Varenie

Pomôžte najsť recept

ela77 - bez fotkyela77, 7. mája 2011

Vyskúšala som kysnuté kvety. Vyzeralo aj chutilo to výborne, no potom som objavila ešte iný recept a myslím, že tiež bol s tvarohom, ale zase tie ružičky sa robili inakšie. Nejak sa nastrihlo cesto myslím na 4 časti, do stredu sa dala plnka a tie nastrihnuté časti sa spájali okolo seba, takže vznikla akoby stojaca šípová ruža a to sa dalo piecť. Nech robím, čo robím, neviem ten recept nájsť, ani si neviem spomenúť kto ho pridal a to som mala pocit, že som si ho uložila do KK. Už som prezrela všetko a nenašla som ani keď hľadám doradu recepty na vareche. Už mám pocit, že to možno bolo na nejakom inom fóre. Ak vám to niečo pripomína, pomôžte a dajte typ. Už som prezerala aj pod tvarohom aj inak.

@zareaguj


Diskusia k téme

ela77
@monzet vďaka za pokus o pomoc, ale tie som práve robila, tento čo hľadám je trocha iný, cesto sa inak nastrihá od kraja ku stredu, kde sa nechá iba miesto na plnku a tá sa potom akoby omotávala postupne pridávaním tých 4 nastrihnutých lupeňov zakladaním za seba, až vznikne na pohľad akoby ruža, ako sa dáva napr. na ozdoby na tortu.
hubata
Eliška - @ela77 mrkni do varechy pod názvom "tvarohový kvet" .... nie je to on?
ela77
Jarmiločka aj ančička ste zlaté, ten tvarohový kvet je môj. Ale najbližšie je rada od @eila , recept na syrovníčky, ten postup zabalenia je práve taký, lenže recept, ktorý hľadám je z kysnutého cesta a myslím, že sa narezáva kruh, takže je to potom taký oblý kvet akoby šípová ruža, len cesto je kysnuté. Tie ostatné poznám a už normálne googlim, lebo ja som tvor taký, že mi to potom stále vŕta v hlave a nedá mi to pokoja. Len ja viem, že som si ho dokonca stiahla, no ale viete, v tom množstve receptov uložených niekde v adresárooch a súboroch to nie je jednoduche, lebo človek si vždy myslí, práve tu to najdem a just je to naopak. (mala som pocit, že to bol recept tu na vareche aj s foto)
ketty3811
@ela77 aj mne sa zdá,že som tu videla niečo také čo spomínaš,ale nespomeniem si od koho.:-((
ela77
hurá!!!!!!!@mata3636 , to je ono, vďaka. Už som z tých receptov zmagorená, mala som pocit, že to bolo tvarohové, ale to je fuk, je to ozaj ono aj s tým postupom, škoda, že ho tu nemá varecha, ale asi pridať z mimibazáru sa to nesmie, to by musela dať autorka.
@hubat á ty tiež pečieš????Jarmiločka skoro si uhádla, piekla som, ale naštvaná na to že to nemôžem najsť som vytiahla z mrazáku lístkové cesto a urobila som akože falošnú štrúdlu. To rozvaľkám lístkové cesdto na obdĺžnik a do stredného pásu dám plnku a okrajové pásy narežiem na pásiky a prepletám ich cez plnku. Ale toto čo som hľadala budem robiť zajtra. Som rada, vedela som, že je na vás varecháčky spoľahnutie a že ste šikulky.
hubata
No ty si domotala aj mňa domotanú ...... ja som stále hľadala sladký tvarohový a tento je s fetou na slano....... Mrkni koľko je hodín, to mi to stále nedalo pokoj a už som ti chcela poradiť, aby si spravila len nejaký béleš .... taká hanba chachaáááá!
Ale tento s fetou je fakt pekný, môže sa robiť aj s makom alebo s tvarohom - teda aj na sladko. Idem si to niekde tiež skopírovať nech ohúrim nejakého frajera.
ela77
@hubata , no moja zlatá tým že si ho skopíruješ nápadníkov neohúriš xixixixi. Jarmilka niekedy sa dozviem čo sa dialo u vás v meste, vždy je to samozrejme spojené aj s jedlami(kapustnica, domáce špeciality, zabíjačka a pod.) dajte avíza. Ono by tu mohla byť aj samostatná téma, kde by aj ostatní dávali avíza týchto akcíí, lebo to má vždy niečo spoločné aj s varením a nie každé mesto, alebo obec má perfektnú stránku, kde sa prezentuje. Čauko.
babidka
tak tie ruzicky som piekla velakrat s roznou plnkou - slanou i sladkou .prvykrat som to videla robit na jednej tupperwerackej party kde predvadzali vsetky tie plastove vecicky od miskyrychlokysky...az po vsetkoconasvetevkuchynipotrebujes:-) uplne som na nich zabudla :-) - tak je dobre , ze si ich hladala...a pripomenula mi ich :-)
babinka
damy, a co tak po upeceni pridat sem recept aj s foto?? nech nemusime na ten bazar?? a hlavne, nech ho mame v KK, prosiiiiim :))
a dakujem :)