Rôzne

Poradte ako ochutiť sójový granulát.

jokin - fotkajokin, 29. augusta 2012

Dosť varešiek a varecháčov ma v minulosti kritizovalo za to, že
používam dosť bujónov pri varení. Ja osobne ale nepoznám inú
možnosť ako ochutiť sójové mäso a dodať mu mäsovú chuť. Inak
tento vývar aj tak vždy po uvarení mäsa vylievam a mäso ešte
vyžmýkam. Ak viete tak mi prosím poraďte.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Umelinu môžeš ochutiť len umelinou: sójovou omáčkou, vegetou, nanajvýš cesnakom a bylinkami. Nebudeš predsa robiť si vývar z mäsa aby si ochutil papier.
No ale mám aj radostnú správu pre teba: na jednej návšteve som jedla pirôžky kde plnkou bol pomletý granulát spolu s údeným mäsom. Takže ako kamoška uvarila údené mäso, namočila do toho vývaru aj sójový granulát, pomlela s údeným, pridala vajíčko, č.ml.korenie a touto plnkou plnila pirôžky. Po prvý krát mi teda chutil sójový granulát.
sovka62
Nedaj sa vyviesť z rovnováhy a var ako vám chutí. Mohol by si to mäso variť vo vode ochutenej sójovou omáčkou, zázvorom, kurkumou a rôznymi inými koreninami, ale načo? Ak vám to chutí s bujónom, tak proti gustu žiaden dišputát.
klaura
tiež nemám nič proti bujónu ... pravidelne používam, ale len zeleninový ... vegetu som už úplne vylúčila ...
2010
@jokin , sojove vyrobky je vymysel azijcov a ochucuj ako oni a keby glutamant bol taky skodlivy tak je tam miliardy mrtvych , zaujmave ze tu nikdo nespomina 100 x horsiu surovinu cukor ( mozno za par rokov )...
 macrobiotics.co.uk/sugar.htm...
jokin
Ďakujem za rady a ospravedlňujem sa za dvojité zverejnenie neviem ako som to tam dal 2x.
celeblith
ak sa chces vyhnut bujonovaniu sojovy granulat, kocky, rezance staci namocit iba do horucej vody a ak to potom nalozis do nejakej marinady, od masa to velmi nerozoznat :)
julica
Ja si v miske rozmiesam trosku horcice, nasekam chili, cesnak, nameliem cierne korenie, sol, rozmiesam na kasicku a zalejem horucou vodou. Do toho vsypem kocky, premiesam, zakryjem a necham pucat. Da sa variovat podla toho, co je v chladnicke.
lacquer
Neviem prečo hubata tvrdí, že sójová omáčka je umelina???? Ide predsa o prírodný fermentovaný výrobok. Treba ale nakupovať kvalitu.
lucylee
Tak, tak, treba ist do predajne zdravej vyzivy a tam maju naozaj kvalitne sojove omacky. Dokonca aj pre tych, co nemozu muku. Cista soja. Potom jej staci dat naozaj len kvapku do jedla. Tie z obchodu nekupujem uz davno, worcester vyslovene neznasam.
2010
Blizko moje roboty je indicky vegetariansky fast food , a tam ich maju nachystane na mnozstvo variacii, ci uz v kari alebo vo spenatovej omacke, vyborne ich robia ako fasirky, ( daju napucat do ochuteneho horuceho mlieka , vyzmykaju a daju na chvilu do mixera rozmixovat na mensie kusky zmiesaju s uvarenymi zemiakmi , cibula, cesnak , ochutia a obalia v muke a vyprazia , podobne ako tento recept.
 www.yummytummyaarthi.com/2012/02/soya-chunks-cutlet-pan-fried-me...

a tato stranka ma 28 stran receptov so sojovymi kockami od rizota az po polievky .
 www.desifoodbuzz.com/page/2/?s=soya...

elisticka
davno som to robievala ako @jokin ale som skusila sojove kocky jest surove hned zo sacku miesto zemiakovych lupienkov.. mozno niekto povie brrrr ale mne to chuti:-) vyskusajte