Varenie

Potrebujem radu - lístkové cesto

poulicnamacka - bez fotkypoulicnamacka, 12. apríla 2012

Ahoj , potrebovala by som radu.. skúšala som robiť štrúdlu s lítkového cesta , skúšala som už veľa receptov.
Keď som na vrchu do koláča urobila vpichy ,cesto sa mi nelístkoval, keď som ich spravila tak sa mi vnútri urobila obrovská vyduchová bublina už to vyzeralo lepšie ,ale aj tak sa nelístkovalo tak ako keď máte kúpené lístkové cesto.. nemáte s týmto nejaké skúsenosti?
díki:)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ahoj a vítaj tu, @poulicnamacka , ale načo si robila na povrchu tie vpichy? Ja nič nepichám, len natieram povrch žĺtkom. A ešte - ak kúpiš hotové cesto, tak ho rozvaľkaj ( či už mrazené alebo chladené), tak, ako je, v tej hrúbke, neroztváraj ho, tým sa ti zmenší hrúbka aj tie vrstvy, ináč neviem, prečo sa ti to urobilo, možno ti niekto tu viac pomôže. Alebo záleží aj od čerstvosti, a aj od výrobcu. Mne sa stalo, že sa mi cesto po rozmrazení lepilo, bolo mazľavé, zle sa s ním pracovalo, radšej mám chladené.
3sandra3
@viera1 pridala si recept, kde je vlastne už lístkové cesto hotové, nie je tam návod na jeho prípravu.
viera1
@3sandra3 ,ja som to pochopila tak,že ona ,á problém s úpravou hotového cesta,nie s výrobou cesta.
viera1
Píše to tam,ide o kúpené lístkové cesto.
evanaaa
ja so to tiež tak pochopila, ale ona má na mysli asi cesto doma robené, lebo vraj sa jej nelístkuje ako to kupované. Takže tiež som to poriadne nedočítala.
evanaaa
@rennatte , práve toto cesto od @cistinka som mala teraz na mysli,len som nevedela , pod akým názvom tu bolo, ty si to spravila aj za mňa.
@poulicnamacka , mala by si napísať, ako si ho robila, potom by sa lepšie radilo, kde si asi urobila chybu.
gabuci
Ja mam rada kolace z listkoveho cesta,ale nikdy nie je ako ma byt.Bud je suchy a popraskany na vrchu,alebo nedopeceny,alebo zospodu zhoreny.Mam novu trubu na pecenie,predtym som mala elektricku a teraz sme kupili plynovu.Neviem ako sa v nej pecie.Dnes som piekla tiez,v recepte pisu 30 min.pri 170 st.Prvych 10 min.sa nic nedialo tak som trochu pridala a zhorel spodok.Uz sa na seba hnevam,viem,ze nepisem na danu temu,ale chcela som sa postazovat :-)Majte sa
teodora
Dôležité je dávať pozor pri potieraní žĺtkom. Ja robievam napr.trubičky tzv krémrole.Dávam pozor,aby som nepotrela celé cesto.Okraj treba nechať čistý. Lebo keď ponatierate aj plechovú rúrku,pripečie sa to a nechce sa potom listovať. Vždy sa lístkové cesto pečie pri vysokej teplote.