Kysnutý kvet fotorecept

egreskaEgreska, 39 ročná žena, Ružomberok, 2. januára 2010 13:38
Ďalšie jej recepty »

Kysnutý kvet (fotorecept)Foto: egreska

Tento recept zožne úspech u každej návštevy..

60 min
príprava
25-30 min
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1/2 kocky
250 ml
1 ČL
1,5 ČL
70 ml
Plnka:
100 g
 veľa

Postup prípravy

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiesime a necháme 1 a 1/2 hod. kysnúť. Cesto si po vykysnutí rozdelíme na dve veľké časti a jednu malú. Každú časť si ešte rozdelíme na štvoro.

  2. 2

    Vezmeme jednu veľkú časť rozdelenú na štvoro a každý kúsok vyvaľkáme na placku. Posledná musí byt trochu väčšia ako ostatné, aby sme ju mohli potom zahnúť pod ostatné. Placky potrieme plnkou, uložíme na seba. Prikryjeme väčšou plackou a kraje zahneme.Táto placka by mala mat v priemere asi 16 cm.

  3. 3

    Placku prenesieme na plech a nakrojíme na osem trojuholníkov (ale nedokrojíme do konca). Trojuholníky otvoríme do vonku.

  4. 4

    S druhým veľkým cestom to celé opakujeme (rozvaľkáme, natrieme a uložíme na seba) vložíme do vnútra kvetu, narežeme na osminy, ale musí to byť narezané opačne ako prvý kvet, aby to bolo pekne cik-cak, keď to otvoríme.

  5. 5

    Posledný, najmenší kúsok cesta tiež vyvaľkáme a natrieme plnkou, vložíme do stredu kvetu. Takto necháme kysnúť 40 minút, potom potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semiačkami.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 29 ľudí (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist