je to zmes rôznych baktérií, ktorá sa podľa ich vyjadrenia nedá vyrobiť na menšie množstvo mlieka ako 100 litrov. Poslali mi vzorku, skúšala som tri razy z dvoch litrov mlieka (navážila som si primerané množstvo), ale jogurt bol riedky a hlavne vždy iný, lebo sa me zrejme nepodarilo dostať doň tie baktérie v správnom pomere.
Ako vidíš vyššie, stačí čerstvé mlieko a živý jogurt, s trochou sušeného mlieka je úspech zaručený.
varecha.pravda.sk/recepty/extra-husty-domaci-biely-jogurt...
btw....posielam Ti sukromnu spravu....