Varenie

PORAĎTE RECEPT NA BÁBOVKU S HEROU

vlasatka - fotkavlasatka, 11. mája 2014

Chcem Vás poprosiť, poraďte recept na bábovku, do ktorej ide namiesto oleja tuk (Hera, Palmarin alebo neviemaký). Viem, že ich je veľa, ale nie všetky sa vydaria a nechcem, aby som ju musela vyhodiť. Ak máte ozaj niektorú vyskúšanú a je ako páperie, sem s ňou prosím.

@zareaguj


Diskusia k téme

danenka
5 vajec, 20 dkg práškového cukru, 35 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 dcl rumu, 1 až 1,5 dcl mlieka, 1 kopcom lyžica kakaa, 10 dkg horkej čokolády alebo čokolády na varenie, 1/2 Hera a 1 dcl oleja.
Cukor, žĺtky a Heru vyšlaháme mixérom, potom už varechou alebo stierkou vmiešame múku s kypriacim práškom a podľa potreby pridáme mlieko, potom pridáme rum, kakao a posekanú horkú čokoládu nie moc nadrobno. Nakoniec zamiešame opatrne vyšľahané bielky (do bielkov štipku soli pred šľahaním).
Formu vymažem rozpustenou Herou a vysypem jemnou strúhankou.
Pečiem v elektrickej rúre na 170 stupňov cca 1 hodinu a 20 minút.
danenka
Ešte som zabudla keď mixérom šľahám Heru, cukor a žĺtky tak aj ten olej zašľahám nakoniec.
sovka62
Ja som včera piekla túto, je naozaj výnimočná, tie tri kúsky, čo z nej ostali, voňajú po celej izbe (ale už budú len chvíľu, neodolám). Použila som síce maslo, tak ako je v recepte, ale myslím si, že sa nič nestane, ako ho nahradíš Herou. Nepoužila by som Heru s maslovou príchuťou, manžel to nedávno priniesol domov, vraj novinka. Pripadala mi hnusná, mala akúsi divnú umelú vôňu.
 varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-mandlova-babovka/425...
vlasatka
Pozerám, že v tej mandľovej bábovke je použitá hladká múka. Nerada ju používam do piškotoveho cesta, pretože sa bojím, že cesto z nej je take tuhé. Vydarila sa aj s ňou?
rennatte
@sovka62 ,doporucena babovka vyzera exluzivne, je fajn ze aj cez diskusiu zaujeme recept, hned si ho ukladam