Rodina a deti

Posilnenie imunity

ailuj82 - fotkaailuj82, 31. októbra 2011

Prosím o radu ako posilniť imunitu u detí /3r. a 6r./. Malý sú týždeň v
škôlke, a ďalší týždeň doma na antibiotikách. Už som z toho zúfalá.
Užívajú od doktorky IMUNOR, ale nevidím žiadne výsledky.
Čítala som o trstinovej melase. Máte s ňou nejaké skúsenosti?
Alebo iné prípravky na posilnenie imunity - či z lekárne alebo prírodný
*babičkyn* recept.
Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Echinacea, betaglukan, žiadne sladkosti,žiadne ATB, ak nejde o vážnu dg., doktorky si zjednodušujú život, športovanie, zelenina. Toto zabralo mne, tiež som bola viac chorá ako zdravá. Teraz ak ma nelapne niečo zákerné, som v poho s jednou nádchou ročne.
ailuj82
Echinaceu /kvapky/som kúpila ale aj vyhodila celé balenie. Nedoporučila mi to doktorka :(
Sladkosti moje deti veľmi nejedia- 1 cukrík raz za týždeň, keksy skoro vôbec a z koláčov majú najradšej vianočku :)
Ovocie a zeleninu jedia denne.
A pravdaže, keď sú chorí oni, tak aj ja... :(
ursula4
mojím vnúčatám pomáha tento čajík:pripraviť za šálku lipového čaju,osladiť medom ,pridať šťavu z jedného citróna a piť večer .Čaj sa pije 3 týždne,potom je týždeň pauza a tak stále dokola.Dúfam že pomôže.
sovka62
Ja som si imunitu zvýšila Betagukanom od firmy Nature (iná forma betaglukanu ako od ostatných firiem) v kombinácii s prípravkom probiofix. Mám to overené lekárskym testom.
andrea3
Naše deti boli tiez stále choré, staršia brala pol roka ribomunyl- teraz by mal mat este pol roka ucinok, zatial môzem povedat, že zrejme zabral, ale musim dodať, že od januara berú probiotika dophilus children a ked chodia do skolky a teraz starsia uz do skoly, tak kazdy den lyzicku rakytnikoveho sirupu. Starsia od septembra nevymeskala ani jeden den a ta mladsia (4 roky) vymeskala zo skolky 3 dni a to mala len nadchu.Samozrejme vela ovocia, zeleniny, cerstvy vzduch a malo sladkosti :)
vini55
Som starý chren, žil som na dedine, chytal som muchy a jedol ich, chleb keď mi padol na zem som samozrejme zdvihol /pobil som sa oň s naším psom!/, ruky som si umýval, ale nie pernamentne, býval som špinavý horšie ako môj Muši /obrázoik/ ale žiadne choroby, žiadne alergie a aj moje svište som držal v tomto štýle a sú všetci zdraví, skús im dovoliť žiť v prostredí a neboj sa špiny, niekedy je to ozaj najzdravšie prostredie. ČO TA NEZABIJE TO ŤA POSILNÍ !!!
hviezdickaz
Urcite vyskusaj probiotika pre deti do 5 rokov - infants dophilus,a pre deti od 5-15 rokov children dophilus. Su naozaj kvalitne,mojmu skolkarovi velmi pomohli. :-)
hubata
súhlasím s @vini55 - vaše deti vo veku 3 a 6 rokov sú samá chemikália, jedia chemikálie, liečia sa chemikáliami a berú čím ďalej silnejšie a silnejšie antibiotiká. Preto musia byťuž tak rezistentné že im nič nezaberá, skončia na kapačkách v nemocnici.
Mne sa zdá hrozné že už v októbri čo je prvý mesiac po septembri keď sme sa mohli kúpať v domácom hrozne, jablkách, slivkách, hruškách, paradajkách, mrkve, kapuste t.j. keď vrcholil zber domáceho ovocia a zeleniny tu píšeš že ich prikrmuješ IMUNOROM (ani to nepoznám).
Asi by som ich teraz liečila každé ráno mastným chlebom a slovenskou cibuľou, na desiatu nastrúhala červivé jablká, na obed chrenovú omáčku s hovädzím mäsom, na olovrant mastný chlieb s topinamburami a na večeru mangold s kopou cesnaku. Žiadne sladkosti, džúsy, len čistú vodu.
Nákupom v OC by som sa zďaleka vyhýbala, raz za 2 týždne by som si zašla doplniť zásoby zemiakov, cvikly, mrkvy, zeleru, kalerábu, dúl, kapusty, zajačieho, slepačieho mäsa a kozieho mlieka k ľuďom na dedinu do ich vlastnej pivnice. S deťmi by sme chodili k nim nakupovať od skorej jari do neskorej jesene, aby vedeli že majú v nás stálych zákazníkov, radi si privyrobia. Okrem toho s deťmi namiesto na hamburger a pizzu by sme za každého počasia (aj keď prší) chodili do prírody, pričom by sme si nazbierali šípky, žihľavu, bazu, chren, šťavel, hríby po lesoch, vinohradoch a lúkach.
