Zdravá výživa

Prístroj na výrobu sojového mlieko

zuzu3011 - fotkazuzu3011, 29. februára 2012

Ahojte Varecháči,
obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc :) Používate niekto "automat" na výrobu sojového mlieka ak áno akú máte skúsenosť? Ja som našla na nete tento  www.sojamat.sk/detail/293/sojamat---zeleny/cat/1955...


Zaráža ma totiž cena v obchode, včera som kupovala a 1L skoro 3EUR, zdá sa mi to priveľa, prístroj nie je síce najlacnejší, ale ak by mal byť dobrý myslím si, že sa oplatí investovať, páči sa mi že doma vyrobené neobsahuje konzervačné látky a tá cena sa isto "vráti"

S kefírom som si už poradila, Tybetská huba je skvelý pomocník ďakujem @hrusticka76 :)

@zareaguj


Diskusia k téme

zuzu3011
@2010 dakujem za link, tak cenovo je to velky rozdiel, len moc tej stranke nerozumiem, neviem ci by sa to dalo objednat napr odtial, kolko by vyslo postovne a ci by to "sedelo" s nasou el. zasuvkou.
2010
@tetrisss , ked nerozumies kupis to iste na Slovensku za 100 €.
Ked rozumies tak za menej ako 35 €.
kokondel
ahojte, prístroj sa volá sojamat, mám ho cca 1 rok, kupoval som ho cez net zo zvolena a...som spokojný. ak si porovnám dovtedajšie používanie instantných sójových alebo ovsených mliek a čerstvého mlieka z bôbov, vyhráva jednoznačne sojamat. dôvody: 1. pozrite si na obalocj zloženie tých jednotlivých náhrad mlieka: väčšinou je výrobok predávaný pod názvom "sójové mlieko" iba akousi napodobeninou,2. cenovo je mlieko vyrobené v sojamate lacnejšie a investícia sa vám vráti, 3. od kedy ho mám nemusím kupovať tofu, keďže "vedľajší produkt" výroby nápoja, okara, je porovnateľná s tofu...dúfam, že som vám posunul informácie, ktoré ste hľadali..ak nie, kľudne sa pýtajte. pekný deň.
zuzu3011
@kokondel , sojamat mam uz doma viac ako mesiac a som nad mieru spokojna, uz som si oblubila aj niektore sojove boby, totiz uz sa mi stalo, ze niektore druhy sojamat pomlel tazko a ostala len zafarbena voda, ale musim povedat, ze ked si rano spravim liter, tak ho vacsinou este take teple vypijem :)) je to skvela vec :) okara je tier velmi fajn, pridavam do jogurtu, alebo tiez len tak vyjedam :)
vegetariankajana
objavila som az teraz tuto debatu, ja mam sojamat uz asi 5 rokov a som s nim velmi spokojna. Uz som aj zabudla kolko stal a internetovy obchod medzitym myslim aj zanikoll, ale stroj funguje a "mliecko" je skvele. Myslim, ze vsetky stroje robia na podobnom principe...
zvedavamt
myslite ,ze by bolo mozne robit v nom mlieko aj z inych potravin / mandle, mak .../ ?