Kto poradí kde si mám objednať syridlo na výrobu domáceho jogurtu.Srdečne ďakujem za odpoveď.
@zareagujDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 253 najnovší komentár dnes 19:40
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 253 najnovší komentár dnes 19:40
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár včera 21:38
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 180 najnovší komentár dnes 19:40
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 4. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár včera 21:38
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Jednoduchý banánový koláč bez lepku +video
- Slané syrové hviezdičky +fotopostup
- Zimná šošovicová polievka s pohánkou
- Naša silvestrovská kapustnica +fotopostup
- „Zebra koláč“ z maslových sušienok +fotopostup
- Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu +video
- Korutánske Käsnudel - taštičky so zemiakovo-tvarohovou plnkou
- Kakaová roláda z bielkov +fotopostup
- Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom +fotopostup
- Karamelový cheesecake s karamelovými sušienkami
- Halušky s tvarohom z roku 1989 +video
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! +video
- Gömbe - slané turecké múčne jedlo +video
- Kuracie prsné plátky so syrovou omáčkou +fotopostup
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Mäso na tanieri: 12 najlepších nedeľných obedov minulého roka
- TOP rebríčky: Najlepšie decembrové recepty, to sú Vianoce v skratke. Ktoré dva koláčiky sa vám páčili najviac?
- Odnaučte sa to: Ak nechcete pokaziť jedlo, či nebodaj riskovať zdravie, toto s varechou nikdy nerobte
- Sladký upgrade: 11 nových dezertov z vianočného pečiva, ktoré už doma nikoho „netankuje“
- Nemalo by vám ujsť: 15 najsledovanejších videoreceptov uplynulého roka
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt-velmi-husty/44106...
V nádobe, ktorá sa hodí do MW rozmiešam najprv asi polovicu z litra mlieka s patimi lyžicami sušeného mlieka. Dolejem zvyšné mlieko, ešte raz premiešam a vložím do MW na tri minúty na plný výkon. V mojej MW je po takomto čase teplé, asi ako na kvások, v tvojej si odsleduj, ja som pridávala postupne po pol minúte, kým to nebolo ono. Potom vo vlažnom mlieku rozmiešam jeden plnotučný biely jogurt so živými baktériami, nalejem do pohárikov a v jogurtovači nechám fermentovať 5-6 hodín. Jogurt je hustý, na lyžici stojí vysoký kopček a veľmi chutný. Tak to ešte raz skús, nevzdaj to, odkedy máme jogurtovač, ani jeden deň sme neboli bez výborného jogurtu.
www.syridlo-predaj.sk
Zrejme si mala na mysli jgurtovú kultúru. Aj ja som ju chcela, ko nzultovala som priamo s výrobcom. Samozrejme, vyrába sa, ale je to zmes rôznych baktérií, ktorá sa podľa ich vyjadrenia nedá vyrobiť na menšie množstvo mlieka ako 100 litrov. Poslali mi vzorku, skúšala som tri razy z dvoch litrov mlieka (navážila som si primerané množstvo), ale jogurt bol riedky a hlavne vždy iný, lebo sa me zrejme nepodarilo dostať doň tie baktérie v správnom pomere.
Ako vidíš vyššie, stačí čerstvé mlieko a živý jogurt, s trochou sušeného mlieka je úspech zaručený.
varecha.pravda.sk/recepty/extra-husty-domaci-biely-jogurt...
btw....posielam Ti sukromnu spravu....