ailuj82
Milá @hubata - bývame na dedine, ovocie a zeleninu pestujeme, zveri chováme, vajíčka máme len domáce, deti chodia každý deň do prírody, sú v kontakte so psom, rýpu sa v zemi.
Sladký čaj pijú len v škôlke, lebo tam je voda drahá, inak pijú len čistú vodu z vodovodu. Hamburger v živote nejedli a pizzu len moju domácu na ktorej podľa mňa nieje nič zlé.
A Imunor je prírodný produkt na posilnenie imunity.
Čaje majú najradšej z vlastnoručne nazbieraných šípok, bazy, hlohu, lipy...
Tak nechápem tvoj komentár..... :(
Keď nás nepoznáš, neodcudzuj...
hubata
@ailuj82 - neodsudzujem, ale potom by som chcela vidieť napríklad dnes ich jedálny lístok, ale pravdivý: nie že na obed bol špenát, ale koľko lyžičiek toho špenátu aj v skutočnosti zjedli. Ak jedli jablko, či len zahryzli a odhodili alebo to jablko aj skutočne zjedli.
A z čoho im v škôlke varia ten čaj keď ho nevaria z drahej vody?
Čo je to prírodný produkt v tabletkách - predsa len chemikália nie? Umelé vitamíny, minerály, stopové prvky umelo vytvorené z chemikálií v labáku alebo boli hádam laborantky nazbierať po lúkach rastlinky, pomixovali, ušuľkali tabletky?
ailuj82
Tak na raňajky mali chlieb so syrečkom a paprikou, na desiatu jogurt s rožkom, na obed zeleninovú polievku s pohánkou /za 2 veľké naberačky a aj ju zjedli/, na obed kuracie prsia s hráškom a ryžou k tomu domácu čalamádu, olovrant každý 2 mandarínky a na večeru chlieb so šunkou.
V škôlke im nedávajú čistú vodu, lebo to vraj deti nechcú piť.
A imunor je extrakt z bravčovej krvi alebo také niečo.
@hubata -A ty sa nikdy neliečiš liekmi?
marianne69
Ked mala moja dcera 5 rokov, byvala taka chora,ze sme si s nou uz nevedeli rady.Kazdy mesiac bola na antibiotikach.Pripisovali sme to tomu,ze sa narodila s velmi nizkou porodnou vahou a imunitny system nebol este asi dostatocne vyvinuty.Ked uz brala piate v poradi za 6 mesiacov,tak som povedala dost.Hodila som ich do kosa,nasadila vela ovocia,zeleniny,raz za cas aj vit C zo zinkom,vyhodila sladkosti a zacala som ju bravat na tury a prechadzky primerane jej veku,prestahovala sa a cuduj sa svete,chodili sme len na detske prehliadky a pani doktorka nas pochvalila ako sa dobre drzime.Sem tam sme mali este nejake soplacky,ale to sa uz nedalo porovnat.Prave antibiotikami sme jej sustavne nicili imunitny system. Ale kazda mama chce tomu svojmu dietatu to najlepsie,a postupne zisti co prospieva.
marianne69
....a okrem toho antibiotika vazne poskodzuju crevnu mikrofloru v crevach,co som vtedy nevedela,oslabuju imunitu a vtedy je naozaj dolezite jest k nim probiotika na obnovenie flory v brusku.
michsamant
a este tu dnes sandratamer spomenula niekde pod receptom hlivu na imunitu a aj kysla kapusta je dobra vec :) drzim palce, aby ste nieco vhodne nasli a bolo lepsie!
hubata
@ailuj82 tak si rozoberme bez urážky dnešnú stravu tvojich detí:
1. raňajky - paprika vaša domáca čo narástla v Skýcove? Neverím, lebo my na Záhorí sme nižšie položení, ale paprika bez fólie nedozreje.
2. Jogurt domáci alebo z obchodu? Ak domáci tak musíte mať doma kozu alebo kravu, ak nemáte najedli sa chemikálií lebo kupované jogurty mlieko ani nevidia,
3. na obed domácu čalamádu - teda zavarená, nie čerstvá zelenina z pivnice (prečo nie kapustový, mrkvový, cviklový šalát?)
4. olovrant: 2 mandarínky ktoré sú nastriekané sajrajtom aby dozreli až na SK (prečo nie z pivnice jablká?)
5. večera: šunka - ak kupovaná, t.j. plná éčiek, rýchlosoli, bez obsahu mäsa (prečo nie paštéta z domáceho zajaca, pečienky, atď.)
Kde vidíš tu potraviny z vašej záhrady ak nerátam tú zavarenú čalamádu?
Takto si to píš každý deň a uvidíš čo za deň zjedia tie chúdence chemikálií namiesto toho aby si zbehla do pivnice pre zásoby a k susedom pre kozie mlieko ak vy už nemáte možnosť chovať.

Môj jedálny lístok pre deti ktoré majú narušenú imunitu som ti napísala vyššie - samé domáce potraviny, teraz v októbri dostupné a ktoré by ste mali mať zadarmo doma ak máte záhradu: cibuľa, mrkva, chren, topinambury, cesnak.
Nevidíš v tom rozdiel?
Ja teda áno a o tom som tu písala že každý deň pojedia tie deti kopec chemikálií, z čoho majú mať potom v poriadku imunitu?

Nie, nebola som chorá okrem pôrodov a mám 57 rokov. Celý život som mala záhradu a čo som o ňu prišla tak chodím nakupovať tak ako som ti vyššie napísala - teda k najchudobnejšej babke čo má taký malý dôchodok že nemá ani na postreky do záhrady. U nej si nakúpim do igelitky na týždeň zo všetkého čo má v lete na záhrade a v zime v pivnici.
hubata
To sme si rozobrali len zeleninu a ovocie. Okrem toho jedli kupovaný chlieb, pečivo. Treba im upiecť aj kysnuté koláče zo živých kvasníc (nie sušených) lebo obsahujú B vitamín ktorý ty poznáš pod priemyselným názvom B komplex a dávaš im ho pri antibiotikách. Z kvasníc sa dajú robiť aj vynikajúce pomazánky, nájdeš ich tu na vareche. Mám na mysli živé kvasnice, nie sušené, chemicky upravované vo vrecúšku.
julica
@ailuj82 , hubata vie vsetko, jej teoria je aplikovatelna na vsetky pripady. Ja som bola ako dieta stale chora, dost dlho trvalo, kym rodicia pochopili, ze celorocna nadcha nie je z nedostatku vitaminov a vrstiev oblecenia. (byvala som na dedine, hrabala sa v zemi, hrala so zvieratami, pila mlieko od susedov, dokonca aj kozie...) Moji surodenci su bez alergii, ja, zial, nie. Asi ako desatrocnej mi alergologicka nasadila ribomunyl a zabralo to. Co vsak poznam z rozpravania mamiciek okolo, prvy rok v skolke kazde dieta bolo viac doma ako tam, este sa mu vytvara imunita a v skolke sa stretava s cudzimi bakteriami. Drzim palce a nezufaj.
jozefj
hubata ma veľké skúsenosti, ale julica tak to je naj naj.Má prehľad o všetkom.
pachola
odporučím čo najmenej chémie v strave , žiadne limonády,tropické ovocie,iba dopestované v našom zemepisnom pásme , a spomínaná kyslá kapusta,šípky vo forme lekváru, čaju kým netreba nedovoliť deťom predpisovať antibiotiká , telo sa s nimi nevie vysporiadať, trpí žalúdok a tým vznikajú ďalšie možno aj väčšie problémy... a ešte tu bolo spomínané spolužitie s prírodou, nie hneď všetko umývať,čistiť
ailuj82
Ďakujem veľmi za rady, najmä @hubata , ktorá ma vôbec neinšpirovala, ale nevadí. Niečo z vašich rád si určite vyberiem.
P.S.: @hubata - tá paprika bola pravá skýcovecká a nešlo tu o rozoberanie jedálnička ale o radu. Ty si to nepochopila... :(
2010
@pachola , neviem ci mam vyskocit z balkona alebo sa smiat. Nad tym tropickym ovocim. Moj starsi syn mal take strasne alergie ked bol maly na Slovensku ze ho fotili do lekarskych knih.Aby isiel za mnou do Afriky museli sme podpisat reverz.Pred tym som sa ale pytal stareho Kanadskeho lekara misionara co a ako.Ten sa len zasmial ukazal dookola na krasne orchideje ...pozri tie najkrajsie kvety rastu tu ...Moj starsi syn ma vyse 30 rokov a nikdy od vtedy nemal ziadnu alergiu.Takze s tym tropickym ovocim je to riadna haluz co tu pises.


alena45
2010, mal by si sa ospravedlniť Pachole, píše žiadne tropické ovocie.
2010
@alena45 , moj syn po odchode zo Slovenska zil len na tropickom ovoci...lebo ine tam nebolo.Na Slovensku ho tak zurivo liecili z alergii liekami,( lebo to jedine vedia naordinovat hromadu liekov) ze az dostal z toho Stevens - Johnson Syndrome.
Na jednu vec sa velmi zabuda ze casto treba zmenit aj miesto, klimu , ovzdusie nie len stravu.
alena45
2010, okrem iného píše, že sa má jesť ovocie, ktoré u nás normálne dozreje, teda tropické ovocie v trópoch a naše malvice, kôstkoviny a pod. tu. Je to známa pravda. Ja sama mám alergie na cudzie ovocie a zeleninu práve kvôlii tým chemikáliám, ktorými to ovocie ošetrujú, aby vydržalo cestu a pobyt v skladoch.
evanaaa
Tak ja poviem len toľko - každý človek, či dieťa má iný imun. systém a každý znesie niečo iné, nezáleží, či je to ovocie naše alebo zahraničné. Tam je omnoho viac iných faktorov, ktoré nepoznáme ani my, niekomu vadí to, čo inému prospieva. Treba vyskúšať, niekomu nestačí len to ovocie, potrebuje popritom aj luieky, ale čo sa týka antibiotík, tak súhlasí - tie len v krajnom prípade, keď už nič nepomáha. Na nachladnutie , pri baktériovom ochorení vôbec, len pri vírusovom by sa mali brať. Aby nenarobili viac š k o d y ako ú ž i t k u.
michsamant
Musim povedat, ze moje deti sa teraz na Slovensku poriadne najedli jablk, takych dobrych domacich, velkych stavnatych, mala chodila kazdy vecer do spajzky babicke a nosila jablcko, aby sme jej nakrajali, taka bola podarena. V Indii mame mizerne jablka na trhu takze tiez uprednostnim to domace indicke, v case sezony manga, prave mango, ktore sa povazuje tusim za silny alergen, ale deti su nastastie bez takychto veci a papaju aj stiplave jedla, ktore sa na Slovensku detom neodporucaju..... sice stiplave, ale cerstve, z cersvej dobrej zeleninky, vela strukovin. Ale poznam aj deticky, ktore maju dobru stravu, ani to rodicia neprehanaju s tym, ze toho sa nechytaj lebo nieco chytis a aj tak casto ochoreju. Neni treba tie mamicky kritizovat podla mna, ved sa mnohe snazia ako vedia a ailuj chcela radu, nechapem naco bolo dobre, ju tu zvozit jak male decko...
janger
@evanaaa , prave naopak, pri virusivych ochoreniach sa antibioika nepodavaju. Davaju sa pri bakterialnych chorobach :-). Tu v Holandsku su lekari velmi zdrzanlivi pri podavani antibiotik, vsimla som si, ze na Slovensku ich predpisuju omnoho lahsie... A potom, ked uz je ozaj zle, tak nic nezabera.... Ale ludia su normalne urazeni, ked idu od lekara a nic nedostali. Tu je to uplne bezne, ze ide clovek domov naprazdno :-)...Nemyslim tym nejake vazne stavy, lekarska starostlivost je tu inac velmi dobra....
@ailuj82 , neboj sa, ved z toho tvoje deticky vyrastu. Aj tym, ze prekonaju infekcie sa im imunitny system posilni.
michsamant
Musim sa inak zastat na Myjave...mensia dcerka nam ochorela hned ako sme teraz boli na Slovensku a sli sme pani doktorke, ktora nam antibiotika nesla ani davat, ale my sme si ich naopak pytali, pretoze inak by sme asi dlhsie marodili a malicko by sme pochodili. Takze antibiotika si myslim uz ani na Slovensku az tak rychlo nepredpisuju, prave naopak snazia sa liecit bez nich...aspon mne sa tak zda.
ailuj82
ja tiež deti najskor liečim prírodnými sirupami a homeopatikami, ale keď vidím, že sa ich stav nezlepšuje idem k dr. a to už viem, že im dá antb.
A najnovšie im zoberie kvapku krvi z prsta a vyšetrí či nemajú zápal /CRP/.
Malý ani nemá antib., dostal nejaký antivirotikový sirup a vraj aj podporuje imunitu. Tak uvidíme :)
2010
@alena45 , ano v tej -chemickej ochrane- tropickeho ovocia mas uplnu pravdu, ale potom mi vysvetli ako vydrzia retazcom jablka na sklade 2 roky ? Viem ze daktore postrekuju zemiaky aby im neklicili a druhe zase ozaruju koreniny aby im neplesniveli ....
alena45
to všetko viem, preto kupujem jablká domáce a zamrazujem a konzervujem a suším všetku svoju zeleninu a ovocie. Navyše u nás existuje aj samozber jabĺk, na jar jahôd, takže aj nezáhradkári majú možnosť si urobiť zásoby z doma pestovaného ovocia.
Ale aj ja si kupujem aj iné ovocie, dobre poumývam pod teplou vodou a teším sa, keď nemám žiadnu alergickú reakciu. Stále platí - všetko s mierou.
bejulienka
ailuj82, pridám sa aj ja k diskusii. ZArazila ma trošku reakcia hubatej. Bola naozaj veľmi ostrá, aj keď možno zámer bol poradiť. Ale práve keby sme všetko mali mať len z domáceho a až tak stroho sa strániť napr. šunky či jogurtu z obchodu, veď by sme museli byť všetci farmári a mať prípadne pani domácu, ktorá by /keďže by sme boli zamestnané/ tieto produkty pripravovala. A potom raz by sme si dali niečo "nedomáce" a hop, už sme chorí. Musíme náš imunitný systém, bohužiaľ, podporovať aj nie domácimi produktami. Pretože pred 57r. rokmi bolo prostredie nie natoľko znečistené ako teraz, nepotrebovali sme toľko vitamínov, antioxidantov. Samozrejme, že aj ja som za zeleninku, ovocie. Ale veď @ailuj82 má ešte výhodu, že býva v dome a môže sa dopracovať k svojím vlastným produktom. Ale čo potom takí, čo bývajú v panelákoch, @hubata ?! /rečnícka otázka, nepotrebujem odpoveď..robím 15r. so zdravím a prostriedkami, ktoré zdraviu napomáhajú, myslím si, že mám celkom pekný prehľad, i keď rada sa dozviem aj niečo nové. Ale jemnou formou, nie nejakými konfrontáciami/. Aj my v prípade náznaku ochorenia, prechladnutia,sme užívali prírodné sirupy, homeopatiká. Až keď to bolo vážne a stav sa nelepšil, išli sme k dr., ale nie je dobrá dr., ak hneď nasadí antibiotiká. To už vie aj malé dieťa v škôlke. Deti mám choré možno 1x do roka, takže v tomto smere som rada /kojila som obe 1,5r., čo si myslím, že je tiež dôležité/, ale momentálne už nejaký čas užívame , aj ako prevenciu, 100% šťavu z Goji, ktorá neobsahuje konzervanty, cukry, plody sa zbierajú v Himalájách-kustovnica čínska sa to ináč volá, ktorú zhodou okolností aj viem dodať. Akurát v sobotu mi volala jedna pani z V. Krtíša, že už 1 fľašu vypili, chlapec bol každé dva týždne chorý a teraz mu zistili zápal v krvi a zase mu chceli nasadiť antib. Tak že sa dopočula o tejto šťave /pretože sušená forma zaberá min./a začali ju užívať. Bez liekov. Už ich berú príliš dlho a veľa a ako tu niekto spomenul, potom je organizmus taký špinavý a prechemizovaný, že už nezaberie nič. Za 2 týždne užívania len Goji mal zápal z hodnoty 11 stiahnutý na 7 /norma je asi 4, ak sa nemýlim. Tak chceli ešte ďalšiu fľašu objednať. Goji je na všetko, takže nielen pomôžem imunite, ale aj celému organizmu. @hubata má pravdu, že všetko prírodné aj v lekárňach obsahuje syntetiku, chem. postupy, ktoré zaručujú, že produkt nie je 100% prírodný. Držím palce
cathyc
Môj syn býval tiež sústavne doma kvôli chorobám. Dva týždne doma a dva týždne škola, stále dookola. Najskôr mi lekárka tvrdila, že to po 6-rokoch prejde, ale neprešlo. Nakoniec som začala uvažovať. Každý rok lekárka predpisuje všetkým deťom bez odberu krvi a riadneho vyšetrenia tie isté antibiotiká. Rozhodla som sa syna liečiť prirodzeným tréningom imunity. Pokiaľ mal teplotu menej ako 38 st.C znižovala som ju len šťavou z grepu a citróna. Táto šťava znížila teplotu na prijateľných 37 st C za pol hodinu. Teplotu si telo zvýši preto, aby zničilo choroboplodné zárodky. Ak mu v tom budeme brániť otvárame chorobe aj zavreté komnaty. Vyššiu teplotu som znižovala zábalmi. Na vykašliavanie robím domáci sirup. Najskôr si z trstinového cukru, alebo medu spravím karamel, ešte pred dokončením k nemu pridám na drobno nakrájanú cibuľu. Po opražení pridám vodu a citronovú šťavu, fenikel , badián a nechám variť pokiaľ sirup nezačne mať príjemnú sirupoidnú konzistenciu. Po odtavení z plameňa pridám medzi dlaňami pomrvenú majoránku. Precedím do tmavej fľaštičky napríklad pozostatok z panenských olejov a uchovávam v chladničke. Užívať minimálne 3x za deň PL sirupu. Prípadne podľa intenzity kašľa. Zaberá neuveriteľne rýchlo. Počas a nie len počas choroby, treba zvýšiť deťom prísun prirodzených vitamínov zo zeleniny a ovocia. Výborné sú aj bylinkové čaje. Ak si z ich pitia spravíte rituál deti ich začnú milovať. Výsledok takejto liečby bol taký, že na druhý rok už choroba prišla len na jeseň a skončila za 1 deň. Takto sa to opakuje už niekoľko rokov. Môj názor, ktorý samozrejme nechcem nikomu vnucovať je ten, že aký už len môže mať záujem na zdravej populácii farmaceutická spoločnosť založená za účelom dosahovania zisku. Ak by boli všetci zdraví , nebolo by ani farmaceutických spoločností. Takže ja a ani moja rodina už nie sme ich sponzormi niekoľko rokov.
mramar
až som prekvapená, aká sa tu rozpútala diskusia, najlepšie to však napísala @cathyc. Ak to nie je nevyhnutné, určite by deti nemali brať toľko antibiotík, pretože je z toho potom začarovaný kruh. Antibiotiká znižujú imunitu a znížená imunita prispieva k vzniku chorôb. Detskí lekári by už vraj mali povinne na ambulancii robiť testy CRP (zápalové testy), ktoré ihneď zistia, či ide o vírusovú alebo bakteriálnu infekciu. Pretože pri vírusovej infekcii sú antibiotiká zbytočné. Ja už síce malé deti nemám, ale keď som ich dávala pred dvadsiatimi rokmi do škôlky, tiež boli každú chvíľku choré. Musela som to riešiť tak, že som dcéru vodila k staršej pani - a čuduj sa svete, dcérka viac chorá nebola. @ailuj82 neboj sa, myslím, že detičky z toho vyrastú.
ailuj82
@cathyc - presne takúto radu som potrebovala :) Vďaka za recept na sirup, určite sa zíde.
sjuz
A čo takto neočkovať??? A samozrejme strava, nápoje, pohyb na čerstvom vzduchu, prírodna medicína, homeopatiká...Všetko je na nete...
 www.rizikaockovania.sk

a iné.

ebbi
Ahoj,
mam tak isto stare deti:-) Atb a ribomunyl si treba vzdy velmi rozmysliet, ci davat....my mame negativne skusenosti s preparatmi tohto druhu na imunitu...imunor, ribomunyl. Nemyslim to v zlom ale je divne, ze v dnesnej dobe to lekari cpu do vsetkych deti co poznam. Ja by som to uz nedala..
julica
"milujem" protiočkovaciu demagógiua, nech žije scientológia :(
ailuj82
Som za povinné očkovania, ale proti chrípke a pod. sa pichať nedáme :)
vivien3342
beta glukán obnovuje účinnosť prirodzeného imunitného systému, nepoznam nič lepsie na obnovenie imunity ako drimmune s obsahom betaglukánu.
ruzova
suhlasim, my pouzivame mikronizovany beta glukan,
ranusik
mojej malej dávam rakytnikovy sirup od vulm a zaberá!!!
lucia752
Dobrý deň, počuli ste už o graviole?

ak nie, rada by som vám ju predstavila, skúste si napr najskor prečítať článok:

slnieckova.sk

poznám veeeľa ľudí, ktorým fakt pomohla a boli to dosť závažné problémy. Od nádorov až po obyčajnú chrípku.

Treba však dávať pozor kde a akú kupujete. Obsah jednej tablety musí byť aspoň 900mg, inak by ste museli denne jesť strašne veľa tabliet.

ak máte niekto problémy, rada sa podelím o skúsenosti.

píšte a pýtajte sa na email. adrese:

hulmanova.l@gmail.com
kikakika
Nečítala som celú diskusiu, takže sa ospravedlňujem, ak tu už je niečo podobné. Ja si imunitu posilňujte prírodnými doplnkami, snažím sa čo najviac vyhnúť tomu, aby som do seba musela pchať antibiotiká. Robia mi zle na žalúdok. Takže si už nejakú dobu kupujem probiotiká Biopron. Naposledy, keď som antibiotiká mala, mi je poradila doktorka, že by mi vďaka nim nemuselo byť tak zle ako vždy a mala pravdu. Hlavne som bola prekvapené, že mi zmizli zažívacie problémy, ktoré som dosť často mala a imunita je taky oveľa lepšie. Často som mala nafúknuté brucho a vďaka probiotikám je zase pekne rovné :)
olga333
mne celkom pomohol skorocelový sirup vulm, už v prvých náznakoch
mika123
my davame od narodenia malemu na imunitu kvapky biolac baby. su dobre aj pri hnackach ci zacpkach , lebo dcerka ked bola malicka vela plakavala a mavala hnacky. tak sme preventivne nasadili tieto kvapky a sme velmi spokojny..
somnina
biolac baby davam malej aj ja uz od 2. mesiaca:) preventivne lebo syn byval casto chory aj teraz sa mi vratil zo skolky nejaky chorlavy..
secretadmirer
@Ailuj82

ahoj, vidim, ze je to starsi prispevok, ale tak mozno to pomoze niekomu inemu..podla mna je svinstvo davat dietatu hned ATB.skusala by som skor take prirodnejsie liecby alebo aspon take zvyky. v tomto clanku som si precitala zopar rad www.vyzivovo.sk/oslabena-imunita/ samozrejme male deti nepiju a nefajcia :D jedine tak mliecko haha..ale aspon sa da tymito zvyklostami predist trapeniu
maciatkokiki
Ja dávam deťom kvapky s vitamínom D, je dôležitý pre správnu funkciu imunitného systému a v zime alebo keď je zlé počasie keď ho nemajú ako prirodzene získať zo slniečka.

janitka
Máte s tým vitamínom D dobrú skúsenosť? počula som že sám o sebe tak dobrý nie je ale je dobré ho kombinovať s ďalšími vitamínmi. Rada by som začala niečo užívať, niečo čo môžeme dať aj deťom a manželovi nech sme na jeseň zdraví.
slamna84
@janitka (7.9.2021 08:42)

Vitamín D je skvelý na imunitu aj na kosti a kĺby. Dobré je ho kombinovať aj s ostatnými vitamínmi. Vitamíny = zdravý človek. Dobré je brať aj nejaké bylinky, ako echinacea a ženšen, alebo čaj, obľúbený mám zo zázvoru s citrónom. Pravidelne doma berieme pre istotu (hlavne v chladnejších mesiacoch) doplnok stravy Novirus, ktorý má hŕbu látok na posilnenie imunity. Budem rada, keď sa podelíte taky so mnou o tipy.

Silvia